כןשל הרב חנוך כהן ר"י יקירי?
כןשל הרב חנוך כהן ר"י יקירי?
בעדכון האחרון (21) נכנסו כמה מספריו, ע"ש, יש עוד מלבד אלו?
זה מה שיש כעת באוצה"ח הפתוח?בעדכון האחרון (21) נכנסו כמה מספריו, ע"ש, יש עוד מלבד אלו?
אכן.זה מה שיש כעת באוצה"ח הפתוח?
אוקיי, אנסה לברר מולו אחרי הפסח. ייש"כ.א"כ, אז יש עוד ב' כרכים על שבת (זה מה שזכור לי כעת)
וכך גם כנראה מסברא הרב פנגר והרב לונשטיןבעבר דיברתי איתו ואמר לי לדבר עם העוזר שמתעסק לו בספריו, וההוא לא הסכים. (וכן הרב חוטה לא מסכים מחשש שיפגע במכירות, כך אמר לי).
ולמעשה אני לא חושב כ"כ שזה נכון, כי גם על הצד שזה ימעיט קצת במכירות, זה יהיה אולי כך, שאחד מתוך עשרים שעיינו דרך אוצה"ח לא ילכו לקנות. וא"כ מה עדיף את האחד הזה שכעת לא קונה, או את ה-19 שזיכית אותם דרך האוצר? ודבר שני, הרבה פעמים דרך האוצר האנשים נחשפים לזה דרך החיפוש וכד' כפי שאמרו לי כמה וכמה אנשים (ומ"מ אי אפשר לומר בזה דבר ברור, כי לפעמים זה גם להיפך אנשים לא קונים בגלל שזה נמצא להם באוצר, אך כאמור הזיכוי הרבים מול ההפסד המועט במידה וישנו, לא משתווה).וכך גם כנראה מסברא הרב פנגר והרב לונשטין
מסכיםולמעשה אני לא חושב כ"כ שזה נכון, כי גם על הצד שזה ימעיט קצת במכירות, זה יהיה אולי כך, שאחד מתוך עשרים שעיינו דרך אוצה"ח לא ילכו לקנות. וא"כ מה עדיף את האחד הזה שכעת לא קונה, או את ה-19 שזיכית אותם דרך האוצר? ודבר שני, הרבה פעמים דרך האוצר האנשים נחשפים לזה דרך החיפוש וכד' כפי שאמרו לי כמה וכמה אנשים (ומ"מ אי אפשר לומר בזה דבר ברור, כי לפעמים זה גם להיפך אנשים לא קונים בגלל שזה נמצא להם באוצר, אך כאמור הזיכוי הרבים מול ההפסד המועט במידה וישנו, לא משתווה).
הבעיה שהם מוכרים רק בסטים, מי שיש לו מיותר אשמח מאד להכניסו.אגב מה עם כשרות ח''ב של ואין למו מכשול..?
המחבר לא מסכים לשלוח בפידיאף?הבעיה שהם מוכרים רק בסטים, מי שיש לו מיותר אשמח מאד להכניסו.
מסכים, אבל זה לא תלוי בו אלא במעמד, והמעמד עסוק מאד...המחבר לא מסכים לשלוח בפידיאף?
בספרים מאוד פולולריים לא שייך הסברא הזו, וזה אכן פוגע במכירות. משא"כ בשאר ספרים שאינם פופולריים.ולמעשה אני לא חושב כ"כ שזה נכון, כי גם על הצד שזה ימעיט קצת במכירות, זה יהיה אולי כך, שאחד מתוך עשרים שעיינו דרך אוצה"ח לא ילכו לקנות. וא"כ מה עדיף את האחד הזה שכעת לא קונה, או את ה-19 שזיכית אותם דרך האוצר? ודבר שני, הרבה פעמים דרך האוצר האנשים נחשפים לזה דרך החיפוש וכד' כפי שאמרו לי כמה וכמה אנשים (ומ"מ אי אפשר לומר בזה דבר ברור, כי לפעמים זה גם להיפך אנשים לא קונים בגלל שזה נמצא להם באוצר, אך כאמור הזיכוי הרבים מול ההפסד המועט במידה וישנו, לא משתווה).
אכן, השאלה כמה ביחס לזיכוי הרבים, אני חושב שפי עשרים [כדוגמא שנתתי] יש גם בספרים הכי פופולרים.וזה אכן פוגע במכירות
זה נכון, וזה הסיבה שמרן הראש"ל שליט"א והגר"ד יוסף שליט"א ועוד נותנים למרות שזה פוגע להם במכירות.אכן, השאלה כמה ביחס לזיכוי הרבים, אני חושב שפי עשרים [כדוגמא שנתתי] יש גם בספרים הכי פופולרים.
ספרים שנצרכים ללימוד הנלמד על הסדר, לא כזה מפריעים במכירות, כי בלימוד על הסדר האדם צריך את הספר פיזי.וזה הסיבה שמרן הראש"ל שליט"א והגר"ד יוסף שליט"א ועוד נותנים למרות שזה פוגע להם במכירות.
אבל ספר שיש בביהמ"ד אדם לא נצרך לקנותו לביתו גם אם הוא עוסק בנושא זה בביתו, כל עוד ישנו באוצה"ח.ספרים שנצרכים ללימוד הנלמד על הסדר, לא כזה מפריעים במכירות, כי בלימוד על הסדר האדם צריך את הספר פיזי.
ייש״כ, אך כבר דיברתי איתו לפני כחודשיים, והוא הסכים בשמחה כרצונו הטוב. רק המעמדת מתעכבת. אם לא יהיה ברירה אקח את הספר פיזי ואשלחנו לסריקה.רבי אהרן כהנא קדישא חסר באוצר החכמה שו"ת ויען הכהן ח"ג ואולי יש גם ח"ד
ראיתי ספר זה בב"ב לפני זמ"ר כמדומה בלוויית הגרח"ק
מצורף פרטי המחבר
הצג קובץ מצורף 8231