יאיר שריקי
Member
מחפש מקור לכך שהאור החיים הקדוש רבינו חיים בן עטר לא התעסק מעולם בדבר כל שהוא לפרנסתו.
תודה רבה.
תודה רבה.
ראשית תודה רבה.יש לי קצת ראיה לתקופה ממושכת בחייו שלא עסק בפרנסה, כך הוא כותב בהקדמתו לספרו "חפץ ה'":
"מטרדות הזמן אין הדעת מיושב, כי רבו משערות ראשי רוב טרדותי ואנחותי עצמו, מצמיתי לא יתנוני השב רוחי, ובאמת לולי חסד ה' עלי והפליא חסדו לי באמצעות אדוני אבי עטרת ראשי הלא הוא החכם השלם איש חסד כמוה"ר משה בן עטר נר"ו אשר היה ממציא לי טרף והוא עזרני לבוא עד הלום להיות לי הפנה, וישבתי ללמוד תורה לפני מורי ורבי הרב המפורסם אדוני זקני מורי אשר נודע בשערים שמו המופלג החסיד העניו כמוה"ר חיים בן עטר זלה"ה"
כמובן שגישתו היתה קצת שונה בהדרכתו לכלל כמו שכתב בספרו ראשון לציון (משלי פרק ג פסוק טז):
"אורך ימים בימינה כו' דרכיה דרכי נועם כו' עץ חיים כו' הכונה היא כאשר יהיה האדם עוסק בתורה רוב היום ואיזה שעות ביום עוסק במחית הנפש לצרכיו יכול לזכות בעוה"ב ובעה"ז והנה ארז"ל דבר זה כתוב בתורה כו' כי העוסק בתורה נכסיו מצליחים כו' וז"א אורך ימים כו' וק' מהו ימין התו' ומהו שמאלה ורז"ל אמרו מ"ש".
מקור המעשה מהרב חיד"א זיע"א והוא על מרנא רבי יהודה בן עטר זיע"א אב"ד פאס.שמעתי שהיה צורף זהב. ראיה מהמעשה שהיה עם המלך שהשליכו לאריות בגלל שסרב לו
המעשה מסופר על האור החיים הקדוש בספר "אהבת חיים". אבל באמת הסיפור היה על רבי יהודה בת עטר.שמעתי שהיה צורף זהב. ראיה מהמעשה שהיה עם המלך שהשליכו לאריות בגלל שסרב לו