בשורת POD - עתיד הספרות התורנית, האמנם?

בשנה האחרונה נכנסה למדינת ישראל (לאחר מספר שנים בגרמניה ובארה"ב) מהפכת ה POD - הדפסה לפי דרישה.
מכונת דפוס הפועלת באוטומציה מלאה - ללא מגע יד אדם!
מה הבשורה העצומה? הסיבה העיקרית למחיר הגבוה לעותק בהדפסה בכמות נמוכה, היא שישנם פעולות רבות המבוצעות פר ספר ולא פר עותק, מה שיוצר מצב שמספר שעות העבודה לעותק משתנה לפי כמות העותקים, לדוג' בספר המודפס בעותק אחד 30 שעות כח אדם לעותק, ובספר המודפס ב 1,000 עותקים, 5 דקות עבודה לעותק. כך שאם שעת כוח אדם עולה 60 ש"ח, לספר בעותק בודד יעלה 1,800 לעותק, בספר עם 1,000 עותקים יעלה 5 ש"ח לעותק.
ב POD אין הבדל, העבודה ממוחשבת! כך שהמחיר לעותק שווה בין אם מדפיסים עותק אחד ובין אם מדפיסים 700 עותקים!

מדובר לכאו' בבשורה של ממש לבעלי מחברים רבים, ולהבדיל סופרים בספרות חול, שאינם יודעים בכמה עותקים ספרם יימכר! הם מכניסים את הספר למאגר באתר האינטרנט של POD (לדוג' בחו"ל אמזון), ועל כל הזמנה מודפס עותק אחד. לדוג' מופיע באתר לתשלום 85 ש"ח, 20 ש"ח עלות הדפסה, 35 ש"ח עלות משלוח תוך 7 ימי עסקים, ועוד 20 ש"ח רווח.
מחד על כל עותק שנמכר בעל המחבר/ הסופר מקבל את הסכום אותו הוא קבע, ומאידך אם אין מכירות אין תשלום ואף לא של שקל על הדפסה!

מדובר במהלך שכיום מטריף את השוק החילוני והדתי, ולאחרונה נכנס גם לספרות הקריאה במגזר החרדי (לדוג' ספרי א. פרי ועוד), האם יש לו סיכוי להיכנס גם לספרי קודש, וא"כ האם מדובר בעתיד הספרות התורנית?

אשמח מאוד לשמוע את חוות דעת חכמי ורבני הפורום שליט"א

יצוין, כי למיטב ידיעתי, כעת אין בארץ מכונת POD המדפיסה כריכה קשה. בגרמניה וארה"ב יש, וככל הנראה יגיע לארץ בקרוב, אך בכל מקרה, הטבעה עם גלופות - הכריכות הרווחות ביותר בענף התורני אינה רווחית ב POD.

אפרט את שיקוליי:
לפני כשנה התחלתי לבנות אתר אינטרנט אך מקשיים תקציביים עצרתי באמצע, אני מעוניין כעת 'לשפץ' את האתר, ובעז"ה עוד חודש - חודשיים אני מתכנן להשיק אתר מפורט למכון ההוצאה לאור בבעלותי. אתר שיכלול בלוג הדרכה בנושאי ההו"ל ועוד.
חשבתי אולי להוסיף את הפונקציה הזו של POD בתוך תכנות האתר המחודש של 'מכון באר שלמה - הוצאה לאור', אתר חרדי תורני שכמובן פתוח בנטפרי.
בכל מקרה מהנתונים שבידי קרוב ל 40% מהמכירות של ספרי הקודש כיום הינם דרך האינטרנט, כך שבכל מקרה אני מתכנן להכניס לאתר חנות דיגיטלית לממכר ספרי קודש (ספרי קודש שיצאו על ידי מכון באר שלמה הוצאה לאור - לא כחנות ספרים אלא כשירות ללקוחות המכון).
השאלה האם שווה לי להשקיע סכום של כמה אלפי ש"ח בהטמעת אוטומציה להדפסה בשיטת POD בתכנות האתר, או שלא יהיה לזה ביקוש.

בעלי מחברים השוקלים להדפיס את ספריהם בטכנולוגיית POD - הדפסה לפי דרישה, יכולים לפנות למייל bs@moreshet-maran.com
(בטכנולוגיה זו אין תשלום על ההדפסה מראש כלל, אלא בעל המחבר מעדכן כמה הוא חפץ ברווח נקי על הספר, מוסיפים לסכום עלויות הדפסה, שילוח וטיפול, וכל לקוח יכול לרכוש באמצעות האתר {ובהמשך אף באמצעות שיחת טלפון ומכשירי 'נדרים פלוס' ו'קהילות'} את הספר ולקבלו עד הבית במחיר מוזל במיוחד, כאשר בעל המחבר מקבל נתונים בשקיפות מלאה, ומקבל לחשבון בנק את סך הרווח הנקי אותו ציין על כל ספר, כאשר בעל המחבר בשום שלב אינו מוציא שקל מכיסו).

נשמע רעיון גאוני מכל הבחינות, השאלה היא מה מטרתם של האחראים על התוכנה הזו, כי איך שאני מבין אין להם שום רווח מזה.
למה אין רווח?
הם בית דפוס, ומקבלים כסף על כל עותק שנמכר!
(כמו כל בית דפוס, נייר פעימות וכו' עולה להם לדוג' 5 ש"ח והם מדפיסים ב 7 ש"ח, כך יש רווח נאה),
החידוש ב POD הוא אחד, חיסכון בכח אדם (וממילא בעלויות של פרסומות וכו').

השאלה היא האם זה יהיה גם לספרים בכריכה קשה? לכאורה לא, שכן הכריכה מוכנת בכמה שלבים שלוקחים זמן, ובפרט אם יש הטבעות והבלטות ולקה וכו'
גם השאלה מה יהיה האיכות של הכריכה באופן כללי, הדבקה או תפירה, וכן איזה תפירה

שוב ראיתי את השורה האחרונה באותיות הקטנות...

מי אמר שאמור להיות צד כזה... למה לחפש למה לא...
כי שאלו לעיל:
האם יש לו סיכוי להיכנס גם לספרי קודש, וא"כ האם מדובר בעתיד הספרות התורנית?
ואני מנסה להבין מה השאלה בעצם. אולי יש איזה חיסרון מול יתרון שצריך לחשוב עליו, כי אם אין שום חיסרון אז מה השאלה?
וכן:
בעלי מחברים השוקלים להדפיס את ספריהם בטכנולוגיית POD - הדפסה לפי דרישה, יכולים לפנות למייל bs@moreshet-maran.com
לכאו' הכוונה היא "כל מי שעומד להוציא ספר לאור".

כי שאלו לעיל:

ואני מנסה להבין מה השאלה בעצם. אולי יש איזה חיסרון מול יתרון שצריך לחשוב עליו, כי אם אין שום חיסרון אז מה השאלה?
וכן:

כעת הבנתי את כוונתך, אבל זה באמת בשורה אדירה.
אני אישית כבר משתמש בזה, ונרשמתי לזה. דהיינו שלחתי לשם ספרים שיהיה אפשרות לרוכשם ולהדפיס לפי הזמנה אישית.

השאלה היא האם זה יהיה גם לספרים בכריכה קשה? לכאורה לא
לצערי בארץ בינתיים לא! יש מכונה כזו, אך עלותה כמדומני בסביבות 20,000,000 $, כך שאין התכנות כלכלית לקנותה.

גם השאלה מה יהיה האיכות של הכריכה באופן כללי
הדבקה בחום - פוני, איכותית מאוד. (כמו כל הכריכה רכה, תפירה זה רק לכריכה קשה).

מה הצד לכאו' שמי שמוציא ספר לאור לא ירצה להשתמש בזה?
הנקודה של הכריכה רכה וקשה, אצל בעלי מחברים רבים היא קריטית!

אכן!

חזור
חלק עליון