• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

האם תושבי בני ברק לא צריכים להכנס למקלטים בגלל הבטחת הגרח"ק זיע"א?

כדאי לא להסתמך על אמירות או שמועות למיניהם שיוצאים חדשות לבקרים ושלשה מגדולי ההוראה שליט"א בבני ברק שפורסם בשמם שחובה גמורה ללכת למקלט הם עצמם בדרך כלל אינם הולכים למקלט בני ברק.
ניתן לראות בקובץ המצ"ב דברים ברורים וחתוכים מה בדיוק אמר החזון איש, ועוד דברים רבים מגדולי ישראל שליט"א שעונים על כל השאלות.
מה אתה בא לומר בזה בדיוק???
מעבר למה שמשמע ממך שאין צורך לציית להם, או שהם סתם מפטפטים רח"ל. בקיצור לא הבנתי, נשמח שתפרט. לא בכדי כתבת את זה בכ"כ קטן.
באתי לומר שמה שפורסם בשמם אינו מדוייק, ולא כדבריך
@יואח אתן לך רק דוגמא אחת. התפרסם תמונה של הגה"צ רבי שמעון גלאי שליט"א לומד במקלט, ויש שהוכיחו מזה שדעתו שיש לילך למקלט בבני ברק. וכך סבר גם @ראובן יוסף מיארה שכתב את ההודעה הבאה:
יש גם תמונה (קובץ גליונות) של הרב גלאי יושב במקלט בתוך בני ברק
ומה האמת? סיפר לי אברך מכלי ראשון ששאל את הגר"ש גלאי, האם צריך ללכת למקלט, והרב גלאי, אמר לו: בבני ברק?! יש כאן את ההבטחה של החזון איש! אז האברך אמר לו, שמעתי שהרב כן יורד למקלט, אמר לו הרב גלאי: אשתי מפחדת, והיא רוצה שאני ירד למקלט, לכן אני יורד.

ומה האמת? סיפר לי אברך מכלי ראשון ששאל את הגר"ש גלאי, האם צריך ללכת למקלט, והרב גלאי, אמר לו: בבני ברק?! יש כאן את ההבטחה של החזון איש! אז האברך אמר לו, שמעתי שהרב כן יורד למקלט, אמר לו הרב גלאי: אשתי מפחדת, והיא רוצה שאני ירד למקלט, לכן אני יורד.
אני ראיתי בכמה מקומות וגם כאן כתבו על זה מכמה גדולים שכל ההבטחה של החזון איש זה מי שמקפיד מאוד בכל ההלכות כהחזון איש ורבי שמעון גלאי כנראה מגדולי הדבוקים בתורת החזון איש כפי ששמעתי

יש גם תמונה (קובץ גליונות) של הרב גלאי יושב במקלט בתוך בני ברק
אמת.
ו'שלום בואך יאמרון'.
זה עידן ועידנים שלא שמעתי מכב'..
(אמנם אני עצמי לא נכנס לכאן הרבה..)

אתה היית שם בב"ב לראות?
לא
האם ראית מה קרה בבת ים? באר שבע? ר"ג?
ומה קרה בב"ב?
כן, בתמונות.
וכן בבית של אחי שגר בסמוך חלק מהתקרה קרסה, תריסים ודלתות נשברו..
ברור שזה היה רסיס, לא סתם רסיס אלא עם כמה ק"ג של חומר נפץ, אבל ממש לא טיל שלם, חסדי השם.
ברור חסדי ה'
בביתו- יצא לחדר המדרגות אך לא נכנס למקלט, ויתכן מפני חולשתו.
סתם כך לידיעה, (ויכול להיות שאני טועה..)
לפי מה שקראתי לאחרונה בהגדרת חדר מדרגות זהו דוקא בחדר מדרגות סגור ובנוי כמו שמצוי בבנינים חדשים ולא בבנינים ישנים שהם פתוחים..
הגר"י זילברשטיין שלי' כמדומני לא גר בבנין חדש?!
בבני ברק עצמה או בפרדס כץ?
עד כמה שידוע לי בני ברק.
באיזור בית ספר של "עלה" שגם נפגע (ואף יותר פנימה)

עד כמה שידוע לי בני ברק.
באיזור בית ספר של "עלה" שגם נפגע (ואף יותר פנימה)
אז תתעדכן: החל מהיום זה לא בני ברק. גם רחוב הרב קוק ורחוב עזרא ועוד רחובות שנפלו בהם רסיסים ככל הנראה הם מובלעת ירדנית. בהצלחה.

בגליון "הפתרון" האחרון, כתבו בשם הגר"ח קנייבסקי שההבטחה היתה קיימת בעבר, אבל כאשר היום יש הרבה סמרטפונים אז ההבטחה לא תקפה.
איני יודע מקורם.
ונא לא לגלוש למחוזות שאין רוח הפורום נוחה מהן.

אז תתעדכן: החל מהיום זה לא בני ברק. גם רחוב הרב קוק ורחוב עזרא ועוד רחובות שנפלו בהם רסיסים ככל הנראה הם מובלעת ירדנית. בהצלחה.
שמעתי שבחייו של הגרח"ק זצ"ל נפל רסיס באזור ויזניץ (ר' מנדל) וכששאלוהו ענה שיש סדקים בחומת דפי הגמרא מחמת הסמרטפונים והאינטרנט. וכנ"ל.
ממילא לפי"ז ברור, שכיום גם לדעת מרן הגרח"ק זצ"ל יש להכנס למקלטים. כי אין רחוב (בב"ב כמובן) שאין בו מתום (קרי, סמארטפון).

קיצער ובלי לזלזל חלילה במי שגדול..
נשמע שהכל טצדקי, עיקולי ופשורי, ולעייל פילא בקופא דמחטא, העיקר לא להכנס למקלטים.

נערך לאחרונה:
חזור
חלק עליון