• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

ברכות התורה דרבנן

שלומי

New member
נושא: הרב אומר שברכות התורה דרבנן
שאלה: שי לי לזה הרבה שאלות שלום לכבוד מרן הראשון לציון הרב יצחק יוסף שליט''א יש לי הרבה שאלות, ביביע אומר חלק ח סימן ה מרן הרב עובדיה יוסף פוסק שברכות תורה דרבנן, והטעם לכך, שהרמב''ם פוסק שהרהור כדבור דמי ולכן העלה בתיובתא גם דברי רב יהודה שכך כתב הצל''ח ולכן לא מנה אותם במנין המצוות וכך גם דעת הרי'ף והרא''ש שהשמיטו הסוגיה של רב יהודה אמר רב וזה קשה כי הרא''ש פוסק שהרהור לאו כדבור דמי ועוד קשה שרבינו ישעיה טראני פוסק שברכות התורה דאורייתא ופוסק שהרהור כדבור דמי ועוד קשה שמרן הרב עובדיה יוסף נסמך על זה שפוסק מרן בשולחן ערוך סימן רט סעיף ג כל הברכות אם נסתפק אם בירך אם לאו אינו מברך לא בתחילה ולא בסוף חוץ מברכת המזון מפני שהיא של תורה ואילו גם חוץ מברכות התורה לא אמר אלא רק ברכת המזון לכן ברכת התורה דרבנן והרי השולחן ערוך פוסק בסימן מז סעיף ד הרהור לאו כדבור דמי ועוד קשה אולי מרן השולחן ערוך כתוב חוץ מברכת המזון ולא הזכיר גם ברכות התורה שהרי יכול להיפטר באהבת עולם וכמובן מרן השולחן ערוך דיבר על בני אדם שקוראים ברכות קריאת שמע בזמן ועוד שאלה מה הכוונה ישן מעט שזה נחשב שינת קבע שכתוב בסיכום הסימן ביביע אומ חלק ח סימן ה מתוך הסימן משמע שעה אלא שאני רואה שכתוב בסידורים כמה דקות והם מעתיקים את אותו סימן וסעיף הזה מה הרב אומר על זה

אין לך הרשאות מספיקות להגיב כאן.
חזור
חלק עליון