שלום רב,
מספר שאלות בנוגע לדייסת קווקר (שיבולת שועל).
השיבולת שועל מתבשלת בעירוי מקומקום.
1. האם ניתן להכין אותה מכלי שלישי בשבת?(חשבתי שזה מתאים להגדרה של קלי בישול ואין בישול בכלי שלישי).
2. האם המים שאני מוסיף מועיל לשיעור של ברכה אחרונה? למשל נניח שמתי 16 גרם שיבולת שועל, הוספתי מים שזה נהיה מעל 27. האם לברך ברכה אחרונה?
3. במידה ואני מערבב בתוך הדייסה הזאת כמות נכבדת של לבן/טחינה/כל דבר אחר שמתערבב היטב עם השיבולת שועל, האם זה הופך את כל המאכל למזונות ומספיק לי כזית ממנו? או שמה צריך כזית מהשיבולת שועל עצמה?
אשמח להבאת מקורות גם לצורך הלימוד (:
מספר שאלות בנוגע לדייסת קווקר (שיבולת שועל).
השיבולת שועל מתבשלת בעירוי מקומקום.
1. האם ניתן להכין אותה מכלי שלישי בשבת?(חשבתי שזה מתאים להגדרה של קלי בישול ואין בישול בכלי שלישי).
2. האם המים שאני מוסיף מועיל לשיעור של ברכה אחרונה? למשל נניח שמתי 16 גרם שיבולת שועל, הוספתי מים שזה נהיה מעל 27. האם לברך ברכה אחרונה?
3. במידה ואני מערבב בתוך הדייסה הזאת כמות נכבדת של לבן/טחינה/כל דבר אחר שמתערבב היטב עם השיבולת שועל, האם זה הופך את כל המאכל למזונות ומספיק לי כזית ממנו? או שמה צריך כזית מהשיבולת שועל עצמה?
אשמח להבאת מקורות גם לצורך הלימוד (: