יש צדק מסוים בכלל דבריך.אני מתכוון לומר שראשי ישבות שראו דרות של תלמידים שהתחתנו בגיל 22 בערך ובגיל 18\19\20 והם ראו את התוצאות וכמו שרופא רואה וקבע לפי מה שהוא מבין ככה גם ראשי הישיבות וזה פחות ענין של הלכה זה יותר ענין של מקצוע {כמובן בשביל הגדרה ולא באמת...} כי הם הראשי ישבות שיעמידו דורי דורות של תלמידי חכמים דווקא הם שמבינים את הצורך להתחתן בזמן\מאוחר (כל אחד לפי דעתו).
א. גדולי הדור הם מעל הראשי ישיבות ולמשל מרן הרב שטיינמן ודאי יותר מבין בנפש האדם מאשר...אני לא מבין לאיפה מתקדם הדיון........
אבל אני לא חושב שכל הראשי ישבות בדורנו { שחלקם גם גדולי ומנהגי הדור } והם הורו להתחתן בגיל 22 או לחילופין בוועד שישי (כל ישיבה והזמן שלה) הם כולם לא יודעים את כל מה שחברים והתלמידי חכמים ציטטו פה, הרי וודאי שהם יודעים ואפי' יותר מאתנו,
אז אולי יבאו ויטענו שהראשי ישבות עם נגיעות, אולי באמת {וח"ו שאני מסכים עם זה כי אין כזה דבר שאנחנו נלך ונשלח את ילדנו ללמוד אצל מי שהולך לפי הנגיעות שלו) אבל אייך יכול להיות שכולם באותה דעה מה לכולם יש נגיעות? מה כולם לא מבינים את מה שהחברים ותלמידי חכמים ציטטו פה? מה לכולם אין יראת שמים? מה כולם עם איטרסים? ומה כולם לא מפחדים לתת את הדיין למעלה?
אלא מה תסכימו איתי שהדעה הזאת הנהוגה בעולם הישיבות להתחתן בגיל שקבעו הר"י היא לא סתם הנהגה רקה מתוכן,
אני יכול להסביר אבל אין ענין כי לא לשם אני פנה, אני מתכוון לומר שראשי ישבות שראו דרות של תלמידים שהתחתנו בגיל 22 בערך ובגיל 18\19\20 והם ראו את התוצאות וכמו שרופא רואה וקבע לפי מה שהוא מבין ככה גם ראשי הישיבות וזה פחות ענין של הלכה זה יותר ענין של מקצוע {כמובן בשביל הגדרה ולא באמת...} כי הם הראשי ישבות שיעמידו דורי דורות של תלמידי חכמים דווקא הם שמבינים את הצורך להתחתן בזמן\מאוחר (כל אחד לפי דעתו).
וכל הטעונים לבעיות קשיים ונסיונות בקדושה.... {לא שאני ח"ו מזלזל בבעיה ואני מסכים שהיא קיימת} מה וכי אין בעיות בקדושה אחרי החתונה? אולי לא יותר מלפני החתונה (למרות שיש מקום גדול לומר שהבעיות אחרי החתונה יותר קשות באיזה שהוא מקום) אבל וודאי שלפחות בעיות וקשיים כמו מלפני החתונה,
לכן אני רוצה לומר שבוודאי שהראשי ישבות יודעים מה שהם עושים ולכן אנחנו שלחים את ילדנו והולכים אף אנו לקבל מה תורה אני לא חושב שאפשר לקבל תורה לחציין רק מה שנוח לנו.
ומי שבאמת סובר וחושב שצריך להתחתן בגיל 18 אז נראה אותו מתכבד ולא מגיע לישיבות של אותם ראשי ישבות שאומרים להתחתן מאוחר (לשיטתו) כי הרי הם אינם הולכים בגדר ההלכה, והרי אם היה ראש ישיבה אחד שהיה מורה לחלל שבת או כל עברה אחרת אף אחד מאתנו לא היה שלוח והולך לכזה ראש ישבה ואפי' שבלי זה לא היה ישיבה בשבילו או בשביל הילד כי לא נשלח את הילדים ולא נלך אנחנו למי שהלך נגד התורה הקדושה.....................
אלא................................ ודו"ק
אני מציע לכל הכותבים והמצטטים שגם שכשעושים זאת לא לשוכח שמדבור בראשי ישבות גדולי וענקים בתורה הקדושה
יזכנו ה' להגיע לשלמות כמה שיותר מהר מתוך אהבה ובכבוד זה לזה ובפרט לתלמידי כמים וגדולי וענקי הדור.........ולשומעים ינעם.
השמח מאוד לקבל תגבות עניניות ולא בהתקפה אישית.