• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

בירור דעת הבא'ח בכמה ענינים

יוסף דהן

Well-known member
מישהו יודע מהי דעת הבא''ח באלו הנידונים:
א. האם יכול בתענית יחיד להתפלל ערבית מבעוד יום ואחר שקיעת החמה יקדש ויאכל?
ב. האם בביתו יבדיל תחילה על הכוס ולאחר מכן ידליק נרות חנוכה?
ג. האם הנצרך לנקביו באמצע סעודתו צריך לחזור ולברך כשחוזר?
ד. האם מותר לטלטל בשר חי תפל ומליח או בשר קפוא?
ה. האם מותר לעשות מילה דחויה בימים חמישי ושישי?
ו. האם בביתו יבדיל תחילה על הכוס ולאחר מכן ידליק נרות חנוכה? יא)האם יכול להדליק עד עלות השחר? אם לא הספיק להתפלל מנחה קודם הדלקת נרות חנוכה , האם יכול להדליק ולהתפלל בציבור לאחר מכן?
ז. בגדים רטובים שנתלו בערב שבת על החבל האם אומרים "מגו דאתקצאי בבין השמשות אתקצאי לכולי יומא " ויהיה אסור להורידם מהחבל?
ח. . האם מותר מן הדין לחצוץ שיניו במחט?
ט. האם יש בישול אחר בישול בלח?
י. . האם מותר לתת בערב שבת שקית מלאה אורז ובשר בתוך קדרת החמין והאם יש לחשוש בזה לאיסור הטמנה בדבר המוסיף הבל?
יא. האם מותר בארצות הקור לומר לגוי להדליק מדורה בשביל לחמם הקטנים?
יב. . האם עדיף להתפלל תפילת מנחה קטנה דהיינו משעתיים וחצי קודם הלילה מתפילת מנחה גדולה שהיא חצי שעה אחר חצות היום?
יג. מי שפסול לעדות מחמת עבירה שעבר על לאו מן התורה כמבואר בחושן משפט(סימן ל"ד) האם כשר לעלות לתורה למניין שבעה?
יד. אם התחילו לקרוא בספר תורה עשרה ובאמצע הקריאה יצא אחד או יותר ונשארו רוב מניין , האם אפשרי להמשיך בקריאת התורה עם ברכותיה?
טו. האם יש להקפיד בקריאת התורה על המבטאים השונים? כגון ספרי ששומע אצל אשכנזים או אשכנזי ששומע אצל ספרדי?
טז. האם יש מצוה להדר בהפטרה בקריאה מתוך ספר הכתוב בכתב יד ובקדושה על קלף?
יז. האם הנהלת בית הכנסת יכולה לתת מתנה לבחור הבר מצוה בשבת?
יח. האם מותר לומר לגוי בשבת במקום מצווה להוליך חפץ מביתו שהוא רשות היחיד לבית חבירו שהוא רשות היחיד כשהוא עובר דרך רשות הרבים?
יט. האם במקום מצוה דרבים מותר לומר לגוי לעשות מלאכה דאורייתא? (כגון שכבה האור החשמל בליל שבת בבית הכנסת , לומר לגוי להדליק את האור).
כ. האם נשים גם חייבות במאה ברכות בכל יום?
 
נערך לאחרונה:
חזור
חלק עליון