בחירות לרבני ערים

מה אתה מדבר?
זה שמאז פטירת אמו ע"ה יצא במיזם המבורך של שבתות חיזוק ברחבי הארץ, זה לא אומר ש"עזב" את דימונה... אני יודע שעושה שם חיל גדול, ופועל גדולות ונצורות בקרב הציבור הדימונאי!
אני לא מטיל ספק בעניין.
רק שכמדומני שיש רב בדימונה, כך שעיר אחרת שהוא יכהן שם, רק תתברך.

מישהו יכול לספר לנו על הרב הנבחר בקריית אונו הרב יצחק ורדי, היכן למד, אצל מי שימש ואיזה חיבורים כתב.
אולי מורשת מרן יעשו ראיון איתו
חיפשתי אודותיו ולא מצאתי שום פרטים, גם באוצר החכמה שמו אינו מופיע כלל
הרב ורדי (43) תושב קרית אונו ומכהן בה כמורה הוראה במספר בתי כנסת. מחזיק בכושר לרב עיר מטעם הרבנות הראשית לישראל. והוא בוגר הישיבה הגבוה 'ברכי יוסף', ובתי מדרש לרבנות מתוך gdn

מנין לך זאת ??
פרשת הגט מצפת ?[הדברים יצאו שם מהקשרם]
לא.
פרשת היתר הנישואין בתל אביב, מצורף מכתבם:
המכתב החריף של מנהיגי הדור מרנן שרי התורה ומרן ראש הישיבה.jpg

להבנת הסיפור:

קבצים מצורפים

לא.
הצג קובץ מצורף 43555

להבנת הסיפור:
כדאי לידע את הרבנים הנוגעים בדבר.

אני לא מטיל ספק בעניין.
רק שכמדומני שיש רב בדימונה, כך שעיר אחרת שהוא יכהן שם, רק תתברך.
הרב הספרדי שם נפטר לפני כשנה, ואה"נ אני מסכים שבמקומות אחרים הוא יפעל בכפל כפליים!

לא.
הצג קובץ מצורף 43555

להבנת הסיפור:
אבל היכן ראית ש-
בניגוד לדעת מרנן הגריג"א הגרח"ק והגר"ש בעדני שכתבו שאין למנותו לשום תפקיד.

https://chabad.info/news/1301741/
פה כתוב עליו שהוא ידיד חב"ד.. הוא גם נראה חבדני"ק כזה..
ובשני קישורים אלה כתוב שהוא יוצא צבא ושירות מילואים ביחידה מסווגת...
מישהו שבסוד העניינים אמר לי, שהרב ורדי קרוב משפחה של אחד מידידי נפשו של יו"ר התנועה אריה דרעי, ובכך הכל הכל הכל
https://chabad.info/news/1301741/
פה כתוב עליו שהוא ידיד חב"ד.. הוא גם נראה חבדני"ק כזה..
ובשני קישורים אלה כתוב שהוא יוצא צבא ושירות מילואים ביחידה מסווגת...
מישהו שבסוד העניינים אמר לי, שהרב ורדי קרוב משפחה של אחד מידידי נפשו של יו"ר התנועה אריה דרעי, ובכך הכל הכל הכל מובן...:)
סלח לי זה נוגע ללשון הרע לך תכיר מקרוב לפני שאתה מחפש מניפולציות אם הוא היה ממישפחת איזה רבנים גם הייתה אומר
מובן...:)

הרב הספרדי שם נפטר לפני כשנה, ואה"נ אני מסכים שבמקומות אחרים הוא יפעל בכפל כפליים!
יש שם רב אשכנזי, הרב יצחק אלפנט, שמסיים את תפקידו רק עוד כ-3 שנים (אם לא יאריכו לו עוד).

אחר שבג"צ דחה, נקבע מועד חדש לבחירות לרבנות העיר ת"א - בעוד חודש ט' באייר, למשך שעתיים וחצי בלבד, באולם המועצה הדתית בעיר.

מבדיקת 'אמס' על פי החלטת בג"צ, עם קביעת המועד החדש, נפתחת כעת תקופה של 14 ימים, בה יוכלו להצטרף למירוץ מועמדים נוספים.

סקירת AI
הבחירות לרבנות תל אביב
צפויות להתקיים ב-6 בינואר 2026, והמועמד המוביל הוא כעת הרב זבדיה כהן, ראב"ד תל אביב ונציג ש"ס. התהליך כולל את מינוי הגוף הבוחר (המורכב מנשים וגברים), שיחליט על זהות הרב הראשי של העיר. בבחירות מתמודד גם הרב צבי יהודה לאו.
  • תאריך הבחירות: הבחירות צפויות להתקיים ביום שלישי, י"ז בטבת תשפ"ו, 6 בינואר 2026.
  • הגוף הבוחר: מועצת העיר אישרה את הרכב הגוף הבוחר, שיכלול נשים וגברים, שיהיה אחראי על הבחירה הסופית.
  • המועמד המוביל: הרב זבדיה כהן, ראב"ד תל אביב ונציג ש"ס, נחשב למועמד המוביל לתפקיד. ראש העיר, רון חולדאי, צפוי לתמוך בו.
  • מועמד נוסף: הרב צבי יהודה לאו, ראש ישיבת "נתיבות יצחק" ורב קהילה בשכונת יד אליהו, הוא מועמד נוסף שעלה.
מדוע מכניסים לכאן דברים מהבינה המלאכותית שזהו דבר רע שכל הרבנים וגדולי ישראל לכל העדות והמגזרים האמיתיים אסרו.

המשרד לשירותי דת מודיע על התקדמות משמעותית בהליך מינוי רב העיר נוף הגליל. בעקבות פרישתו לגמלאות של רב העיר הוותיק, הגאון הרב ישעיהו הרצל שליט"א, התכנסה היום (ג') לישיבתה הראשונה הוועדה לבחירת רב עיר במשרד לשירותי דת, במטרה להשלים את הליך מינוי המנהיג הרוחני הבא של העיר.
בישיבה המקצועית שנערכה במשרד לשירותי דת, דנו חברי הוועדה בלוחות הזמנים וקבעו רשמית כי מועד הבחירות לתפקיד רב העיר יתקיים ביום שלישי, י"א באייר התשפ"ו (28.04.2026).
בראש הוועדה עומד חבר בית הדין הגדול והדיין (בדימוס), הרב יעקב זמיר. לצדו מכהנים כחברים: הרב יוסף טולדנו (רב העיר קריית ביאליק), מר עופר בן אליעזר, גב' ישראלה מרקסמר וגב' מיכל שמש. את עבודת הוועדה מלווים נציגי הלשכה המשפטית של המשרד לשירותי דת, ומר צוריאל פורת משמש כמרכז הוועדה.
מנכ"ל המשרד לשירותי דת, מר יהודה אבידן הגיע לברך את חברי הוועדה עם תחילת עבודתם ועמד על חשיבות המהלך: "אנו פועלים בנחישות לקידום מינויי רבנים קבועים בכל ערי ישראל. תושבי נוף הגליל ראויים למנהיגות רוחנית שתספק את צורכי הדת והקהילה בצורה מיטבית. המשרד מחויב להשלים את ההליך ביעילות ובשקיפות מלאה".
אבידן הוסיף והודה לשותפים לדרך: "אני מבקש להודות לראש העיר, מר רונן פלוט, ולחברי מועצת העיר על שיתוף הפעולה הפורה למען הצלחת הליך הבחירות והבטחת שירותי הדת לתושבים".
עם קביעת המועד, ימשיך המשרד לשירותי דת בתיאום הדוק מול עיריית נוף הגליל והגורמים הרלוונטיים, להשלמת כלל התנאים הלוגיסטיים והמשפטיים לקיום הבחירות במועדן.​

הודעות אחרונות

חזור
חלק עליון