אני מאלו שמאמינים שלולא כל עם ישראל יושב ועוסק בתורה, חמאס לא היו יוצאים מעזה, ואולי אפילו לא היו קיימים.
אני לא אומר שלא צריך חיילים, אך זה בעיקר בגלל המציאות ששוררת בארץ.
(כיוצא בזה, צא וראה כמה הדרדרה המלחמה מהרגע בו הבג״צ הפסיק את התקצוב לישיבות)
בלי להכנס לוויכוח על הגיוס
לגבי דבריך, גם אני מאמין, כולם מאמנים שעם כל עמ"י היה יושב ועוסק בתורה ללא חטאים וכו' לא היו את הדברים האלה, והיינו בגאולה שלימה.
אבל מה לעשות שהדברים לא כך בימינו, אז אינני יודע אם כב' מטורלל, או שנטרפה דעתו עליו, כי הרי פשוט הוא שצריך חיילים, ללא קשר למצב הרע בארץ עכשיו, וגם בעתיד שיהיה המצב טוב. ודאי שמש"כ אינה דעת של תורה, כי הרמב"ם ודוד המלך לא חשבו כמוך. ורואים שלא שוחחת עם גדולי הדור על נושאים אלו, ועל ההשקפה הברורה, ובראשם מרן שליט"א שיש לי הקלטות ברורות של דעותיו על עניינים אלו ואכמ"ל.
הן אמת שכב' לפחות הוסיף "אני לא אומר שלא צריך חיילים, אך וכו", אבל יש כאלו שאומרים "אין צורך בחיילים כלל" ועד מיני טענות מגוחכות.
*
כל בר דעת יודע שחיילנו מגנים עלינו - מגנים על לומדי התורה שילמדו וילחמו ברוח.
להלן ציטוט של מרן זצ"ל מבית הכנסת ביזדים, םשם מסביר שחייבים חיילים ואין זה סותר לצורך בלומדי תורה:
"חיילי צה"ל נמצאים בצבא ומשרתים. עושים את מלאכתם מלאכת שמיים, שומרים על עם ישראל, על ידי ששומרים עלינו אנחנו יכולים ללמוד תורה, יכולים להתפלל, אם לא היו שומרים עלינו - אלה - אנשי צה"ל, מה היינו עושים? אלה הרשעים האלו היו באים, פרא אדם, היו נותנים לנו מנוחה? שנשב להתפלל וללמוד תורה? לא!".
"אלה, הצה"ל הזה, עושים חסד עם ישראל, כולם אנשי חסד, ה' ישמור צאתם ובואם ויחזרו לביתם לחיים טובים ולשלום", הוסיף.
ברגע זה פנה מרן לציבור והסביר את חשיבות הכרת הטוב כלפי הלוחמים: "כל אחד צריך להעריך את זה, לא בחינם אנחנו עושים להם 'מי שברך' ביום שבת לפני פתיחת ההיכל לחיילי צה"ל, לא לחינם, הם מוסרים את נפשם בשביל זה, כמה מסכנים נהרגים על יחוד קדושת ה', על יחוד קדושת ארץ ישראל".
"לכן צריך להעריך את הדבר הזה, לברך אותם", התרגש הרב זצ"ל. "לראות חייל? צריך לנשק אותו! הוא מוסר את עצמו בשביל עם ישראל! הוא נותן לנו ללמוד תורה, נותן לנו להתפלל. אם לא היה הוא יכולתי להתפלל? כל רגע יבואו אנשי החמאס, מה היינו יכולים לעשות, איפה היינו הולכים".
לסיום דבריו, בירך הרב את החיילים: "הקב"ה ישמור אותם, ייתן להם משאלות לבם לטובה ולברכה, ויקימו בתים נאמנים בישראל, ויחזרו לביתם לחיים טובים ולשלום". עכ"ד.
*
צר לי לאכזב אותך, אבל לולא לא היו לנו חיילים, האנשים בבני ברק היו נשחטים בצורה נוראה. נראלי אתה חי קצת בדימיונות.
ברור ששכל בני ישראל ילמדו תורה ללא יוצא מן הכלל, לא יהיה חאמס, כי תהיה גאולה בע"ה.
*
אצרף תשובת מרן שליט"א שפעם דיברנו איתו מדוע צריך חיילים אם כל דבר מקב"ה כמו שכתבת:
תשתדל אתה לעשות מה שאתה יכול, אבל מה שאתה לא יכול בורא עולם ישלים לנו את זה. לדוד המלך היה צבא, זה מצווה מן התורה. לכן בכל זמן ותקופה יהיה לנו צבא, כמובן שהדור יהיה קדוש, אז הצבא יהיה קדוש כמו בתקופת דוד המלך, אלף למטה אלף...
הדברים ברורים כשמש, בלי חיילים לא היה תורה. בלי תורה לא היה עם ישראל. אין זה סותר. אלף אלף. כך היה אצל דוד המלך וכך יהיה.
שוב אדגיש שלא נכנסתי לסערה הצבורית בזמן הזה בעניין סערת הגיוס. אבל להעמיד דברים על דיוקנם כתבתי.