• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • הודפס מחדש ע"י 'המרכז למורשת מרן' הספר "ילקוט יוסף - פורים משולש", עם מגילת אסתר בתוספת ביאורים ממנהיג הדור מרן הראש"ל שליט"א. מחיר מיוחד לזיכוי הרבים: 15 ש"ח בלבד. >> לרכישה ישירה באתר לחצו כאן

דרמה!! בחור ישיבה נעצר כעריק! האם מרן מנהיג הדור שליט"א קורא לצאת להפגנות ענק

מרן רבנו

Active member
אחרי שמרן שליט"א תמיד אמר שאם יעצרו בחור ראש הישיבה ילך אליו לכלא וכו'
מבקשים עדכונים מיודעי דבר בביתו של מרן שליט"א באשר יעשו ישראל במצב דרמתי כזה!

מרדכי הלפרין: מעצר בחור הישיבה בנתב"ג: אחרי התייעצויות הבוקר אצל מרנן הגר"ד לנדו והגרמ"ה הירש, ע"י נציגי איגוד 'למענך' שעלו למעונם, ינסו כעת למצות את העניין המשפטי ולפעול לשחרור הבחור - לא ניתנה הוראה לצאת כעת ולהפגין. זה ייבחן בהמשך אם עורכי הדין לא יצליחו.​

דרמה!! בחור ישיבה נעצר כעריק! האם מרן מנהיג הדור שליט"א קורא לצאת להפגנות ענק​

ההודעות שלך יותר מדאי דרמטיות
הוא כבר בבית

ולמה הפרעת ב"בית המדרש"

דרמטי.

לפי מה שאני שומע הבחור נעצר בדרך לטיול בחו"ל, כשהוא יודע שהוא במצב כזה שיכול להסתבך....
חוץ מזה, הוא כבר שוחרר.

דרמה!! בחור ישיבה נעצר כעריק! האם מרן מנהיג הדור שליט"א קורא לצאת להפגנות ענק​

היכן בדיוק אתה רואה שמרן שליט''א קורא לצאת להפגנה ענקקקקק
כמו שנאמר הוא שוחרר בס"ד (ובאגב כתבתי 'האם מרן וכו')

לא יודע אבל זה נשמע לי קצת מופקע שבחור יצא לטייל בחו''ל ועוד יצפה שימחאו לו כפיים, החיילים שמתגייסים זה בשביל שנשב ונלמד, לא שצו
צודק ר' יצחק. דיברתי על זה פעמים רבות. כל ההיתר לא לסכן את עצמך ולהגן על עם ישראל מפני אויבנו זה שנשב ונלחם - נלחם ע"י התורה הקדושה, אלף אלף...
לא היה ניתן לחיות בלי חיילים, אבל גם לא היה ניתן לחיות בלי לומדי תורה. לכן צריך זה וזה....
עכשיו, זמן מלחמה, עוד רגע משיח בע"ה, זה לא הזמן לטייל - זה הזמן לעשות קידוש ה' ולהרבות תורה וחיילים לתורה בעם ישראל. שנזכה אמן כיה"ר.

סתם חילול ה', גם אם "יצרו תקפו"- והיה צריך להתעטף שחורים וללכת למקום שאין מכירין אותו כדברי הגמ'- כשנתפס- הוא לא היה צריך לגלות שמטרתו לטיול. זה גורם לחשוב שיש כביכול וכאילו עוד בני תורה כמוהו
(מסתבר שמדובר בבחור מקהילות החסידים כאשר סתם ככה אומר מרן הראשל"צ שהאשכנזים לא מומחים בהלכה, רק בגמרא, עכ"ל, אבל בחסידים יש הרבה עם בעיה שאפ' לא מבררים מה גודל האיסור שיש וכשאתה אומר להם 'דבר זה אסור', הם עונים לך 'יש הרבה דברים שאסור'. ב"מ.)

אף פעם לא היה הפגנה של הציבור הספרדי כשמישהו מבניו נכנס לכלא. כ״ש שמדובר באחד שרצה לצאת לחו״ל. (כידוע מרן היה תקיף מאד בעניין יציאה לחו״ל שאינה לצורך) זה תמיד היה מהפלגים הקיצוניים שעשו זאת, במחיר של לסגור כביש ראשי בירושלים.
אך כן אני חושב שמרנן ורבנן יוציאו להפגנה במידה והמדינה תחליט לשלוח שוטרים לישיבות (דבר שהשמאלנים - ששולטים באמת במדינה - רוצים לראות). לאו דווקא הפגנות אלא הפגנה גדולה כמו שהיה בעצרת הגיוס. במידה ויהיו תמונות שכאלו צריך להרעיד את המדינה. שום שוטר לא יקח בן תורה מספסלו כמו פושע ויימחל לו על כך.

אבל זה ברור שאם כל פעם יהיה תירוץ אחר אז הבחורים החלשים ירוצו להתייצב ולא יקחו סיכון, אולי יגידו שאחה"צ ראו אותו עם גינס, ואולי יש לו גם מספר לא כשר, צריך להראות לכולם שאנחנו מאחורי כל שומר תורה ומצוות שלא מתגייס כהוראת מרן מלכא בעל היביע אומר זיע"א

צודק ר' יצחק. דיברתי על זה פעמים רבות. כל ההיתר לא לסכן את עצמך ולהגן על עם ישראל מפני אויבנו זה שנשב ונלחם - נלחם ע"י התורה הקדושה, אלף אלף...
לא היה ניתן לחיות בלי חיילים, אבל גם לא היה ניתן לחיות בלי לומדי תורה. לכן צריך זה וזה....
עכשיו, זמן מלחמה, עוד רגע משיח בע"ה, זה לא הזמן לטייל - זה הזמן לעשות קידוש ה' ולהרבות תורה וחיילים לתורה בעם ישראל. שנזכה אמן כיה"ר.
תרשה לי לחלוק עליך מאהבה בתרתי

לא היה ניתן לחיות בלי חיילים
אל תהיה בטוח בזה. אני מדבר עם הרבה חיילים, ומסתמא הרבה מהם חברים שלך, והם מספרים לי עד כמה ידיהם כבולות באופנים שבודאי גורמים לפיקוח נפש, רק בגלל שראשי המדינה והצבא רוצים לצאת ידי חובת השמאל הרדיקלי ששולט כאן לצערינו.
יש כאן נקודה נוספת שאי אפשר לדבר עליה בפומבי, אבל רק ארמוז שאם הקב''ה הבטיח ושב מאחריך זה לא בצחוק ולא מליצה אלא אמת לאמיתה, אבל בוא לא נקטרג.
זה לא שאני בא להמעיט מהכרת הטוב לחיילים ח''ו אלא לקחת את הדברים בפרופורציות הנכונות.

, זה לא הזמן לטייל
למה לא לטייל? בחורים שיושבים לומדים בעמל רב, מותר להם וטוב להם להשתחרר קצת למלאות את הסוללות, אבל לא חסר מקומות נפלאים בארץ שילכו ישתחררו וישובו לתלמודם במרץ.

תרשה לי לחלוק עליך מאהבה בתרתי

אל תהיה בטוח בזה. אני מדבר עם הרבה חיילים, ומסתמא הרבה מהם חברים שלך, והם מספרים לי עד כמה ידיהם כבולות באופנים שבודאי גורמים לפיקוח נפש, רק בגלל שראשי המדינה והצבא רוצים לצאת ידי חובת השמאל הרדיקלי ששולט כאן לצערינו.
יש כאן נקודה נוספת שאי אפשר לדבר עליה בפומבי, אבל רק ארמוז שאם הקב''ה הבטיח ושב מאחריך זה לא בצחוק ולא מליצה אלא אמת לאמיתה, אבל בוא לא נקטרג.
זה לא שאני בא להמעיט מהכרת הטוב לחיילים ח''ו אלא לקחת את הדברים בפרופורציות הנכונות.

למה לא לטייל? בחורים שיושבים לומדים בעמל רב, מותר להם וטוב להם להשתחרר קצת למלאות את הסוללות, אבל לא חסר מקומות נפלאים בארץ שילכו ישתחררו וישובו לתלמודם במרץ.
תרשה לי לחלוק עליך ר' יצחק:

בלי חיילים לא היה מדינה, אין חולק על דבר פשוט שכזה. מרן זצ"ל צווח את זה שנים בשיעורים. הדיון ע בחורי שייבה הוא דיון אחר, שהלומדים יפטרו מגיוס, אבל מכאן להסיק מסקנא שללא חיילים היה אפשר להסתדר.
הן אמת שהמערכת בישראל מעוותת, השמאל הדיקטטורי שולט במדינה, אבל אין זה אומר שללא חיילים היינו מצליחים להתמודד. תחשוב בשמחת תורה (ללא קשר למחדל, אלא לבסוף) ללא חיילים, איך היו הודפים את מחבלי החאמס? איך היו נכנסים לעזה?
לכן הנני להבהיר שחיילנו הם אלו ששומרים עלינו. הדיון על בחורי ישיבה זה נתון לוויכוח, בין מגזרים שונים, אינני נכנס לזה, אבל להעמיד את הדברים הנכונים כתבתי.
**
ר' יצחק - אמצע זמן חורף - זה הזמן לטייל? אתה מטייל באמצע הזמן? רבינו יצחק רצה לבטל את בין הזמנים, אז ק"ו בנידון זה... ובפרט שהדבר גורם לחילול השם. אתמהמה על כבודו.

נערך לאחרונה:
ללא חיילים, איך היו הודפים את מחבלי החאמס? איך היו נכנסים לעזה?
אני מאלו שמאמינים שלולא כל עם ישראל יושב ועוסק בתורה, חמאס לא היו יוצאים מעזה, ואולי אפילו לא היו קיימים.
אני לא אומר שלא צריך חיילים, אך זה בעיקר בגלל המציאות ששוררת בארץ.
(כיוצא בזה, צא וראה כמה הדרדרה המלחמה מהרגע בו הבג״צ הפסיק את התקצוב לישיבות)

אני מאלו שמאמינים שלולא כל עם ישראל יושב ועוסק בתורה, חמאס לא היו יוצאים מעזה, ואולי אפילו לא היו קיימים.
אני לא אומר שלא צריך חיילים, אך זה בעיקר בגלל המציאות ששוררת בארץ.
(כיוצא בזה, צא וראה כמה הדרדרה המלחמה מהרגע בו הבג״צ הפסיק את התקצוב לישיבות)
בלי להכנס לוויכוח על הגיוס
לגבי דבריך, גם אני מאמין, כולם מאמנים שעם כל עמ"י היה יושב ועוסק בתורה ללא חטאים וכו' לא היו את הדברים האלה, והיינו בגאולה שלימה.

אבל מה לעשות שהדברים לא כך בימינו, אז אינני יודע אם כב' מטורלל, או שנטרפה דעתו עליו, כי הרי פשוט הוא שצריך חיילים, ללא קשר למצב הרע בארץ עכשיו, וגם בעתיד שיהיה המצב טוב. ודאי שמש"כ אינה דעת של תורה, כי הרמב"ם ודוד המלך לא חשבו כמוך. ורואים שלא שוחחת עם גדולי הדור על נושאים אלו, ועל ההשקפה הברורה, ובראשם מרן שליט"א שיש לי הקלטות ברורות של דעותיו על עניינים אלו ואכמ"ל.

הן אמת שכב' לפחות הוסיף "אני לא אומר שלא צריך חיילים, אך וכו", אבל יש כאלו שאומרים "אין צורך בחיילים כלל" ועד מיני טענות מגוחכות.
*
כל בר דעת יודע שחיילנו מגנים עלינו - מגנים על לומדי התורה שילמדו וילחמו ברוח.
להלן ציטוט של מרן זצ"ל מבית הכנסת ביזדים, םשם מסביר שחייבים חיילים ואין זה סותר לצורך בלומדי תורה:
"חיילי צה"ל נמצאים בצבא ומשרתים. עושים את מלאכתם מלאכת שמיים, שומרים על עם ישראל, על ידי ששומרים עלינו אנחנו יכולים ללמוד תורה, יכולים להתפלל, אם לא היו שומרים עלינו - אלה - אנשי צה"ל, מה היינו עושים? אלה הרשעים האלו היו באים, פרא אדם, היו נותנים לנו מנוחה? שנשב להתפלל וללמוד תורה? לא!".
"אלה, הצה"ל הזה, עושים חסד עם ישראל, כולם אנשי חסד, ה' ישמור צאתם ובואם ויחזרו לביתם לחיים טובים ולשלום", הוסיף.
ברגע זה פנה מרן לציבור והסביר את חשיבות הכרת הטוב כלפי הלוחמים: "כל אחד צריך להעריך את זה, לא בחינם אנחנו עושים להם 'מי שברך' ביום שבת לפני פתיחת ההיכל לחיילי צה"ל, לא לחינם, הם מוסרים את נפשם בשביל זה, כמה מסכנים נהרגים על יחוד קדושת ה', על יחוד קדושת ארץ ישראל".
"לכן צריך להעריך את הדבר הזה, לברך אותם", התרגש הרב זצ"ל. "לראות חייל? צריך לנשק אותו! הוא מוסר את עצמו בשביל עם ישראל! הוא נותן לנו ללמוד תורה, נותן לנו להתפלל. אם לא היה הוא יכולתי להתפלל? כל רגע יבואו אנשי החמאס, מה היינו יכולים לעשות, איפה היינו הולכים".
לסיום דבריו, בירך הרב את החיילים: "הקב"ה ישמור אותם, ייתן להם משאלות לבם לטובה ולברכה, ויקימו בתים נאמנים בישראל, ויחזרו לביתם לחיים טובים ולשלום". עכ"ד.
*
צר לי לאכזב אותך, אבל לולא לא היו לנו חיילים, האנשים בבני ברק היו נשחטים בצורה נוראה. נראלי אתה חי קצת בדימיונות.
ברור ששכל בני ישראל ילמדו תורה ללא יוצא מן הכלל, לא יהיה חאמס, כי תהיה גאולה בע"ה.
*
אצרף תשובת מרן שליט"א שפעם דיברנו איתו מדוע צריך חיילים אם כל דבר מקב"ה כמו שכתבת:
תשתדל אתה לעשות מה שאתה יכול, אבל מה שאתה לא יכול בורא עולם ישלים לנו את זה. לדוד המלך היה צבא, זה מצווה מן התורה. לכן בכל זמן ותקופה יהיה לנו צבא, כמובן שהדור יהיה קדוש, אז הצבא יהיה קדוש כמו בתקופת דוד המלך, אלף למטה אלף...
הדברים ברורים כשמש, בלי חיילים לא היה תורה. בלי תורה לא היה עם ישראל. אין זה סותר. אלף אלף. כך היה אצל דוד המלך וכך יהיה.

שוב אדגיש שלא נכנסתי לסערה הצבורית בזמן הזה בעניין סערת הגיוס. אבל להעמיד דברים על דיוקנם כתבתי.

נערך לאחרונה:
הדברים ברורים כשמש, בלי חיילים לא היה תורה. בלי תורה לא היה עם ישראל. אין זה סותר. אלף אלף. כך היה אצל דוד המלך וכך יהיה.
ואצל חזקיהו המלך שצבא שלם עמד מחוץ לירושלים, הוא הורה ״בטעות״ לכל העם לאכול את הפסח וללכת לישון בבטחה?
השוואות מהסיפורים מהתנ״ך גם לא תואמים למציאות זמנינו, הצבא שלהם היה מורכב בדווקא מת״ח.
ויתרה מזו נראה שלא הבנת את דבריי. לא אמרתי שלא צריך חיילים כלל ועיקר. אך ודאי שאם היה המצב שכל עם ישראל היו ספונים על התורה, ייתכן שהטבח הנורא לא היה בא עלינו. (אני לא מאלו ש״מתנבא״ על הסיבות שהביאו לטבח, אך הם (החמאס) בעצמם הודו שהם ראו את המחלוקות הנוראות ששרר בארץ, וזה דירבן אותם למבצע)

ואצל חזקיהו המלך שצבא שלם עמד מחוץ לירושלים, הוא הורה ״בטעות״ לכל העם לאכול את הפסח וללכת לישון בבטחה?
השוואות מהסיפורים מהתנ״ך גם לא תואמים למציאות זמנינו, הצבא שלהם היה מורכב בדווקא מת״ח.
ויתרה מזו נראה שלא הבנת את דבריי. לא אמרתי שלא צריך חיילים כלל ועיקר. אך ודאי שאם היה המצב שכל עם ישראל היו ספונים על התורה, ייתכן שהטבח הנורא לא היה בא עלינו. (אני לא מאלו ש״מתנבא״ על הסיבות שהביאו לטבח, אך הם (החמאס) בעצמם הודו שהם ראו את המחלוקות הנוראות ששרר בארץ, וזה דירבן אותם למבצע)
לא אגיב, סתם בזבוז זמן, ואולי שנינו חושבים אותו דבר... יגדיל תורה ויאדיר, הצלחה מרובה בכל מילי דמיטב בע"ה.

חזור
חלק עליון