• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

המבחן באיסור והיתר מועד אייר תשפ''ו היה קשה בכמה רמות מהרגיל; נבחנים התקוממו באמצע המבחן בטענה שהמבחן נועד להכשיל את הנבחנים

המבחן באיסור והיתר היה ארוך מהרגיל. השאלות עצמם היו באורך כפול מאורכן הרגיל, כאשר סעיפים רבים כללו שאלות על הוכחות ספציפיות כמו למשל ''כתוב מה תוס' הקשו בעניין פלוני ומה הם תירצו. כתוב מהם שלושת הראיות של הרשב''א לשיטתו, ומה הרא''ה היה יכול לענות עליהן''.

נבחנים התפרצו על הרב הבוחן באמצע המבחן בטענות לחוסר הוגנות ולרצון להכשיל את הנבחנים. נבחנים אחרים עזבו בתחילת המבחן, כנראה במחשבה שאין להם יכולת להגיע לציון עובר.

רק נבחנים שזכרו בעל פה את כל החומר כולל ההוכחות - יכלו לענות על השאלות.

יתכן ששינוי סגנון המבחן נעשה כדי למנוע מאותם הנבחנים שלומדים בעיקר מספרי קיצורים שונים - לעבור את המבחן.

הרב הראשי הקודם, הרב יצחק יוסף, דיבר בכמה הזדמנויות על הצורך למנוע מאותם הלומדים רק בספרי קיצורים להצליח במבחן. נראה שהרבנות כעת עשתה צעד דרמטי לשם כך.
לדעתי וודאי שהמטרה היא להכשיל כמה שיותר ..
הסיבות לדבר רבות מאחר שיש הרבה מאוד נבחנים והם מתרבים מאוד בכל מבחן ומבחן ... ולדעתי גם מהסיבה שעתה יהיו גם נשים שיבחנו .... - למרות שלדעתי הרבנות לא תצליח בדרך שכזאת להוריד את הנשים שכן הם יעתרו לבג''ץ וכנראה שבג''ץ יחייב את הרבנות לתת להם הסמכה כמו שראינו בעינננו בכמה וכמה עניינים

באופן כללי אני נבחנתי ברבנות עוד בזמן שהמבחנים היו בבית יהב והמבחנים שם היו הרבה יותר ענייניים מאשר המבחנים שהיו אח''כ גם באיסור והיתר ... עם הזמן הרבנות הקשתה יותר ויותר והצריכה יותר פרטים ... שלדעתי אינם משקפים כלל את הידע הנצרך וסתם בזבוז זמן על פרטים מיותרים

לפני כמה שנים נבחנתי על שבת וכשראיתי את התוצאה נדהמתי מאוד לראות שהבוחן שגג בדברים ברורים עד מאוד והכשיל אותי על סתם כפשוטו .. (בזמנו הם נתנו לי את המבחן עם פרטי הציוניים) נדהמתי מאוד והגשתי ערעור פשוט הייתי בטוח שהבוחן יתקן את העוולה הזאת .. ולתדהמתי היותר גדולה הבוחן הוסיף לי 2 נקודות בלבד ונשאר לי עוד נקודה אחת בכדי לעבור ... (לדעתי פשוט מאוד שהבוחן לא עבר כלל על המבחן)

אחרי שראית שו הדרך הפסקתי עם המבחנים הללו

אם אמצא את המבחן הזה ואת נמוקי הבוחן אעלה אותו לכאן ... ולדעתי לא תאמינו היאך הבוחן הזה התרשל באופן מוחלט ולא קרא דברים מפורשים שכתבתי ולא רק הבוחן אלא גם הבוחן שעל הערעור

פשוט לא יאומן

מי הרבנים שכותבים את המבחנים?
בדר"כ זה הרב טובי ראש כולל של כרם ביבנה וידוע שכשהוא כותב את המבחן אז המבחן לא פשוט בכלל, למעט פעם שהאברכים של כרם ביבנה ניגשים לבחינה אז משום ניגוד אינטרסים מישהו אחר כותב את המבחן ואז בדר"כ הוא הרבה הרבה יותר קל.

בדר"כ זה הרב טובי ראש כולל של כרם ביבנה וידוע שכשהוא כותב את המבחן אז המבחן לא פשוט בכלל, למעט פעם שהאברכים של כרם ביבנה ניגשים לבחינה אז משום ניגוד אינטרסים מישהו אחר כותב את המבחן ואז בדר"כ הוא הרבה הרבה יותר קל.
אגב אני נבחנתי באותו מבחן והרבה לא עברו באותו פעם ואח"כ פגשתי את אחד מהבודקים והוא אמר לי שהרבה באמת לא עברו באותו מבחן כמעט 40 אחוז

הוא כותב רק על איסור והיתר או על עוד נושאים.?

אין בוחן אחד,אלא השאלות נכתבות ע"י בוחנים שונים, בכדי שלאף אחד לא יהיו את כל שהאלות.

הודעות אחרונות

חזור
חלק עליון