• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

"המנהיג"

דרמטי: יום שמחה לישראל!

ויסברג: יש הנהגה לש"ס: מועצת חכמי התורה תתכנס בראשות הראש"ל הגר"י יוסף. בפעם האחרונה המועצת התכנסה בחודש תמוז תשפ"ג​

הזכירו לי השבוע 2 סיפורים על מרן רבינו יצחק שסיפרתי לפני שנים רבות, שמעניין אותי לדעת אם הם מוכרים למישהו (אולי @בוגר חזון עובדיה שנעלם לנו זמן רב)
הלך עם אחד מגדולי המקובלים בדורנו בצעירותו שרצה להתקבל לכולל חזו''ע וכדו' ואחרי ששוחחו בלימוד תוך כדי הליכה באזור גאולה אמר לו רבינו אתה לא מתאים להלכה לך תלמד קבלה
סיפור שני שפעם הנהג נכנס בטעות לכפר ערבי ורדפו אחריהם וניצלו בנס
מעניין אותי לדעת פרטים נוספים בסיפורים אלו

הזכירו לי השבוע 2 סיפורים על מרן רבינו יצחק שסיפרתי לפני שנים רבות, שמעניין אותי לדעת אם הם מוכרים למישהו (אולי @בוגר חזון עובדיה שנעלם לנו זמן רב)
הלך עם אחד מגדולי המקובלים בדורנו בצעירותו שרצה להתקבל לכולל חזו''ע וכדו' ואחרי ששוחחו בלימוד תוך כדי הליכה באזור גאולה אמר לו רבינו אתה לא מתאים להלכה לך תלמד קבלה
סיפור שני שפעם הנהג נכנס בטעות לכפר ערבי ורדפו אחריהם וניצלו בנס
מעניין אותי לדעת פרטים נוספים בסיפורים אלו
הכוונה לראש ישיבת נהר שלום?

שמעתי ממרן הראש"ל שליט"א שלא קיבלו, אך לא שמעתי פרט זה.

היום עלה לביתו של מרן שליט"א אחד מתלמידיו, בענין החלאקה לבנו, ואכן מרן גזר לו השער והביא לילד גם סוכריה. הילד שאל למה הרב לא הביא לי 2 סוכריות, מרן שמע את הילד שואל שאלה בשקט, אז שאל את נהגו רבי מיכאל הי"ו מה הילד שואל, ואמר לו ששאל למה הרב לא הביא לו 2 סוכריות, הרב נהנה משאלתו של הילד וכמובן נתן לו עוד סוכריה.
(אח"כ סיפר לי אבי הבן שהיה לפני כמה ימים אצל אחד הרבנים לגזיזת השער, ואותו רב הביא לילד 2 סוכריות, ומעתה ילד החלאקה חשב, שמי שעושים לו חלאקה צריך לקבל מהרב הגוזז 2 סוכריות)

חזור
חלק עליון