• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

גדולי ישראל באמירות ברורות נגד הגיוס [מתעדכן]

אבל הבדל גדול יש שכעת באמת רוב רבני ישראל הולכים לצד מרן שליט"א, אבל שותקים ובעיקר כי לא יודעים שיש צורך לעלות ולהביע את דעתם בפניו.
אם זה יהא מאורגן וגדול, זה יתן כח עצום.
לפעמים גיבוי גדול מידי יכול רק לעשות ביזיון.
כל זמן שהלחצים והרדיפות וכו' הם מתחת לפני השטח, ורוב המעריצים של מרן שליט"א בערי השדה בכלל לא יודעים משהו.
אם יהיה רעש גדול מידי במקום לכבד זה יכול לבזות.

הבוקר הייתי אצל מרן וכעס מאוד על אותם אלה שפירשו את המכתב לא ככונתו. הרב אמר שלא התכוון לתמוך באף אדם אלא רק לתמוך כעת בוועדת ראשי הישיבות ששם נמצא בנו ראש ישיבת 'אהל יוסף' הגאון רבי עובדיה יוסף שליט"א וראש ישיבת 'באר התלמוד' הגאון רבי חנוך כהן שליט"א שהם יודעים את דעתו בענייני חוק הגיוס ופועלים ע"פ הוראותיו, ולהוציא מליבן של אותם מהפלג הירושלמי שמשתמשים בדבריו לצורך אינטרסים מסויימים.

הבוקר הייתי אצל מרן וכעס מאוד על אותם אלה שפירשו את המכתב לא ככונתו.

ולהוציא מליבן של אותם מהפלג הירושלמי שמשתמשים בדבריו לצורך אינטרסים מסויימים.
אחי היקרים !!!
גדלתי כל חיי בישיבות וכוללים של הליטאים וחוויתי על בשרי את המחלוקת הגדולה של בעלי המחלוקת מאנשי הפלג.
וכואב לי עד מאוד לראות שבציבור שלנו לא למדו מי הם אותם אנשי ריב ומדון.
הם חוזרים אחת לאחת על מה שעשו אצל האשכנזים: משקרים משמיצים מזייפים כותבים שיש לחצים פסולים מפוליטיקאים על גדולי תורה ועוד ועוד.
קחו כלל פשוט:
מי שכותב בשם התורה ורבניה באמת - לא משקר לא מזייף ולא משמיץ
מי שכותב בשם היצר הרע עושה את כל הנ"ל.

אני בכלל לא מתייחס לחוק הגיוס שאיני מבין בזה,
יש רבנים שבהשקפתם המקורית הם קנאים יותר גם בנושאי הבחירות וכדומה, וזה לא קשור בכלל לפלג.
אני מדבר על הלחצים והסיפורים על רבנים שבשאר הנושאים הם בכלל לא קנאים, ופה הפלג יושבים עליהם ומספרים להם ולנו אין סוף סיפורים.
ומפרשים כל דבר לפי הצורך הנקודתי במחלוקת שלהם.
מי שראה את המודעות שיצאו השבוע נגד א.ד. עם התמונות של הרב שך הרב עובדיה ויבדל לחיים מרן שליט"א.
מי שמדפיס כאלו מודעות זה רק מי שחושב שהוא ממשיך את הרב שך, ומשתמש ברבנים הספרדים בשביל לקדם את המחלוקת הנוראית שלו....

בתקופה הכי קשה במחלוקת הליטאית הרב שטיינמן אמר: שלשקר אין רגליים ובסוף הציבור ידע מי לשם שמים ומי...

אל תתנו להם לפלג את הציבור שלנו, עם אותם השיטות שהם פעלו אצל האשכנזים.
ידוע בשם רבי אלחנן וסרמן שמי שמרכז את כל היהדות שלו מסביב למצוה אחת, זה על חשבון שאר המצוות וזה לא מיראת שמים.
הוא כתב את זה על הדת"ל עם מצות ישוב ארץ ישראל, וזה נכון גם אצל הפלג עם "המצוה" של גזירת הגיוס, שבשם המצוה הזו מותר לעשות הכל הכל הכל
לדעתם המטרה מקדשת את האמצעים.
הכי חשוב לזכור שאותם אנשי הפלג הם הם בעצמם או רבותיהם אלו שהשפילו לפני 30 שנה את מרן הרב עובדיה זיע"א.
גם היום הם מזכירים את שמו של מרן זיע"א ואת שם בנו מרן רבי יצחק יוסף שליט"א בלי תואר "הרב" !!!!
סלקו אותם מכל המדרגות.

נערך לאחרונה:
זה הזמן ושלא יהא מאוחר מידי, שיארגנו המארגנים כמו הרב מורשת מרן או מישהו אחר כאן מביתו של מרן, ויאספו עשרות גדולי החכמים בארה"ק שכולם צועדים לאורו של מרן שליט"א, שיעלו לביתו או באיזה אופן ויאמרו לו באופן הכי ברור, שככל אשר יאמר יעשו ויורו לתלמידיהם לעשות.

מרן שליט"א מקבל רדיפות (כמו שכותב וכמו ש...) מצד אחד, אבל אין צד שני חזק שעומד ומגבה אותו בפועל ובמעשים. וחבל.

זה מאוד מזכיר את מה שהיה עם מרן והרב שך בזמנו. אבל הבדל גדול יש שכעת באמת רוב רבני ישראל הולכים לצד מרן שליט"א, אבל שותקים ובעיקר כי לא יודעים שיש צורך לעלות ולהביע את דעתם בפניו.
אם זה יהא מאורגן וגדול, זה יתן כח עצום.
צודק בכל מילה.
הגיע הזמן למעשים ולא לדיבורים!

חזור
חלק עליון