• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

הגאון רבי יעקב פרץ זצ"ל, בעל ה'אמת ליעקב', הלך לעולמו

שיש לו פסקים מחודשים שלא שמעתן אוזן מעולם
לדוגמא מי שמחמיר כר''ת במוצאי שבת עתיד ליתן את הדין על כך .........

זה לא כ"כ מחודש, כי כבר כתב הגר"ש משאש שהנוהג כר"ת מוציא לעז על אבותינו ועושה אותם כמחללי שבת (אבל יכול בצנעא בינו לבין עצמו להוציא את השבת יותר מאוחר, כי כך אינו אלא מוסיף מחול על הקודש).

בשולי הדיון חשוב להדגיש שהגאון זצ''ל וכמותו גאונים אחרים זצ''ל תפיסתם ההלכתית התעצבה בצורה שונה ממה שאנחנו הורגלנו אליו בדור האחרון, כך שמה שכיום נחשב לדבר מוסכם יתכן ולפני עשרות שנים הדברים לא היו מוסכמים בציבור ובפרט בשנים שטרם התפשטו הוראות מרן זצ''ל בציבור.

ששם מסתמא בדקו היטב היטב.
אמת. טרם הופעת החסלט, היינו לוקחים רק עלים שלמים ולא נגועים, ומשרים אותם זמן רב באמה, ולאחר מכן שוטפים היטב, ומניחים בשמש על גבי חיתול לבן, ולאחר מכן בודקים לאור השמש, ולאחר מכן על גבי שולחן אור מיוחד וכו'.

אני לא מבין, אתה חושב שנשמע לדיין עלום, מאשר להגרב"צ זצוק"ל?
כבוד הראש"ל שליט"א האריך בזה כמה פעמים בשיעור ומסקנתו כמדומני דלא כהגרב"צ
וס"ל דאי אפשר להבחין ולהפריד את השומן וכבר נתבאר כאן בפורום בכמה מקומות בארוכה
ואיני יודע ליתן מראה מקום מדוייק ואולי כבוד הגאון רבי בנימין לוריא יעזור בעניין

כבוד הראש"ל שליט"א האריך בזה כמה פעמים בשיעור ומסקנתו כמדומני דלא כהגרב"צ
וס"ל דאי אפשר להבחין ולהפריד את השומן וכבר נתבאר כאן בפורום בכמה מקומות בארוכה
ואיני יודע ליתן מראה מקום מדוייק ואולי כבוד הגאון רבי בנימין לוריא יעזור בעניין
ודאי שזה עניין אחר, מאשר דיין עלום כנגד מרנא ורבנא הגרב"צ זצוק"ל.

יש לי את שמו של הדיין, ובכוונה לא נקטתי בשמו כדי לא להסיט את הדיון לשמות של רבנים, מי גדול ממי וכיו"ב. יתכבדו הילדים ויקיימו בעצמם סייג לחכמה שתיקה, ויתכבדו הת"ח וידונו בדברים לגופו של ענין כדרכה של תורה.

בימינו לצערנו התרגלנו לדקלם "הרב בן ציון פוסק כך, הרב עובדיה פוסק כך... יש עוד דעה? מי חולק? ההוא? מי שמע עליו בכלל..." ובזה הסתיים הדיון.

ואם בכל זאת נרד לרמה של גן ילדים - הרי כאן באשכול הזה גופא יש את דעתו של הגאון רבי יעקב פרץ שסובר כך, ואינו "דיין עלום" לכ"ע. אני רק באתי להסביר את שיטתו, ולומר שאינו יחיד בדבר.

יש לי את שמו של הדיין, ובכוונה לא נקטתי בשמו כדי לא להסיט את הדיון לשמות של רבנים, מי גדול ממי וכיו"ב. יתכבדו הילדים ויקיימו בעצמם סייג לחכמה שתיקה, ויתכבדו הת"ח וידונו בדברים לגופו של ענין כדרכה של תורה.

בימינו לצערנו התרגלנו לדקלם "הרב בן ציון פוסק כך, הרב עובדיה פוסק כך... יש עוד דעה? מי חולק? ההוא? מי שמע עליו בכלל..." ובזה הסתיים הדיון.

ואם בכל זאת נרד לרמה של גן ילדים - הרי כאן באשכול הזה גופא יש את דעתו של הגאון רבי יעקב פרץ שסובר כך, ואינו "דיין עלום" לכ"ע. אני רק באתי להסביר את שיטתו, ולומר שאינו יחיד בדבר.
זו בדיוק היתה כוונתי,
שלהביא שיש עוד דיין עלום, זה לא מראה שאינו יחיד בדבר.

להגיד שיש מישהו שסובר אחרת ממש אינו דיון ענייני, תגיד מה ראיותיו.

בשולי הדיון חשוב להדגיש שהגאון זצ''ל וכמותו גאונים אחרים זצ''ל תפיסתם ההלכתית התעצבה בצורה שונה ממה שאנחנו הורגלנו אליו בדור האחרון, כך שמה שכיום נחשב לדבר מוסכם יתכן ולפני עשרות שנים הדברים לא היו מוסכמים בציבור ובפרט בשנים שטרם התפשטו הוראות מרן זצ''ל בציבור.
זה יסוד עצווום!!!
וד"ל

חזור
חלק עליון