• לחכמי ורבני הפורום הע"י,

    בימים האחרונים יצאנו לפסק זמן קצר, כדי לעשות בדק בית וחשבון נפש כיצד הפורום יוכל להגיע לנקיות גדולה יותר בעניין כבוד חכמים, בעקבות תקלה שקרתה, חרף הצעדים וההגבלות שננקטו בעבר.

    כעת בסיעתא דשמיא, לאחר היוועצות עם דעת תורה, הגענו למתווה שבע"ה יהיה לתועלת לכולנו, להיות בפורום נקי יותר, בו יוכלו הרבנים הגאונים שליט"א מכלל המגזרים לדון בדברי תורה, כדרכה של תורה, ללא חשש של היכשלות חלילה בכבוד חכמים.

    הנהלים הוחמרו, וננקטו גם פעולות טכניות לשם כך. ואנו שמחים לבשר על פתיחת הפורום בחזרה במתכונתו החדשה. תיתכן אולי אי נוחות קטנה, אבל הרווח הוא של כולנו: פורום נקי וזך! כאן המקום לבקש מהציבור לשים יותר לב על כפתור הדיווח שבכל הודעה, ולדווח על תוכן שלדעתם אינו מתאים, ובפרט בתוכן ישן (שאולי חרף ההגבלות הישנות נשאר בטעות).

    אנו תקווה שבע"ה נזכה להיות מחכמי ארץ ישראל שנוחים זה לזה בהלכה, ולהגדיל תורה ולהאדירה בדרך התורה אשר דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום.

    ונסיים בתודה לכל הפונים בתקופה הזו, ושלחו את חיזוקיהם. תודה על האיכפתיות והשותפות, בע"ה יחד נמשיך להגדיל את בית המדרש הדיגיטלי הנוכחי, אשר מביא ברכה לרבבות אלפי ישראל.

    חזקו ואמצו!

האם לעלות שליח ציבור, יש בו זיכוי הרבים?

ויתכן ומדובר שהוא יודע שאם הוא לא יעלה, יעלו מי שלא כ"כ ראוי
אה"נ, במקרה כזה אין שאלה, וכבר נכתב לעיל.
השאלה היתה על הטענה שהוא עולה כי רוצה להרוויח את הזכויות, ולא כי חושש מהאחר שיעלה.
 
הגיע לידי "ספר הנהגות תפילה" להגר"ח רבי שליט"א מתל- גיבורים חולון יע"א הו"ל חודש מר-חשוון תש"ף, ושם בעמוד 44 נשאל בזה וזה תורף דבריו:
"בודאי ענין גדול וזיכוי הרבים להיות חזן, ולכוין וללמד את הציבור על היגוי נכון ודקדוק ופיסוק שנעשה ע"פ ההלכה וכולם לומדים ממנו" עיי"ש
אזכרה ימים מקדם שהיה שבוע שלם וקצת יותר, בישיבת "באר יהודה" יכב"ץ חזן לתפילת מנחה, עוד בהיותה בשכונת עזרת תורה בעיה"ק, כי היות והבחור ידע להתפלל כדבעי אז הגר"א טופיק במקום לתת שיחה ע"ז פשוט קם ועשה מעשה הלכה למעשה תרתי משמע
וכן היה מעשה בישיבת "מדרש פור"י" גאולה יכב"ץ אצל חכם משה במנחה גדולה באחד מימי החנוכה, ושם למרות שהחזן אמר חצי קדיש, החליפו ראש הישיבה והתחיל החזרה, ואח"כ דיבר שיש לחזן להקפיד להמתין עד שיענו כולם ואז להמשיך, עיני ראו ולא זר.
 
נערך לאחרונה:
וללמד את הציבור על הגוי נכון ודקדוק ופיסוק שנעשה ע"פ ההלכה וכולם לומדים ממנו
פעם גם אני חשבתי כך, אבל שמתי לב שהמתפללים מרוכזים בתפילתם ולרוב לא שמים לב למה שהחזן אומר ואיך אומר

בנוגע לכל הנידון הזה, אם יש מישהו ראוי שיעלה חזן איפה מצינו שיש כ"כ מצווה לעלות? וכי כולם עומדים בתנאים הכתובים בש"ע? וחוץ מזה, כשעולים ש"ץ בפרט בשבתות, מרוכזים בצורת התפילה, בקצב, מנגינה, מתי להתחיל ומתי לסיים, מתי להגביה את הקול ומתי להנמיך וכו'. ובפרט כשמרגיש שהציבור מחכה לו והוא צריך להזדרז, כל זה יכול לגרום פחות לכוון בתפילה יותר בציבור
 
נערך לאחרונה:


כתוב את תגובתך
חזור
חלק עליון