יצא מחדש ע"י מכון שובי נפשי.ספר לב האריה סגולות לזיכרון מובא בס' מקור נאמן להרב הנאמ"ן שליט"אהצג קובץ מצורף 8457הצג קובץ מצורף 8458
הוצאתי, עיין אוצה"ח. [אם כי ספר פשוט שלי (תהילת אהרן) ושל ידידי הר"א סבאג (בחוקותיך אשתעשע והרימו מכשול) וכו'].חחח, רואים שלא הצאת ספר מימך [אע"פ שמן הסתם יש הרבה בכתובים מן הסתם].
רוב הכסף מגיע למכון ולא לאוצר (האוצר מקבל אחוז קטן מזה).וחוץ מזה שאוצר החכמה לא מחלקים חבילות בחינם, בא מי שרוצה חבילות מהאוצר משלם טבין ותקילין, ומקבל. ואם קונים את כל החבילות של האוצר זה מתקרב לעשרים אלף ש"ח...
אמת שהם ספרי יסוד וחשובים מאד (כפי שהדגשתי כבר בהודעה הקודמת), אבל גם על חבילה של מאור ישראל [שאין ספק שהיא חשובה מאד] היו כבר כמה תלונות ממכונים אחרים שלא רוצים לתת את ספריהם באומרם: "וכי אנחנו גרועים מהרב עובדיה? גם אנחנו רוצים חבילה", לך תסביר להם. כל אחד חושב שהמכון שלו יותר טוב מחבירו, וגם לו מגיע חבילה. ולכן גם אם באמת למכון הכתר מגיע חבילה, מ"מ בעיני המכונים האחרים שהם מחשיבים את עצמם ג"כ מאד שהוציאו ספרים חשובים וכו', גם הם ירצו חבילה אף שבאמת להם לא כ"כ משתלם חבילה. לכן הוחלט שרק אם זה מגיע לסדר גודל גדול של מכונים גדולים, כמו אלו שיש להם חבילה כעת באוצר, רק אז ניתן חבילה. לדוגמא "המאור" - בהחלט מגיע להם חבילה ללא שום ספק (אלא שכבר דיברתי איתו הרבה פעמים, ובינתיים לא מוכן משום מה).אז למה לא לעשות גם חבילה של מכון הכתר הספרים שלהם הם ספרי יסוד ממש?.
הלוואי, אני בעד. אבל כאמור לאוצר זה לא משתלם אלא רק כאשר יגיע לכמות ספרים בסדר גודל של מכונים אחרים.חכה ותראה שעוד תהיה חבילה שלו באוצר החכמה.
זה כמדומה קשור ל @מוישי ס"טחסר גם ווי העמודים של הרב טהרני ח''ב
הזכרתי לעיל:וספרי מכון המאור כמדומני
לדוגמא "המאור" - בהחלט מגיע להם חבילה ללא שום ספק (אלא שכבר דיברתי איתו הרבה פעמים, ובינתיים לא מוכן משום מה)
כל ספר תורני עוזר, ויעזור. וראה מה שנכתב בזה בפתיחת האשכול:ויש לי בן דוד שהוציא ספר חביב השאלה אם זה גם יכול לעזור
קצת מחשבה והתבוננות על הכנסת ספר לאוצר החכמה: תחשבו כאילו אתם מדפיסים עי"ז את הספר הנכנס בכמה אלפי עותקים נוספים... וגם זה לא כמו עוד ספר שנמצא בספרייה - שספק יקראו בו ספק לא יקראו, אלא כאן ודאי יקראו בו, שהרי העושה "חיפוש" באוצר החכמה ומחפש איזה נושא שנכתב בספרים הללו, יעלה לו מבוקשו. והוא זיכוי הרבים גדול, וכבר שבחו חז"ל (כתובות נ.) את המשאיל ספריו לאחרים, שעליו נאמר "הון ועושר בביתו וצדקתו עומדת לעד".
לצורך זה נא לשלוח את הספרים למייל הבא:
otzar@moreshet-maran.com
אכן, אני בקשר טוב עם הרב המחבר.חסר ברכה נאמנה ח"ב ספר אדיר בהלכות ברכות![]()
כעת נודע לי שלא דייקתי בדבריי, כי יש שני הרב גריינמאן (בני גיסו של החזו"א), האחד הוא הרב חיים גריינמאן מחבר חידושים וביאורים ועוד, והשני הוא הרב שמרייהו גריינמאן שהחזו"א בבעלותו. וכל אחד לא הביא ספריו לאוצר מסיבה אחרת ואין כאן מקומו (חוץ מהחזו"א שחלק מהספרים כן נמצאים).
יש"כ עצום!אכן, אני בקשר טוב עם הרב המחבר.
הוא אמור לשלוח לי את זה לאחר שיעשה תיקונים נוספים.
זה לא קשור אלי.זה כמדומה קשור ל @מוישי ס"ט
הזכרתי לעיל:
כל ספר תורני עוזר, ויעזור. וראה מה שנכתב בזה בפתיחת האשכול:
בעבר דיברתי, ולא הסכימו.ספרי הרב שאולי. (הגדת הבשם, מרפא הבשם וכו' וכו').
ראיתי שיש באוצר רק את "ערוגת הבשם".
הצג קובץ מצורף 8581
אכן,לרב שמעון ואנונו יש כ-125 ספרים (על כל מיני צדיקים וכו'), וראיתי רק כ-20 מהם באוצר החכמה.
אחרי חיפושים בספריה הלאומית והמסתעף... מצאתי שזה נדפס בסוף ספרו לחם יהודה.ואגב למה אין באוצר את הבית יהודה עייאש חלק ב'?
יש מלא ספרים שנדפסו ולא ציינתם כאן, וגם אין את זה באוצר, וגם יש את האוצרות דתנו רבנן ברפואה ג כרכים החדש..אכן,
חלקם שייכים לרב המחבר, וחלקם מכר את הזכויות שלהם לאחרים.
לפני כמה חודשים ישבתי איתו על כל (או רוב) ספריו, ואמר לי מה שייך לו ומה מכר לאחרים.
למעשה גם אלו ששייך לו, רובם ככולם כבר אין להשיגם (ומה שיש לו בקובץ, שלח לי).
על כן אני מעלה כעת לכאן את הרשימה של הספרים ששייכים לו והוא מסכים, רק טרם השגתי אותם. ואשמח לשמוע אם יש אותם למישהו, או לחילופין אם מישהו יודע היכן אפשר להשיגם [כמובן בתשלום מלא].
והנה הנם:
אוצרות הסוכה.
אוצרות הפסח.
אורות הגאון מליסא.
אשת חיל.
בטחון.
בכורי גפן - ענבי הגפן.
בשערי המזוזה.
החינוך בדרכי אבותינו.
התנא רבי עקיבא - שבחי רבי עקיבא.
התנא רבי שמעון בר יוחאי ורבי אלעזר.
ואהבת לרעך כמוך.
יצרו של אדם.
לא יחל דברו.
מאור התורה.
מורשת יהדות ספרד.
מעשה רבותינו.
מצוותיך שעשועי.
מצוות כבוד הורים.
ספורי נס ופלא.
סיפורי צדיקים.
עטרת הגאולה.
פאר הכשרות.
פניני משנת המועד.
רינת התורה.
תורה משולחן רבנן - אגדתא מפניני רבנן.
תפארת הדורות.
תפארת נשים.
נקי כפים.
מעלת המדות והיראה.
מנחת ערב.
מבית מדרשו של הנודע ביהודה.
בברכה ובתודה
יש הרבה ספרים שלא ציינתי כי הוא אמר לי שזה לא שייך לו. אך יתכן ויש עוד ספרים שכן שייכים לו שנשמטו ממנו באותה שעה.יש מלא ספרים שנדפסו ולא ציינתם כאן