בעוז ובגאון לאורך הרחובות בהם התקיימה עצרת הרבבות הוקמו עמדות הסברה על ידי אגודת בני הישיבות ביום שלישי י"ז טבת
בעוז ובגאון לאורך הרחובות בהם התקיימה עצרת הרבבות הוקמו עמדות הסברה על ידי אגודת בני הישיבות, בהן חולקו חוברות מאירות עיניים המבהירות את חומרת הגיוס ואת הסכנה הנוראה הטמונה בחוק הנוכחי. הפעילים היקרים ענו לשאלות הרבות מצד הקהל הרחב, עודדו וחיזקו את בני הישיבות להילחם על זכותם לחיות כיהודים ולעמוד בעוז ובגאון מול כל האיומים והפיתויים. שלטי מחאה מיוחדים וסטיקרים עוצמתיים שהודפסו במיוחד לקראת העצרת חולקו להמוני בני ישיבות שביקשו לשמר את אש הקודש בוערת בקרבם ו"לקחת" את העצרת עימם הביתה. בסיום המעמד המרומם יצאו למעלה ממאה אלף המשתתפים שהכריזו בגופם כי לא ייכנעו לגזירות המרושעות, ויקבלו בשמחה כל סנקציה שתושת עליהם למען שמו באהבה; כשהם איתנים ברוחם ומרגישים בחוש כי "כל כלי יוצר עליך לא יצלח", וסוף האמת לנצח.
הייתי שם
טור מיוחד ובלעדי שנשלח למערכת קו התוכן של "אגודת בני הישיבות".
עמדתי בין הרבבות מתחת לבמת הענק ברחוב בר אילן. הקור הירושלמי מקפיא עצמות, אבל הקדושה הבוערת ממיסה את הלב הרותח.
עמדתי שם יחד עם רבבות לבבות פועמים בחרדה על גורל עולם התורה , אשר התאספו בראשות - רבותינו חכמי התורה שליט"א, כמה דורות של תורה ועבודת השם ניצבים כאן אל מול פני השלט הענק, ניסיתי להבין איך זכיתי לעמוד כאן, לראות בעיני את המחזה המרהיב הזה.
פניהם של חכמי התורה חתומות, עיניהם דומעות, ופניהם מביעות חרדה עמוקה. הסליחות, התפילות, זעקתם ודמעתם של חכמי התורה ממחישות את הפחד שממלא את ליבם של כלל ישראל ואת החרדה בה הם חיים.
לא, זה לא צחוק. זו מלחמה. זו מלחמה על הנפש, על המסורת, על המשך הדורות, על חייה הרוחניים של יהדות ספרד, ועל המשך קיומה של המורשת המפוארת שבנו הם, חכמי התורה שליט"א בעשר אצבעות.
חכמי התורה שליט"א ישבו על הבמה ברחוב בר אילן וראו בעיניהם את ה"עשרה ראשונים" של ישיבת פורת יוסף, את הדמעות ששפך מרן הראשון לציון חכם עובדיה זכרונו לברכה ב"יחווה דעת", הם הביטו בעיניהם על הזריעה בדמעה וראו את ניסיון השועלים לחבל בכרמים.
אפופי כאב ודאגה עמדנו שם כולנו –
כואב לנו על התורה הקדושה הנקרעת לגזרים בידי בני עולה, ואין פוצה פה ומצפצף!
כואב לנו שבני תורה מסולאים בפז נזרקים לכלא על הדביקות בתורה הקדושה וחכמיה!
כואב לנו שמדברים עלינו כסחורה העוברת לסוחר וסוחרים בנו במכסות ויעדים!
כואב לנו שמטילים עלינו סנקציות כעברייני שוק בריונים!
כן. מותר לנו לומר את זה. אנחנו חייבים לומר את זה. כואב לנו שפוגעים בשושלת אבותינו. כואב לנו כי אנחנו נזרי הבריאה! כואב לנו כי אנחנו, ורק אנחנו מקיימים את העולם! רק אנחנו יושבים ליד הגמרא ונלחמים. נלחמים על שקיעות בתורה הקדושה. נלחמים ביצר שרוצה להפריע. נלחמים בשביל להבין עוד שורה בתוספות. בשביל להבין יותר טוב מה כוונת הריטב"א. אנחנו נלחמים! יום יום!
על זה זעקתי יחד עם הרבבות, כן. אין מי שמכיר בגדלותינו. אין מי שמכיר בעוצמתנו. זעקתי איתם, זעקתי עם היהודי החסידי, הליטאי, וגם עם הירושלמי שלידי, זעקנו יחד לריבונו של עולם זעקתינו הרעידה את הלבבות. ליבי נמס ונפשי נקשרה לקדוש ברוך הוא בעבותות אהבה. שמעתי את שאון הדפוס, ראיתי את ספרי ההיסטוריה נכתבים, הרגשתי כי אנחנו ברגעים גורליים, ברגע של הכרעה היסטורית. ניצחית. ניצַ חַ ת. התחננתי לריבונו של עולם, עם כולם, עם כל הרבבות, הוציאה ממסגר נפשי להודות את שמך בי יכתירו צדיקים כי תגמול עלי!
דבריהם של חכמי התורה וגדולי הדור שליט"א נסכו בי כוחות ונתנו לי את הכח להמשיך הלאה. וואוו. איזה עוצמות! איזה כוחות! איזו גאווה!
כן. אנחנו נזרי העולם. אנחנו פארי הדור. אנחנו גולת הכותרת. אני, אתה, רחמים, לייביש, נהוראי, ישראל מאיר, הרשי, ויצחק זאב. כן! אתה ואני, כולנו! בשבילינו התכנסו הרבבות. בשביל שנרים את הראש, נלך בגב זקוף ונכריז יחד בקול רם, אף אחד לא יוכל מול עמידתנו האיתנה. ואף אחד לא יצליח מול עמידתנו הנחושה. לא השלטונות, לא הצבא, לא כלא ולא איומים! התורה היא חיינו ולא נסכים לוותר עליה בשום פנים ואופן. בחיים!
אדרבה, התקופה הזאת היא לא עונש בעבורנו. התקופה הזאת היא הזדמנות משמים. חד פעמית. היסטורית. מיוחדת. לימוד תורה מתוך מסירות והקרבה. מתוך אהבה וקרבה לקדוש ברוך הוא. בלי להסתכל לצדדים. בלי לתת חשבון לאיש. בלי לגמגם ובלי להתייפייף. אנחנו מקיימי העולם ואנחנו נמשיך להחזיק את העולם. בכל מקום, בכל זמן ובכל מחיר.
העצרת נכנסה לי לעצמות. זעקת האמת שבקעה מהעצרת והבהירה למבקשי רעתנו כי שום איום לא יעמוד מולה, נסכה בי כוחות חדשים, הרבבות שזעקו יחד השם מלך ה' מלך נחרטו לי עמוק עמוק בלב. דבריהם של רבותינו חכמי התורה שליט"א מהדהדים בתוכי, בקריאה - גדל בני, גדל.
עזבתי את העצרת. אבל העצרת לא עזבה אותי. היא גם לא תעזוב אותי, לנצח
להאזנה לקו חייגו בכל עת – 0772.26.26.26 קו התוכן של בני הישיבות. עדכונים. תוכניות מרתקות והשקפה בהירה