• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

המבחן באיסור והיתר מועד אייר תשפ''ו היה קשה בכמה רמות מהרגיל; נבחנים התקוממו באמצע המבחן בטענה שהמבחן נועד להכשיל את הנבחנים

aryeh

Member
המבחן באיסור והיתר היה ארוך מהרגיל. השאלות עצמם היו באורך כפול מאורכן הרגיל, כאשר סעיפים רבים כללו שאלות על הוכחות ספציפיות כמו למשל ''כתוב מה תוס' הקשו בעניין פלוני ומה הם תירצו. כתוב מהם שלושת הראיות של הרשב''א לשיטתו, ומה הרא''ה היה יכול לענות עליהן''.

נבחנים התפרצו על הרב הבוחן באמצע המבחן בטענות לחוסר הוגנות ולרצון להכשיל את הנבחנים. נבחנים אחרים עזבו בתחילת המבחן, כנראה במחשבה שאין להם יכולת להגיע לציון עובר.

רק נבחנים שזכרו בעל פה את כל החומר כולל ההוכחות - יכלו לענות על השאלות.

יתכן ששינוי סגנון המבחן נעשה כדי למנוע מאותם הנבחנים שלומדים בעיקר מספרי קיצורים שונים - לעבור את המבחן.

הרב הראשי הקודם, הרב יצחק יוסף, דיבר בכמה הזדמנויות על הצורך למנוע מאותם הלומדים רק בספרי קיצורים להצליח במבחן. נראה שהרבנות כעת עשתה צעד דרמטי לשם כך.

כתב לי אחד מידידי, אברך חשוב שעבר כמה מבחנים ברבנות בהצלחה מרובה:
היום עשיתי מבחן באיסור והיתר, היה בלאגן אדיר מבחן שנועד להכשיל ברמות!!!
יותר מזה ניגשתי אני בעצמי לרב דוד יוסף שלא תדע מהו ענה לי!!!!

הבנתי שתהיה סוג של התחשבות בבדיקה, מכ"מ במועד הבא המבחן יחזור לממדיו הטבעיים.
תוכל לפרט למה במועד הבא המבחן יחזור לממדים הטבעיים?

אגב, לפי הידוע לי, המבחן נכתב בשביל מועד חשוון, עוד בשלב שהרבנות חשבה שהיא תוכל למנוע מנשים לגשת לבחינות, כך שכנראה אין קשר בין סגנון המבחן לבין סאגת בחינות הנשים.

כתב לי אחד מידידי, אברך חשוב שעבר כמה מבחנים ברבנות בהצלחה מרובה:
היום עשיתי מבחן באיסור והיתר, היה בלאגן אדיר מבחן שנועד להכשיל ברמות!!!
יותר מזה ניגשתי אני בעצמי לרב דוד יוסף שלא תדע מהו ענה לי!!!!
שמעתי כנ"ל גם על מבחן בהלכות שבת

המבחן באיסור והיתר היה ארוך מהרגיל. השאלות עצמם היו באורך כפול מאורכן הרגיל, כאשר סעיפים רבים כללו שאלות על הוכחות ספציפיות כמו למשל ''כתוב מה תוס' הקשו בעניין פלוני ומה הם תירצו. כתוב מהם שלושת הראיות של הרשב''א לשיטתו, ומה הרא''ה היה יכול לענות עליהן''.
אפשר להעלות כאן את המבחן?

תוכל לפרט למה במועד הבא המבחן יחזור לממדים הטבעיים?

אגב, לפי הידוע לי, המבחן נכתב בשביל מועד חשוון, עוד בשלב שהרבנות חשבה שהיא תוכל למנוע מנשים לגשת לבחינות, כך שכנראה אין קשר בין סגנון המבחן לבין סאגת בחינות הנשים.
לא מציאותי, המבחן נכתב יום קודם בשביל שלא יוכלו להדליף.

לא מציאותי, המבחן נכתב יום קודם בשביל שלא יוכלו להדליף.
כותב המבחן כותב אותו מתי שהוא רוצה.

לפי ההגיון שלך - איך מפקחים על כותב המבחן שלא הדליף את המבחן עוד "לפני" שהוא כתב אותו?
בנוסף, גם להדלפה יום לפני המבחן יש משמעות לא פחות מהדלפה חודש לפני.

נבחנים התפרצו על הרב הבוחן באמצע המבחן בטענות לחוסר הוגנות ולרצון להכשיל את הנבחנים. נבחנים אחרים עזבו בתחילת המבחן, כנראה במחשבה שאין להם יכולת להגיע לציון עובר.

רק נבחנים שזכרו בעל פה את כל החומר כולל ההוכחות - יכלו לענות על השאלות.

יתכן ששינוי סגנון המבחן נעשה כדי למנוע מאותם הנבחנים שלומדים בעיקר מספרי קיצורים שונים - לעבור את המבחן.

הרב הראשי הקודם, הרב יצחק יוסף, דיבר בכמה הזדמנויות על הצורך למנוע מאותם הלומדים רק בספרי קיצורים להצליח במבחן. נראה שהרבנות כעת עשתה צעד דרמטי לשם כך.
כשאני נבחנתי לפני כשנה על תפילה וברכות היו כך כמה שאלות
נ.ב
לדעתי כל מי שנבחן ברבנות על מבחני הרבנות יודע שמבחן על איסור והיתר זה משהו אחר

הודעות אחרונות

חזור
חלק עליון