• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

דם בעוף

קורסיה

Moderator
בחלקי העוף כמו השוק והכרעיים, יש בפנים וריד קטן שהוא מלא בדם
אפשר לראות זאת בעיקר אחרי בישול קצר, אם נועצים סכין או מזלג יוצא דם, וכשפותחים מבפנים רואים וריד קטן

האם חייב לחפש אחר הוריד הנ"ל ולהוציאו לפני הבישול?
 
ב"ה
שלום וברכה,
מעיקר הדין, כל שעבר מליחה כראוי, על כל הלכותיה, אין כל חשש, ומותר לאכול לכתחילה,
אולם אם נפגש בזה להדיא בעינו, ונראה אדמומי במיוחד, נכון להסירו לפחות משום מראית העין,
ופעמים יש לבדוק עוד שמא אסור משורת הדין, וכגון שנצרר הדם קודם לכן מחמת מכה, כמבואר בש"ע (יו"ד סי' סז ס"ד),
אלא שזה פחות מצוי.

בברכה רבה
 
אין לך הרשאות מספיקות להגיב כאן.
חזור
חלק עליון