• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

ביאור לחזו"ע לענין לאכול קודם מגילה

א.א

Active member
האם לכתחילה מותר לאכול פת פחות מכביצה
אם כן [כמו שמשמע מהתחלה של הסעיף] א"כ אמאי בסוף אומר מי שקשה לו מאוד הרי זה מותר לכולם
[ואולי בהתחלה איירי ל פורים דמוקפים דאינםם בצום או על היום ואח"כ כתב דרך אגב על פורים דפרזים

חזוע עמוד צה
יז. אסור לאכול קודם קריאת המגילה, ואין חילוק בזה בין קריאת המגילה של לילה לקריאת המגילה של יוםעח). ולכן יזהרו הנשים שלא לאכול ביום פורים עד שיבאו בעליהן מבית הכנסת לקרות להן המגילה ולצאת ידי חובתן עט).
ומכל מקום מותר לטעום פירות קודם קריאתה, וכן פחות מכביצה פת או עוגה, ולשתות תה או קפה. והמחמיר שלא לטעום כלום תבא עליו ברכה פ).
ומי שיושב בתענית וקשה לו להשאר בתענית ליל י"ד בפורים דפרזים עד אחר קריאת המגילה, יטעם פחות מכביצה פת או עוגה, או יטעום פירות אפילו יותר מכביצה.
ואם ביקש מאחד שיזכירהו לקריאת המגילה בצבור מותר באכילה.
 
[ואולי בהתחלה איירי ל פורים דמוקפים דאינםם בצום או על היום ואח"כ כתב דרך אגב על פורים דפרזים
פשוט.
ובתוספת ביאור. אדם שלא צם, עליו נאמר שאע"פ שמותר מעיקר הדין, עם זאת תע"ב אם יחמיר. אבל אדם שצם כמו פורים דפרזים, וקשה לו להשאר בתענית עד אחר המגילה, בזה מרן אומר שיטעם (כעיקר הדין) ולא כתב המחמיר תע"ב. כי הוי מחשב שכר מצוה כנגד הפסדה, כי אם ע"י התענית לא יהיה מיושב בדעתו בעת המגילה, בזה שפיר מורינן ליה לאכול ואין ענין להחמיר (אם יבוא לו על חשבון קריאת המגילה בחוסר יישוב הדעת).
 
חזור
חלק עליון