• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

האם מקפיאים את הכבד ישר לאחר הצלייה

בס"ד
האם ידוע לחברי הפורום
האם מקפיאים את הכבד טרי אחרי יום או שמשאירים אותו על המדפים ונפק''מ לבישול אחרי צלייתו, מאחר שמחמירים כשיטות הפוסקים שלא לבשל כבד שצלו אותו אחר ג' ימים שלא היה במקפיא
וחכ''א שליט''א אמר לי שבדרך כלל מקפיאים את הכבד מיד
ואשמח לקבל בזה מקורות וראיות
בברכת התורה ולומדיה
 
בס"ד
האם ידוע לחברי הפורום
האם מקפיאים את הכבד טרי אחרי יום או שמשאירים אותו על המדפים ונפק''מ לבישול אחרי צלייתו, מאחר שמחמירים כשיטות הפוסקים שלא לבשל כבד שצלו אותו אחר ג' ימים שלא היה במקפיא
וחכ''א שליט''א אמר לי שבדרך כלל מקפיאים את הכבד מיד
ואשמח לקבל בזה מקורות וראיות
בברכת התורה ולומדיה
אתה שואל אם הסופרים מקפיאים?
בדרך כלל אתה יכול לראות תאריך על הכבד עצמו. ואתה תראה שלא מוכרים כבד שכבר עבר לו ה-3 ימים.
ואם תראה כזה שעבר לו, על מי תסמוך מתי הוקפא?
 
כשרות המטבח (בהלכה ובאגדה)
יש להזהר שכאשר קונים כבד טרי בחנויות, לברר את תאריך השחיטה, כך שאם עברו שלשה ימים [72 שעות] משעת השחיטה, לא יבשל את הכבד אחר צלייתו.
 
בדרך כלל יש מדבקה מיוחדת של טרי או של קפוא,
ואם זה טרי כתוב על המדבקה יום ותאריך השחיטה. מצו"ב דוגמא
 

קבצים מצורפים

  • 20220829_161229.jpg
    20220829_161229.jpg
    1.7 MB · צפיות: 7
  • 20220829_161240.jpg
    20220829_161240.jpg
    1.7 MB · צפיות: 7
אם אתה קונה כבד קפוא הקפיאו אותו באותו יום מקסימום יום אחרי.(כך בהכשרים בית יוסף ויורה דעה)
ושמעתי מהרב שמעון ללוש שאם אתה משרה את הכבד במים אז הג' ימים מתחילים מחדש (אשמח אם יאשר כאן)
 
אם אתה קונה כבד קפוא הקפיאו אותו באותו יום מקסימום יום אחרי.(כך בהכשרים בית יוסף ויורה דעה)
ושמעתי מהרב שמעון ללוש שאם אתה משרה את הכבד במים אז הג' ימים מתחילים מחדש (אשמח אם יאשר כאן)
מה הטעם שלו
 
אם אתה קונה כבד קפוא הקפיאו אותו באותו יום מקסימום יום אחרי.(כך בהכשרים בית יוסף ויורה דעה)
ושמעתי מהרב שמעון ללוש שאם אתה משרה את הכבד במים אז הג' ימים מתחילים מחדש (אשמח אם יאשר כאן)
זה שו"ע מפורש בהל' מליחה סי' סט
 
חזור
חלק עליון