• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

בר-לב הפגין מול בית מרן ראש הישיבה; קריאות להחרים את מאפיית אנג'ל

אצלנו באנג'ל באשדוד כתבו הבהרה שזכייני אנג'ל באשדוד מוחים על ביזוי כבוד התורה וכו' וכל המאפים חוץ מהלחמים הם ממאפיית שפיצר ללא קשר לאנג'ל ירושלים.
FvWL57AX0AEdNU5.jpg
אמרו לי שגם ביש חסד אשדוד לא הביאו היום חלות אנג'ל בשונה מתמיד

1683271403766.png
לחם.png

1683271311828.png
Screenshot_20230505-091442_PowerPoint.jpg
IMG_20230505_031251_836.jpg
IMG-20230504-WA0162.jpg
__3_.jpeg
__8_.jpg
__13_.jpg
בישיבת מיר.png

הגאון הרב אברהם יוסף השיב לשאלה האם הוא מצדד בחרם על מאפיית אנג'ל: "בשל כבוד התורה צריך להרחיק אותו מעלינו ואם לא יפטרו אותו אין לנו חלק איתם. אני מייעץ לבד"ץ להסיר את ההשגחה מהם עד שיפטרו אותו. זה כבוד התורה. לא פוליטיקה"

הגאון הרב אברהם יוסף, התייחס היום (שישי) בתכניתו "שמור וזכור" לחרם על מאפיית אנג'ל, לאחר שיו"ר הדירקטוריון עמר בר לב הפגין מול ביתו של מרן הגרי"ג אדלשטיין והשיב לשאלת מאזין, האם לתת יד לחרם או להמשיך לקנות במאפיה.

"אני לא מבין בפוליטיקה", פתח הרב: "אבל אני כן מבין מה הפירוש כבוד התורה. אנשים טיפשים, ערומים מכל מדע מתירים כל רצועה כבהמות בחיות השדה, הכל בהפקרות. יש להם אידיאולוגיה, איך להפיל את הממשלה. האידאולוגיה שלהם היא אפס אפסים, בקושי אבק, ליד גדולתם העצומה של גדולי ישראל".

עוד הוסיף הרב יוסף בדבריו הנוקבים: "אם אדם כמו הטיפש הזה היה נותן סטירה לילד שלומד בתלמוד תורה, הוא היה מנודה והיינו מתרחקים ממנו ארבע אמות. אם הוא בעל מפעל – מתרחקים מהמפעל שלו".

הרב הדגיש: "אנשי מאפיית אנג'ל הם אנשים טובים, אבל לצערנו הם טעו ולקחו גולם, דחליל. (יאמרו לי -) 'יש לו שם, הוא היה מפקד סיירת מטכ"ל, אך אתה מזלזל בו'? זו השטות של כל אלה שאוחזים בהגה השלטון, כולם, מימין ומשמאל. הצבא זה לא ערך מקודש, זה הכרח. משהו שלצערנו אי אפשר בלעדיו, אבל, מה שמקיים באמת את עם ישראל אלו לומדי התורה. מי שלא מבין את זה, אנחנו בוכים ומצטערים עליו כי הוא טיפש".

עוד הוסיף הרב אברהם יוסף: "חוצפה שאין דומה לה אם הטיפש הזה, מפקד סיירת מטכ"ל, מרשה לעצמו להתפרע כמו אחרון השוטים שברחוב ולכן בשל כבוד התורה צריך להרחיק אותו מעלינו ואם לא יפטרו אותו אין לנו חלק איתם. אני מייעץ לבד"ץ להסיר את ההשגחה מהם עד שיפטרו אותו. כי יש כאן כבוד התורה. לא פוליטיקה".

תשובה של הרב מוצפי בעניין!
שאלה - 268965

מי שיש לו בבית לחם של מאפיית אנג'ל שהציבור החרדי עשה עליה חרם (הלחם מלפני כמה ימים), יש עניין להחמיר לא לאכול אותו, או שרק אין לקנות מעתה ואילך את המאפים שלהם?​

תשובה

לחם הנמצא בבית מותר לך לאכלו.​

תשובה של הרב מוצפי בעניין!
שאלה - 268965

מי שיש לו בבית לחם של מאפיית אנג'ל שהציבור החרדי עשה עליה חרם (הלחם מלפני כמה ימים), יש עניין להחמיר לא לאכול אותו, או שרק אין לקנות מעתה ואילך את המאפים שלהם?​

תשובה

לחם הנמצא בבית מותר לך לאכלו.​

כנ"ל גם בגדים שנקנו ל"ע בפוקס?
כי שמא יש לחלק בין לחם שבביתו, לבגדים שבפהרסיא...

עוד יל"ע, אם לחמי אנגל הם איסור אכילה או איסור הנאה, כי כפי המתברר חלק מבעלי המכולות לא עמדו בניסיון, ולקחו חלות של אנגל ושמו בקרטונים של ברמן, והקונים נכשלו וקנו, וכעת אחר שקנו האם מותר לקונים להחזיר החלות ולקבל תמורתם,
וכן האם מותר לתת לתרנגולים וכו' וכו'

לכאורה היקל בהלכות שבת...
דעתי האישית שהוא הגזים בחומרת המחאה ואין שום רב שיתיר להקל בכבוד שבת ולאכול לחם שחור למי שרגיל בלבן ולא באתי לזלזל בכבודו אלא לחלוק על דעתו

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
לכאורה היקל בהלכות שבת...
דעתי האישית שהוא הגזים בחומרת המחאה ואין שום רב שיתיר להקל בכבוד שבת ולאכול לחם שחור למי שרגיל בלבן ולא באתי לזלזל בכבודו אלא לחלוק על דעתו
אחלה עריכה עשיתם !

צילום מסך 2023-05-06 222038.jpg
FvWt1q4WIAEbTiC.jpg
1683219618216.png
WhatsApp Image 2023-05-04 at 20.31.56.jpeg
1683287736517.png

רוצה לתרום למחאה החשובה על כבוד התורה? חוץ מלהחרים בפועל כמובן , קבל על עצמיך לספר כל יום לפחות 10 בדיחות על הנושא לעשר אנשים לפחות. זה עושה את ההפצה. אם אתה יכול גם לחדש איזה בדיחה בנושא (כגון איך יודעים שהמן אכל אנג'ל כי הוא ביזה את מרדכי גדול הדור וכדו') או איזה רמז ("ואת מעכה" (סוף פרשת וירא) ראשי תבות "ואת אנג'ל תחרימו מחאה על כבוד התורה") אשריך ואשרי חלקיך . יש להוסיף אנג'ל ראשי תבות אנחנו נהיינו גויים לחומרא. מאפיית אנג'ל (635) בגימטרייא הרשעים (625) עומר בר לב הרשע בגימטרייא אנשים חטאים לספות עוד (תודה לתוכנה https://parashat.co.il/geometry-calculator/)

נערך לאחרונה:
רוצה לתרום למחאה החשובה על כבוד התורה? חוץ מלהחרים בפועל כמובן , קבל על עצמיך לספר כל יום לפחות 10 בדיחות על הנושא לעשר אנשים לפחות. זה עושה את ההפצה. אם אתה יכול גם לחדש איזה בדיחה בנושא (כגון איך יודעים שהמן אכל אנג'ל כי הוא ביזה את מרדכי גדול הדור וכדו') או איזה רמז ("ואת מעכה" (סוף פרשת וירא) ראשי תבות "ואת אנג'ל תחרימו מחאה על כבוד התורה") אשריך ואשרי חלקיך . יש להוסיף אנג'ל ראשי תבות אנחנו נהיינו גויים לחומרא. מאפיית אנג'ל (635) בגימטרייא הרשעים (625) עומר בר לב הרשע בגימטרייא אנשים חטאים לספות עוד (תודה לתוכנה https://parashat.co.il/geometry-calculator/)
סיפרתי במשך 40 יום בדיחות על אנג'ל ונושעתי

חזור
חלק עליון