• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

האם תושבי בני ברק לא צריכים להכנס למקלטים בגלל הבטחת הגרח"ק זיע"א?

ישראל כהן: רבני בני ברק בקריאת קודש לשמור על ההנחיות ולהיכנס למקלטים ומדגישים כי איסור גמור לנעול את המקלט לשימוש פרטי, וכי יש על וועד הבית לפנות את החפצים של השכנים ואם צריך יש לפנות לרשויות שיורו על פינוי המקלט

IMG_20250618_093709_662.jpg

אין לי סבלנות לעבור על האשכול כולו
אבל יש טעות נפוצה ומושרשת בציבור כביכול על הבטחות מהחזו"א או מהגרח"ק ועוד בעניין הטילים בבני ברק
שמעתי מכמה ת"ח ולכאו' הוא דבר פשוט שאין כאן נושא של הבטחות או ברכות
(בפרט שגם לא היה מקובל אצל אותם גדולים להבטיח דברים) אלא דעת תורה כי במקום שהוא מקום תורה יש למקום הזה שמירה מיוחדת (וכמו דמטו משמו של הר' זילברשטיין שזה גם נושא של זכות שמירת השבת) ולא צריך לחשוש לסכנות כגון איומי הטילים

הכל פלפולים.
נפטר הגר''ח בטלה ההבטחה.

כל מה שהגר"ח המשיך את ההבטחה של החזו"א
היה מסברא שלא ייתכן דברי צדיקים בטלים לאחר מיתתן!!
וד"ל
נא לעי' במכתב בגר"ח לפני שממציאים סברות

image (4) (1).png

אני לא מבין מה השאלה של האשכול?
לצערינו הרב נפל טיל במתחם עלה בני ברק והרג יהודי יקר כבן 70
זו עובדה קיימת שנופל טיל בשטח בני ברק
אולי השאלה שצריכה להשאל (ואכן שאלתי את עצמי) איך ייתכן שנפל טיל אם יש הבטחה מהצדיקים
לא עיינתי בתשובות באשכול אבל ההיגיון היחיד שיש לי לתרץ זה שאולי באמת צריך לומר תוקף ההבטחה הייתה רק בחיי חיותם,כמו שהיה פיגוע רצחני בבני ברק סמוך לפטירת הרב קנייבסקי זצל

האשכול נפתח לפני כשנה וחצי.
את העובדה הנ"ל אתה יודע רק עכשיו...

אולי השאלה שצריכה להשאל (ואכן שאלתי את עצמי) איך ייתכן שנפל טיל אם יש הבטחה מהצדיקים
לא עיינתי בתשובות באשכול אבל ההיגיון היחיד שיש לי לתרץ זה שאולי באמת צריך לומר תוקף ההבטחה הייתה רק בחיי חיותם,כמו שהיה פיגוע רצחני בבני ברק סמוך לפטירת הרב קנייבסקי זצל
כבר ענה ע"ז הגר"י זילברשטיין שליט"א
שהוא משום חילולי שבת שיש שם באיזור (פרדס כץ, שיל"ד אם בכלל חלק מב"ב, אמנם ר' ניסים קרליץ כ' בשם החזו"א שאינה מב"ב, אך כ' מדנפשיה שהיום שיש בה חרדים היא כב"ב)

אין סומכים על הנס
ואף אם עושים לו נס, מנכים לו מזכויתיו
אחד אמר לי שזה לא בגדר 'נס' בגלל שיש הבטחה של חזון איש כו', אז זה טבע ולא נס, אבל אם זה לא נקרא לסמוך על נס אז מה זה כן ? הרי כל התנאים והאמרואים שנעשו להם ניסים (יעוי' בפרק שלישי דתענית ועוד) בודאי גם להם היה 'הבטחות' וכו', ועדיין קי''ל דאין סומכים על הנס
ואם זה לא נחשב, אז מה זה כן לסמוך על הנס??

בבני ברק איפה ששומרים שבת ולא נוסעים ברכב בשבת
יש הגנה ולא יפלו טילים או ינזקו מהם
גם בזמן רב חיים קנייבסקי נפלו טילים בפרדס כץ והוא אמר שמי שמשלם לבני ברק נקרא בני ברק
אבל רק רחובות שסגורים בשבת לא יפגעו מטילים ובאמת לפני כמה שבתות עשו מפה איפה סגור איפה לא ואיפה שנפל היה מעבר לגדר
לכן זה שנפל לא אומר שההבטחה בוטלה ויכולים לראות שכתוב ב"חוט שני" ששמור איפה ששומרים שבת
היה שאלה על כך כבר בזמנו של רב חיים קניבסקי
מקווה שהועלתי

אנוכי הקטן שמעתי מהגאון הרב ליאור גלזר שליט"א
ששאלו בסוף חיי הגר"ח קנייבסקי זיע"א האם ההבטחה עדיין קיימת?
וענה, שהיום, בפיאות שהראו לו (שענה עליהם שהם אסורות משום פריצות),
אולי כבר אין הבטחה.
ואיני יודע מניין שמע סיפור זה,
אך ישמע חכם ויוסף לקח להתחזק בצניעות,
שכבר נאמר "וראה בך ערוות דבר ושב מאחריך".

חזור
חלק עליון