אין לי מושג מה זה.אופוס פוקוס
כנראה כוונתו ל"הוקוס פוקוס"אין לי מושג מה זה.
בדיוק !! (אני עולה חדש, אז השפה העברית אצלי לא כל כך מושלמת!!כנראה כוונתו ל"הוקוס פוקוס"
אם כשאני טובל זה לא יחשב לטבילה, אז למה זה כן יחשב ????שאתה טובל וזה נחשב לטבילה
סיפורי צדיקים סיפור ט"ז דף י"ח ר' משה מזוועהיל אמר ששמע מאביו ה"ר יחיאל מיכל מזלאטשוב ששמע מפי קודשו של הבעש"ט פעלתי אצל ה' יתברך שהטבילה שאדם טובל את עצמו במקוה בבוקר, יהיה נחשב לפני הקב"ה כתענית יום אחד.ראיתי את זה כתוב במפורש, ולא זוכר כרגע איפה, יש למישהוא מקור של זה?
תודה רבה לכולם, זה בדיוק מה שחיפשתיסיפורי צדיקים סיפור ט"ז דף י"ח ר' משה מזוועהיל אמר ששמע מאביו ה"ר יחיאל מיכל מזלאטשוב ששמע מפי קודשו של הבעש"ט פעלתי אצל ה' יתברך שהטבילה שאדם טובל את עצמו במקוה בבוקר, יהיה נחשב לפני הקב"ה כתענית יום אחד.
נשמח אולי להער' שם
מצויין, תודהנשמח אולי להער' שם
הוא התבלבל, כוונתו לומר שאם טובל נחשב לצוםאם כשאני טובל זה לא יחשב לטבילה, אז למה זה כן יחשב ????
לא נראה לי שזה קוסמות ... :)
אתה מזכיר לי את התשובות שכותב @פרי חדש (....)מצינו שנפנה חשיב כאילו טבל גמ' ברכות ט''ו ע''א א''ר חייא בר אבא א''ר יוחנן כל הנפנה ונוטל ידיו ומניח תפילין וקורא ק''ש ומתפלל מעלה עליו הכתוב כאלו בנה מזבח והקריב עליו קרבן דכתיב ארחץ בנקיון כפי ואסובבה את מזבחך ה' א''ל רבא לא סבר לה מר כאילו טבל
לא ירדתי לסוף דעתך, וכנראה זה נובע מקוצר שכלי...אתה מזכיר לי את התשובות שכותב @פרי חדש (....)