Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
הערה: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.
הסתפקתי במי שראה חכם מחכמי ישראל שראוי לברך עליו ברכת "שחלק מחכמתו וכו'" וכגון מרן הראש"ל דרך הלווין ובתוך חודש ראהו במציאות האם נאמר שכיוון שראהו בתוך חודש שוב אינו חוזר וומברך או דילמא יכול לברך מפני שהראיה הראשונה אינה נחשבת לראייה.
כמה פעמים קרה לי שראיתי את מרן שליט"א דרך הלוין, וכשראיתיו שאלתי פ"ק על זה (בעקיפין כמובן...) וא"ל, שלא יברך משום סב"ל. ע"כ. ותן לחכם ויחכם.
וכן שמעתי ממנו כמה פעמים.
שאלה-290918
שלום לכבוד הרב
אם ראיתי את מרן הרב יצחק יוסף דרך הלווין אני יכול לברך עליו שחלק מחכמתו שהוא השבוע בא לעיר שלי למרות שראיתי אותו כבר דרך הלווין?
הסתפקתי במי שראה חכם מחכמי ישראל שראוי לברך עליו ברכת "שחלק מחכמתו וכו'" וכגון מרן הראש"ל דרך הלווין ובתוך חודש ראהו במציאות האם נאמר שכיוון שראהו בתוך חודש שוב אינו חוזר וומברך או דילמא יכול לברך מפני שהראיה הראשונה אינה נחשבת לראייה.
שאלה - 290918
שלום לכבוד הרב
אם ראיתי את מרן הרב יצחק יוסף דרך הלווין אני יכול לברך עליו שחלק מחכמתו שהוא השבוע בא לעיר שלי למרות שראיתי אותו כבר דרך הלווין?
תשובה
נפסקה ההלכה שראיה דרך צילומים אינה נחשבת.