אמונה ובטחון
Well-known member
האם מרן שליט"א התייחס לזה בתשובתיו?
אתה מתכוון לקובץ משנת יוסף?ראיתי שכתב על זה במשנת יוסף חלק ג
יש לי תשובה בזה ממרן שליטא שכתב להחמיר כיון שחומרי הטעם לא מבושליםהאם מרן שליט"א התייחס לזה בתשובתיו?
כך גם אני זוכר שהחמיר בזה, לכן חיפשתי את מקור הדבריםיש לי תשובה בזה ממרן שליטא שכתב להחמיר כיון שחומרי הטעם לא מבושלים
באור ההלכה כתב דבעינן כלי שלישי כך זכורניכמדומה שאף אחד לא יודע בנס קפה הנזכרים לגבי החומרים. ולכן יש להחמיר.
במכתב שאצלי הרב כתב שבירר זאת!כמדומה שאף אחד לא יודע בנס קפה הנזכרים לגבי החומרים. ולכן יש להחמיר.
נשמח מאוד שתעלה את המכתביש לי תשובה בזה ממרן שליטא שכתב להחמיר כיון שחומרי הטעם לא מבושלים
באור ההלכה ל @הרב דוד כהן - אור ההלכה (עמוד קסז) כתב מספר הליכות שבת (עמוד רט) דקפה נמס בטעם וניל חלק מהמרכיבים שלו עדיין לא התבשלו לגמרי, ולכן ימזוג את המים החמים לתוך כוס ומשם יערה את הקפה, דבעירוי מכלי שני דינו ככלי שלישי.באור ההלכה כתב דבעינן כלי שלישי כך זכורני
אכן יישר כח.באור ההלכה ל @הרב דוד כהן - אור ההלכה (עמוד קסז) כתב מספר הליכות שבת (עמוד רט) דקפה נמס בטעם וניל חלק מהמרכיבים שלו עדיין לא התבשלו לגמרי, ולכן ימזוג את המים החמים לתוך כוס ומשם יערה את הקפה, דבעירוי מכלי שני דינו ככלי שלישי.
ועוד כ' דאסור לערות מים חמים מכלי ראשון על קפה עם הל (חוייג') או תבלינים אחרים ובכלי שני מותר, והוסיף לו בספר מרן הראשל"צ הגרי"י שליט"א ששמע מאביו מרן זצוק"ל דיש מקילין אחר שההל בטל ברוב.
והביא מההלכה ברורה (סי' שיח עמ' רצז) דיש לשרותם בתוך כלי שלישי, והמיקל לערות עליהם מכלי שני יש לו על מה שיסמוך.
כפי שהבנתי זה לא הרב דוד כהן, אלא תלמידו, ועיין כאןבאור ההלכה ל @הרב דוד כהן - אור ההלכה
משמע שם שהחילוק דקפה וניל או מוקה הם מקלי הבישולוצ:ב מה החילוק ביניהם
לא כתוב שם מטעם קלי הבישול, ומנ"ל שהרכיבים שם הם מקלי הבישול.משמע שם שהחילוק דקפה וניל או מוקה הם מקלי הבישול
והל אינו מקלי הבישול
לא כתבתי שכתוב שם, אלא "משמע" משםלא כתוב שם מטעם קלי הבישול, ומנ"ל שהרכיבים שם הם מקלי הבישול.
ומ"מ אם הטעם בהל הוא בטל ברוב, מאי שנא מנס קפה בטעמים.
הרב חותה שליט"א אמר שבדק ואוסר משום שיש רכיבים שלא עברו בישול
כל ההיתרים ששיכים ב"הל" שייכים גם בנס קפה עם טעמים.
ולכן הדבר מעיקר הדין מותר - אולם וודאי שמי שיכול בנקל להשימם בכלי שני תע"ב, ולענ"ד א"צ יותר מזה.
מרן שליט"א נראה שהחמיר בנס קפה בטעמים, בשונה מהל.