כמדומני שכתב את דברי הפתיחה לספר גט פשוט למהר"מ בן חביב ז"ל, והיה קשור לשלוחת אור המזרח של מכון ירושלים, אולי מכון ירושלים יוכל לעזור?יש ספר הנקרא אשד הנחלים ג"ח שו"ת ודרשות הרב אברהם ד. שלם זצ"ל, מישהו מכיר אולי קצה חוט?
כמדומני שכתב את דברי הפתיחה לספר גט פשוט למהר"מ בן חביב ז"ל, והיה קשור לשלוחת אור המזרח של מכון ירושלים, אולי מכון ירושלים יוכל לעזור?יש ספר הנקרא אשד הנחלים ג"ח שו"ת ודרשות הרב אברהם ד. שלם זצ"ל, מישהו מכיר אולי קצה חוט?
היה יהודי בשם טהרני גבאי נאמן בבית הכנסת ברוכוב, וכמדומני שלפרנסתו היה מתעסק בשרברבות. יש קשר? ומה עם היהודי היקר הזה כיום?טהרני
באיזה נושא כב' רצה לשתף אותנו אם אפשר לדעת (אני זוכרו משני מקומות א. מביהכנ"ס היזדים שהיה יושב בחוץ עם אקדחו לשמור על הבאים לשיעורו של מרן זצוק"ל ב. וכן בהיותו לומד בישיבת שושנים לדוד לעדת הבבלים ובערוב ימיו למד עם ר' ציון כהן [פרסי] משושנים קבלה)שלום רב
אין באוצר החכמה את שו"ת דברי דוד טהרני חלק ו' לרב אח'א משבחא
בהיות שעתה זה האזכרה של צרור המור דו"ל החכם השלם יעקב טהרני זצ"ל, אשר בצלו חמדתי וישבתי והיה גברא רבא בתורה ועבודה, ורציתי להעלות נושא חדש לזכרו ולהביא את דברי בנו עליו בשו"ת הנ"ל ולא הצלחתי להשיגם כקובץ
תודה לכולם
היה יהודי בשם טהרני גבאי נאמן בבית הכנסת ברוכוב, וכמדומני שלפרנסתו היה מתעסק בשרברבות. יש קשר? ומה עם היהודי היקר הזה כיום?
היו שלשה אחים יעקב יצחק ומשהבאיזה נושא כב' רצה לשתף אותנו אם אפשר לדעת (אני זוכרו משני מקומות א. מביהכנ"ס היזדים שהיה יושב בחוץ עם אקדחו לשמור על הבאים לשיעורו של מרן זצוק"ל ב. וכן בהיותו לומד בישיבת שושנים לדוד לעדת הבבלים ובערוב ימיו למד עם ר' ציון כהן [פרסי] משושנים קבלה)
חי עד היום בסנהדריה, ורווה רוב נחת מבניו הגאונים שליט"א.היה יהודי בשם טהרני גבאי נאמן בבית הכנסת ברוכוב, וכמדומני שלפרנסתו היה מתעסק בשרברבות. יש קשר? ומה עם היהודי היקר הזה כיום?
לאורך ימים טובים, אדם יקר ביותר.חי עד היום בסנהדריה, ורווה רוב נחת מבניו הגאונים שליט"א.
מחילה, לא מכיר, רק מעט את אביו של הגאון רבי אבישי שליט"א. ותל"מ.והרב @מוישי ס"ט מכירם היטב וקשור למשפחתם...
דיברתי איתו עכשיו, והוא אמר שהוא הולך בזמן הקרוב לעדכן את האוצר החכמה שלו לגירסא החדשה, ויביא איתו את חלק ו' (ויכנס לגירסא הבאה).אין באוצר החכמה את שו"ת דברי דוד טהרני חלק ו'
מוסד הרב קוק.האם מישהו יודע את המו"ל של זה?:
הצג קובץ מצורף 7641
לא נראה לי שיש חלק ב, אולי אתה מתכוין מהדו"ח? אם כן, אז אין את זה בגלל שזה שייך למכון שיח ישראל, ולבינתיים אין אישור מהם.ואגב למה אין באוצר את הבית יהודה עייאש חלק ב'?
ראיתי באחד מגדולי האחרונים שמציין לזה בחלק ב'. [ולא מצאתי את זה בחלק א'].לא נראה לי שיש חלק ב, אולי אתה מתכוין מהדו"ח? אם כן, אז אין את זה בגלל שזה שייך למכון שיח ישראל, ולבינתיים אין אישור מהם.
שאל את הרב @אהרן כהןהרב אופיר מלכא לא רוצה להכניס את ספריו?
בעבר דיברתי איתו ואמר לי לדבר עם העוזר שמתעסק לו בספריו, וההוא לא הסכים. (וכן הרב חוטה לא מסכים מחשש שיפגע במכירות, כך אמר לי).הרב אופיר מלכא לא רוצה להכניס את ספריו?
של הרב חנוך כהן ר"י יקירי?אולי יכניסו לאוצה"ח את ספרי עולת כהן החדשים