• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • "המרכז למורשת מרן" שמח לבשר לציבור היקר על פתיחת קבוצת הצ'אט "מורשת מרן אונליין" בה יובאו חדשות ועדכונים מעולם התורה, וכן תכנים תורניים מעניינים כולל קטעי וידאו, תמונות והנעשה בעולם הישיבות.

    >> להתחברות לחצו עכשיו:

    https://news.moreshet-maran.com/

    לשליחת עדכונים לחצו כאן, או שלחו למייל: news@moreshet-maran.com

    נ.ב. צ'אט זה מאושר בנטפרי.

האם יש כזה דבר סתירה בלשון השולחן ערוך?

ישנם הרבה סתירות בדברי השו"ע, שנבוכו בהם האחרונים ונדחקו ליישב הדברים, פעמים בטענה ש'חזר בו', ופעמים עשו אוקימתות בדברי השו"ע שלא נזכרו בדברי הב"י ובדברי שאר הראשונים, ועוד תירוצים שונים. וישנם דוגמאות שונות בדבר:
כגון, מותר השמן בנר חנוכה שהתערב האם בטל או לא,
השולחן ערוך (באו"ח סימן תרע"ז) כתב, שיש מי שאומר שאין להוסיף עליו ולבטלו. ומאידך (ביו"ד סימן צט' ס"ו) פסק שבאיסור דרבנן מותר להרבות עליו ולבטלו, והקשו האחרונים סתירה ונדחקו ליישב.
האם נכון לומר שיש סתירה בדברי השולחן ערוך?
לכלל התלמידי חכמים היקרים, מי שיש לו ספר שמבאר את זה, או תשובה של מרן הראשל"צ הרב עובדיה זצוק"ל, או מרן הראשל"צ הרב יצחק יוסף שליט"א שמדברים על זה בלהבין את ההסבר בדבר, אשמח.
 
חזור
חלק עליון