• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

האמת הכואבת, האם שוה לחזור בתשובה?

כבודו מדבר על הבית כנסת שברחוב הרב אונטרמן, מאחורי הבית כנסת של המזרחני'קס? היתה לי תקופה ארוכה של כמה חודשים שנמשכתי מאוד ללמוד שמה, הייתי בא במיוחד מקיבוץ נחלים, ובאמת תענוג גדול ללמוד שם, וגם יש שם אנשים מיוחדים ומעניינים
יש מקום בארץ שלא היית בו?

יש מקום בארץ שלא היית בו?
הייתי גאה יותר להיות אברך רגיל בכולל שלומד כל היום, עם הטלפון בסלסילה של הראש כולל, ועם כוסות של שתיה חמה מתי שיש רק שתיה קרה, וכוסות של שתיה קרה מתי שיש רק שתיה חמה, וכוסות מזה ומזה מתי שאין בכלל מה לשתות, או שיש את כל סוגי השתיה אבל בלי כוסות... [ואגב אני חושב שבחזון יוסף שם צריך לשלם על הכוסות שתיה, ואחד הגבאים שראה שאני בא להכניס סכום יותר גדול אמר לי תעזוב אתה לומד אל תשלם כלום]

תשמע, אני מעט בתחום, וזה לדאבוננו ממש כן!
מה כוונתך "לדאבונינו"?
לדאבונינו הם עוברים קשיים, אבל זה לא סיבה מספיקה לקבל אותם בלי בירור מעמיק.
כוונתי: יש חוזרים בתשובה, שנמצאים רגל פה רגל שם, גם החינוך בהתאם, א"כ ברור שחיידר שמקבל משפחות יר"ש לא יכול להרשות לעצמו להכניס ילדים "מקולקלים" (אא"כ הוא מקבל כאלו במקצת כמו שמצוי ברוב החיידרים שאז אין שום סיבה לדחותו).

מה כוונתך "לדאבונינו"?
לדאבונינו הם עוברים קשיים, אבל זה לא סיבה מספיקה לקבל אותם בלי בירור מעמיק.
כוונתי: יש חוזרים בתשובה, שנמצאים רגל פה רגל שם, גם החינוך בהתאם, א"כ ברור שחיידר שמקבל משפחות יר"ש לא יכול להרשות לעצמו להכניס ילדים "מקולקלים" (אא"כ הוא מקבל כאלו במקצת כמו שמצוי ברוב החיידרים שאז אין שום סיבה לדחותו).
אני מדבר על בעלי תשובה בני תורה יראים ושלמים, מקפידים על קלה כבחמורה, וכל הנהגתם על פי חכמים, ומשפחותיהם משפחות לתפארת, (ואם תראה אותם ברחוב, ולא תכיר את הרקע הקודם, לא תזהה ולא תכיר שמדובר בבעל תשובה), ועם כל זה מערימים עליהם קשיים בקבלתם למוסדות.
וזה אכן "לדאבונינו, ולחרפתנו".

קראת את המשך הכיתוב שלי או רק את הרישא [ממש לא] .????
קראתי, וכשעניתי השמטתי בכוונה את מש"כ על מוסדות של הליטאיים, וחשבתי שתבין מהשמטתי שכוונתי לספרדיים.
אז כן, אינני מתייחס כלל למוסדות הליטאיים ששם אין בכלל אפס קצהו של סיכוי, אלא למוסדות שלנו בני ספרד שרבים מהם דלתותיהם נעולות בפני בעלי תשובה.
וכפי שכתבתי, כוונתי היא למוסדות בירושלים, בשאר מקומות איני יודע.

להיות חלק ממגזר שלא באמת מקבל אותם ומאיר להם פנים
זה לא סוד שהרבה עושים בעיות לבעלי תשובה, לפעמים הם צודקים ולפעמים זה סתם גזענות
משפחות שלמות שהוריהם שבו בתשובה נמצאים במצוקה כלכלית נוראה אך אין להם למי לפנות וכתובת שתראה בהם שווה בין שווים והתוצאה כואבת,
זה כבר גובל בכפירה, רק בגלל שהם חזרו בתשובה הם במצוקה כלכלית, וכי כל מאה שערים וגאולה מיליונרים?? מזונותיו של אדם קצובים לו מר"ה ועד ר"ה.

זה כבר גובל בכפירה, רק בגלל שהם חזרו בתשובה הם במצוקה כלכלית, וכי כל מאה שערים וגאולה מיליונרים?? מזונותיו של אדם קצובים לו מר"ה ועד ר"ה.
שמא כוונתו שבמשפחה רגילה אם יש קושי ומצוקה יש עזרה מהמשפחה מסביב ומהחברה, משא"כ בבע"ת שהרבה פעמים המשפחה מסביב מתנכרת אליהם, וגם אינם מעורים היטב בחברה כדי שידאגו למצוקתם וכו'.
בקיצור, עלינו יותר להתבונן על בעלי התשובה שסביבנו, להאיר להם פנים, ולסייע בעדם הן בעזרה במוסדות, הן בעזרה כלכלית, לחבר אותם לקופות השכונתיות וכיוצ"ב.

בבע"ת שהרבה פעמים המשפחה מסביב מתנכרת אליהם
אני למדתי בישיבה לחוזרים בתשובה, וגם עכשיו בתור אברך אני חי הרבה בקרב חוזרים בתשובה, וזו קביעה לא מדויקת, זה מאוד משתנה בין המשפחות, יש כאלה נגד לימוד תורה ויש כאלה בשיטה אתה צריך תצא לעבוד. אבל בסופו של דבר גם חילונים מרגישים מחויבות לילדים שלהם ועוזרים להם
ולסייע בעדם הן בעזרה במוסדות
זה באמת דבר שנצרך, גם להסביר למי שעדיין לא הבין, איך וכיצד להתנהג, שלא יקלטו אותו ממרחק שהוא חזר בתשובה וד"ל

אני למדתי בישיבה לחוזרים בתשובה, וגם עכשיו בתור אברך אני חי הרבה בקרב חוזרים בתשובה, וזו קביעה לא מדויקת, זה מאוד משתנה בין המשפחות, יש כאלה נגד לימוד תורה ויש כאלה בשיטה אתה צריך תצא לעבוד. אבל בסופו של דבר גם חילונים מרגישים מחויבות לילדים שלהם ועוזרים להם
לכן כתבתי הרבה פעמים...
זה באמת דבר שנצרך, גם להסביר למי שעדיין לא הבין, איך וכיצד להתנהג, שלא יקלטו אותו ממרחק שהוא חזר בתשובה וד"ל
אמת לאמיתה.

הרבה פעמים
אני אישית שלמדתי אצל חוזרים בתשובה ומכיר הרבה כאלה, לא יודע לומר מי כאן הרוב
בסוף להרבה הורים יש הרגשה טובה עם כך שחזרו בתשובה (גם אם זה יבוא אחרי כמה שנים) ובאים הנכדים עם פאות קטנות וחצאיות....
זה משמח גם חילוניים
ושוב כל מקרה לגופו

זה הטעות שלך ידידי, זה לא מכאן ואילך פרסומת, אלא גם הרישא זה פרסומת עלובה
בשביל לקדם את הארגון הזה הם מכפישים קהילות שלימות בעובדות לא נכונות
תיכנס לכל קהילה חרדית ספרדית בכל הארץ ותגיד לי אם מישהו שם עושה איקס על הבעלי תשובה
המדד האמיתי בשידוכים, תבדוק ותראה שיש אפליה

חזור
חלק עליון