אחה"מ רבתי מכבודו הגדול, בחיי מוהר"ן לתלמידו ר' נתן מברסלב, כותב להדיא שזה גם לאחר פטירתו. וחסידי ברסלב שומעים לרבם, ומה מקום לדיון על חסידי ברסלב?כדאי לשמוע מה שאומר הגר"י לוי בענין זה. מדקה 10:30 בערך
נערך לאחרונה על ידי מנחה:
אחה"מ רבתי מכבודו הגדול, בחיי מוהר"ן לתלמידו ר' נתן מברסלב, כותב להדיא שזה גם לאחר פטירתו. וחסידי ברסלב שומעים לרבם, ומה מקום לדיון על חסידי ברסלב?כדאי לשמוע מה שאומר הגר"י לוי בענין זה. מדקה 10:30 בערך
שמעתי שלא כתוב בספריואחה"מ רבתי מכבודו הגדול, בחיי מוהר"ן לתלמידו ר' נתן מברסלב, כותב להדיא שזה גם לאחר פטירתו. וחסידי ברסלב שומעים לרבם, ומה מקום לדיון על חסידי
לצערי איני בר הכי.פשוט מינה
יש לך מקור שזו דעת מרן, אחרי ששמענו להיפך?אין בסקר את דעתו של מרן זצ"ל שרק מי שהוא באמת תלמיד שלו ולא מצער את משפחתו כשנוסע, יכול לנסוע
הוא אשר הוא אמר, שרבי נחמן לא ציווה כן, אלא תלמידיו אמרו שהבינו כך. (והראיה הגדולה שלא אמר, כי בשנה הראשונה אחר פטירתו לא עשו קיבוץ).אחה"מ רבתי מכבודו הגדול, פשוט זה חוסר ידיעה בסיסי, בחיי מוהר"ן לתלמידו ר' נתן מברסלב, כותב להדיא שזה גם לאחר פטירתו. וחסידי ברסלב שומעים לרבם, ומה מקום לדיון על חסידי ברסלב?
כך זכור לי שהיתה דעתו תמיד. כמדומני שיש איזה סרטון מהלוין שאומר בו כך. או הקלטה או מכתב אחר, אם יש למישהו שיביא כאן.יש לך מקור שזו דעת מרן, אחרי ששמענו להיפך?
יש לך מקור שזו דעת מרן, אחרי ששמענו להיפך?
כך זכור לי שהיתה דעתו תמיד. כמדומני שיש איזה סרטון מהלוין שאומר בו כך. או הקלטה או מכתב אחר, אם יש למישהו שיביא כאן.
אולי לא אמר לבוא על קברו בראש השנה אבל כן אמר שיבואו על קברו. [והפרשנות היא יותר רחבה כי זה לא רק שיבואו בראש הנשנה, אלא דבר זה אמר לר' נתן 'אחד מאנשי שולמינו' שכך אמר לתושבי לודז' ואפשר שאמר להם גם כי היו מתלמידיו שם וגם בגלל קירבה יחסית של המקום אבל מארץ ישראל לבוא לשם זה מי אמר?] אלא ע"כ לומר שאם ר' נתן הבין כן כן הוא[ולא רחוק הדבר שעליו סמך סמיכה גדולה]. ועכ"פ מן הסתם שאר התלמידים קיבלו פרשנות זו וכך דרכה של תורה. [עכ"פ דרך אגב אומר שמה שלא נהגו כן בשנה הראשונה אין ראיה כי אפשר שלא פשטה השמועה או מסיבות אחרות].הוא אשר הוא אמר, שרבי נחמן לא ציווה כן, אלא תלמידיו אמרו שהבינו כך. (והראיה הגדולה שלא אמר, כי בשנה הראשונה אחר פטירתו לא עשו קיבוץ).
יש אפשרות להעתיק לציבור את הדקה המסויימת, במקום כל פעם להגיד מאיזה דקה. בטוחני שכמנהל ערוץ את יודע איך.כדאי לשמוע מה שאומר הגר"י לוי בענין זה. מדקה 10:30 בערך
יש אפשרות להעתיק לציבור את הדקה המסויימת, במקום כל פעם להגיד מאיזה דקה. בטוחני שכמנהל ערוץ את יודע איך.
דעת הרב היא שאדם שהוא בעל משפחה לא יצער את משפחתו ויסע בראש השנה אלא בזמן אחר, אבל מי שהוא רוק וכדומה יסע. ושמכיון שאדמורי ברסלב הקפידו על השו"ע אין בעיה ללכת בדרכם אם רוצה.האמת לא הבנתי.
מי יכול לסכם?
הנה סרטון שאמר שיסעו(ונראה שמדבר גם על נשואים):דעת הרב היא שאדם שהוא בעל משפחה לא יצער את משפחתו ויסע בראש השנה אלא בזמן אחר, אבל מי שהוא רוק וכדומה יסע. ושמכיון שאדמורי ברסלב הקפידו על השו"ע אין בעיה ללכת בדרכם אם רוצה.
מהסרטון הנ"ל נראה שסובר שגם חסידי ברסלב לא יסעו למרות שזכור לי הקלטה אחרת שאומר 'אם חסידי ברסלב רוצים לנסוע שיסעו'.
הוא הועבר לכאן.בעבר הביאו כאן באחד האשכולות גם מהחזון עובדיה אף לנשוי, אך האשכול נמחק או הועבר הנה הקישור שלו(רק שהוא לא פעיל):
https://forum.moreshet-maran.com/threads/וידאו-נדיר-שנחשף-לראשונה-מר-צבי-חקק-האם-לנסוע-לאומן.4185/
תודה רבה, תבורך.הוא הועבר לכאן.
רבי נתן עצמו לא היה באומן בשנה הראשונה.אולי לא אמר לבוא על קברו בראש השנה אבל כן אמר שיבואו על קברו. [והפרשנות היא יותר רחבה כי זה לא רק שיבואו בראש הנשנה, אלא דבר זה אמר לר' נתן 'אחד מאנשי שולמינו' שכך אמר לתושבי לודז' ואפשר שאמר להם גם כי היו מתלמידיו שם וגם בגלל קירבה יחסית של המקום אבל מארץ ישראל לבוא לשם זה מי אמר?] אלא ע"כ לומר שאם ר' נתן הבין כן כן הוא[ולא רחוק הדבר שעליו סמך סמיכה גדולה]. ועכ"פ מן הסתם שאר התלמידים קיבלו פרשנות זו וכך דרכה של תורה. [עכ"פ דרך אגב אומר שמה שלא נהגו כן בשנה הראשונה אין ראיה כי אפשר שלא פשטה השמועה או מסיבות אחרות].
איך שלא יהיה מרן זצ"ל תפס שלכל היותר חסידיו יסעו.
צודק, אך אני רק נתתי דוגמא אפשר שלא הלכו מסיבה אחרת, אך זה גם סותר הטענה שזה שלא באו כי אין זו כוונתו. כי אם הוא כך מבין ולא היה כנראה שהיתה סיבה אחרת שלא.רבי נתן עצמו לא היה באומן בשנה הראשונה.
הסיבה היא שבשנה הראשונה לא נסעו כי באמת זו לא היתה כוונתו.צודק, אך אני רק נתתי דוגמא אפשר שלא הלכו מסיבה אחרת, אך זה גם סותר הטענה שזה שלא באו כי אין זו כוונתו. כי אם הוא כך מבין ולא היה כנראה שהיתה סיבה אחרת שלא.
נדמה לי שהרעיון בברסלב הוא שאין אדמו"ר...אדמורי ברסלב