נ.ב. צ'אט זה מאושר בנטפרי.
דיבר על זה כו"כ פעמים בשיעורולא חושב שכך דרכו
ההודעות שלך יותר מדאי דרמטיותדרמה!! בחור ישיבה נעצר כעריק! האם מרן מנהיג הדור שליט"א קורא לצאת להפגנות ענק
אחרי שמרן שליט"א תמיד אמר שאם יעצרו בחור ראש הישיבה ילך אליו לכלא וכו'
מבקשים עדכונים מיודעי דבר בביתו של מרן שליט"א באשר יעשו ישראל במצב דרמתי כזה!
דרמטי.אחרי שמרן שליט"א תמיד אמר שאם יעצרו בחור ראש הישיבה ילך אליו לכלא וכו'
מבקשים עדכונים מיודעי דבר בביתו של מרן שליט"א באשר יעשו ישראל במצב דרמתי כזה!
כמו שנאמר הוא שוחרר בס"ד (ובאגב כתבתי 'האם מרן וכו')דרמה!! בחור ישיבה נעצר כעריק! האם מרן מנהיג הדור שליט"א קורא לצאת להפגנות ענק
היכן בדיוק אתה רואה שמרן שליט''א קורא לצאת להפגנה ענקקקקק
אני חושב שבעניין זה דעתו שונה מבדרך כלללא חושב שכך דרכו של מרן, כך נלענ"ד
צודק ר' יצחק. דיברתי על זה פעמים רבות. כל ההיתר לא לסכן את עצמך ולהגן על עם ישראל מפני אויבנו זה שנשב ונלחם - נלחם ע"י התורה הקדושה, אלף אלף...לא יודע אבל זה נשמע לי קצת מופקע שבחור יצא לטייל בחו''ל ועוד יצפה שימחאו לו כפיים, החיילים שמתגייסים זה בשביל שנשב ונלמד, לא שצו
תרשה לי לחלוק עליך מאהבה בתרתיצודק ר' יצחק. דיברתי על זה פעמים רבות. כל ההיתר לא לסכן את עצמך ולהגן על עם ישראל מפני אויבנו זה שנשב ונלחם - נלחם ע"י התורה הקדושה, אלף אלף...
לא היה ניתן לחיות בלי חיילים, אבל גם לא היה ניתן לחיות בלי לומדי תורה. לכן צריך זה וזה....
עכשיו, זמן מלחמה, עוד רגע משיח בע"ה, זה לא הזמן לטייל - זה הזמן לעשות קידוש ה' ולהרבות תורה וחיילים לתורה בעם ישראל. שנזכה אמן כיה"ר.
אל תהיה בטוח בזה. אני מדבר עם הרבה חיילים, ומסתמא הרבה מהם חברים שלך, והם מספרים לי עד כמה ידיהם כבולות באופנים שבודאי גורמים לפיקוח נפש, רק בגלל שראשי המדינה והצבא רוצים לצאת ידי חובת השמאל הרדיקלי ששולט כאן לצערינו.לא היה ניתן לחיות בלי חיילים
למה לא לטייל? בחורים שיושבים לומדים בעמל רב, מותר להם וטוב להם להשתחרר קצת למלאות את הסוללות, אבל לא חסר מקומות נפלאים בארץ שילכו ישתחררו וישובו לתלמודם במרץ., זה לא הזמן לטייל
תרשה לי לחלוק עליך ר' יצחק:תרשה לי לחלוק עליך מאהבה בתרתי
אל תהיה בטוח בזה. אני מדבר עם הרבה חיילים, ומסתמא הרבה מהם חברים שלך, והם מספרים לי עד כמה ידיהם כבולות באופנים שבודאי גורמים לפיקוח נפש, רק בגלל שראשי המדינה והצבא רוצים לצאת ידי חובת השמאל הרדיקלי ששולט כאן לצערינו.
יש כאן נקודה נוספת שאי אפשר לדבר עליה בפומבי, אבל רק ארמוז שאם הקב''ה הבטיח ושב מאחריך זה לא בצחוק ולא מליצה אלא אמת לאמיתה, אבל בוא לא נקטרג.
זה לא שאני בא להמעיט מהכרת הטוב לחיילים ח''ו אלא לקחת את הדברים בפרופורציות הנכונות.
למה לא לטייל? בחורים שיושבים לומדים בעמל רב, מותר להם וטוב להם להשתחרר קצת למלאות את הסוללות, אבל לא חסר מקומות נפלאים בארץ שילכו ישתחררו וישובו לתלמודם במרץ.
אני מאלו שמאמינים שלולא כל עם ישראל יושב ועוסק בתורה, חמאס לא היו יוצאים מעזה, ואולי אפילו לא היו קיימים.ללא חיילים, איך היו הודפים את מחבלי החאמס? איך היו נכנסים לעזה?
בלי להכנס לוויכוח על הגיוסאני מאלו שמאמינים שלולא כל עם ישראל יושב ועוסק בתורה, חמאס לא היו יוצאים מעזה, ואולי אפילו לא היו קיימים.
אני לא אומר שלא צריך חיילים, אך זה בעיקר בגלל המציאות ששוררת בארץ.
(כיוצא בזה, צא וראה כמה הדרדרה המלחמה מהרגע בו הבג״צ הפסיק את התקצוב לישיבות)
ואצל חזקיהו המלך שצבא שלם עמד מחוץ לירושלים, הוא הורה ״בטעות״ לכל העם לאכול את הפסח וללכת לישון בבטחה?הדברים ברורים כשמש, בלי חיילים לא היה תורה. בלי תורה לא היה עם ישראל. אין זה סותר. אלף אלף. כך היה אצל דוד המלך וכך יהיה.
לא אגיב, סתם בזבוז זמן, ואולי שנינו חושבים אותו דבר... יגדיל תורה ויאדיר, הצלחה מרובה בכל מילי דמיטב בע"ה.ואצל חזקיהו המלך שצבא שלם עמד מחוץ לירושלים, הוא הורה ״בטעות״ לכל העם לאכול את הפסח וללכת לישון בבטחה?
השוואות מהסיפורים מהתנ״ך גם לא תואמים למציאות זמנינו, הצבא שלהם היה מורכב בדווקא מת״ח.
ויתרה מזו נראה שלא הבנת את דבריי. לא אמרתי שלא צריך חיילים כלל ועיקר. אך ודאי שאם היה המצב שכל עם ישראל היו ספונים על התורה, ייתכן שהטבח הנורא לא היה בא עלינו. (אני לא מאלו ש״מתנבא״ על הסיבות שהביאו לטבח, אך הם (החמאס) בעצמם הודו שהם ראו את המחלוקות הנוראות ששרר בארץ, וזה דירבן אותם למבצע)