• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

המשגיח הגה"צ הרב דן סגל במוצ"ש זעק מנהמת לבו עקב הפיגוע שמצב הפאות אצל בני התורה זה סכנת נפשות ממש.

ייש"כ הנה כעת הוספתי את זה בעלון.
בעלון "חרדים" הנ"ל יש בעמוד האחרון (שיח עם הגרי"ש אלישיב זצ"ל) דברי עיוות וליצנות (בפרט על הרב מישקובסקי על האופן שמנהל שיח, זוהי פגיעה אישית בלתי מוצדקת ומובנת) שכדאי להוריד אותם ולא לפרסם אותם. מצ"ב הקטעים שצריך למחוק:
"כאן רואים את הרב מישקובסקי שמח על התשובה וקוטע את הרב ושואל שוב" (לא ברור מה העניין לציין ששמח בתשובה, ס"ה אמר לרב אלישיב "נכון" שיש כשירה ויש שלא כשירה)
"הרב מישקובסקי שוב מפסיק את מרן באמצע ואומר שוב" (כנ"ל ליצנות מהרב מישקובסקי)
"כאן משום מה הרב מישקובסקי עוזב את הנושא (כי הבין שמרן זצ"ל למרות כל הסברים של הרב מישקובסקי, לא אבה להתיר את הפאות של ימינו...) ולכן פונה בשאלה אחרת" (הרב מישקובסקי לא סיפק שום הסבר להתיר את הפאה, הרב אלישיב הוא זה שהחל לספר על אשת גדול שהלכה עם פאה).
"ואז לפתע מרן זצ"ל מבין שהם סטו מהנושא שעליו הם רצו לדבר בהתחלה ולכן מפסיק אותם ושואל (כאומר: לא הבנתי, אם אמרתם שהרבה בנות ישראל בימינו הולכות עם פאות לא כשרות אז למה עושים משהו בנידון...)" (פרשנויות בדעת הרב אלישיב בלי פשר וקשר).
"(ומראה בידו על אורך הפאות - עד המרפק! – כאן משום מה רבני בי"ד משמר התורה מתחילים לחייך...)" - שקר! (ניתן לראות כאן) הרבנים כלל לא מתחילים לחייך...
"הרב מישקובסקי הופתע מהתשובה והמשיך:" הרב מישקובסקי לא נראה כלל מופתע מן התשובה
"עכשיו הרב מישקובסקי מתפרץ באמצע ושואל שוב את מרן: ... הרב מישקובסקי מתפרץ שוב באמצע ואומר למרן:" (כנ"ל ליצנות מהרב מישקובסקי)

אני דן לכף זכות שהתמלול נלקח ממישהו שאינו משלנו שערך את התמלול בכדי לסלף ולהפחית את הרב מישקובסקי, אך את המעוות יש לתקן.
תצליחו ותהי ברכת ה' עליכם!

מצורף תמליל של השיחה השניה של המשגיח הרב דן סגל אתמול בישיבת מיר,
מצורף בקובץ נפרד, וכן מחובר לשיחה הקודמת לעלון עם 4 עמודים, מצוה להפיץ

קבצים מצורפים

• השיחה השניה של הרב דן סגל.pdf
    401.8 KB · צפיות: 10
  • שיחת ר' דן סגל שתי השיחות.pdf
    509.6 KB · צפיות: 10
אני רואה שהבאתם כאן דברים שלא קשורים אלינו. כי אצלינו אף אחת לא הולכת בתועבה של הפאה
ומסתמא האשכנאזים באתרים שלהם או איפה שזה יהיה הביאו דברי חיזוק שגם לא קשורים אליהם אלא אלינו הספרדים
ולכן הייתי מציע שתביאו כאן מה שקשור אלינו ושלום על ישראל
ועל זה המליצו שובו בנים שובבים -כל אחד בעצמו- חוץ מאחר -שלא תצביעו על השני ותגידו מה הוא צריך לתקן
[אני השתדלתי עד עכשיו לא להגיב כאן. כי יש כאן מישהו שחושב מה שחושב. והמבין יבין. ולא שזה יגרום לי לשתוק כשיהיה צורך לדבר. רק שעכשיו אין צורך]

אני רואה שהבאתם כאן דברים שלא קשורים אלינו. כי אצלינו אף אחת לא הולכת בתועבה של הפאה
ומסתמא האשכנאזים באתרים שלהם או איפה שזה יהיה הביאו דברי חיזוק שגם לא קשורים אליהם אלא אלינו הספרדים
ולכן הייתי מציע שתביאו כאן מה שקשור אלינו ושלום על ישראל
ועל זה המליצו שובו בנים שובבים -כל אחד בעצמו- חוץ מאחר -שלא תצביעו על השני ותגידו מה הוא צריך לתקן
[אני השתדלתי עד עכשיו לא להגיב כאן. כי יש כאן מישהו שחושב מה שחושב. והמבין יבין. ולא שזה יגרום לי לשתוק כשיהיה צורך לדבר. רק שעכשיו אין צורך]
א. אשריך שזכית שאין לך קשר לזה, הלואי וכולם כאן היו גם זוכים לכך.
בסביבתי יש יותר מידי תלמידי מרן שלא מסוגלים לוותר על הפאה...
ב. הרב דיבר על צניעות הלבוש ובפרט צניעות בכיסוי הראש שהוא משפיע מאד על צניעות האשה כידוע, וצניעות הלבוש בהחלט שייך גם שייך אלינו.
ג. בשיחה השניה הרב בכה גם על קדושת הבחורים, וד"ל.
ד. דוקא מי שב"ה כבר מתוקן בזה, יכול להשפיע על אחרים להתחזק בזה, ולפחות לפרסם את הדברים החוצבי להבות האלו, דברים היוצאים מלב טהור.
ה. ואם תגיד מי אני שאני יכול להשפיע? כבר ענה הרב על זה בשיחתו יעויין שם.
ו. וגם ללא כל זה, אפילו אם באתי רק כדי לחזק את המחוזקים, והיה זה שכרי.

נ.ב לא זכיתי להבין את העקיצה או הרמז שבספויילר.

הרב @יצחק משען קראת ושמעת את הדברים?
נראה לי שאילו היית קורא ושומע היית מדבר אחרת.
א. אשריך שזכית שאין לך קשר לזה, הלואי וכולם כאן היו גם זוכים לכך.
בסביבתי יש יותר מידי תלמידי מרן שלא מסוגלים לוותר על הפאה...
ב. הרב דיבר על צניעות הלבוש ובפרט צניעות בכיסוי הראש שהוא משפיע מאד על צניעות האשה כידוע, וצניעות הלבוש בהחלט שייך גם שייך אלינו.
ג. בשיחה השניה הרב בכה גם על קדושת הבחורים, וד"ל.
ד. דוקא מי שב"ה כבר מתוקן בזה, יכול להשפיע על אחרים להתחזק בזה, ולפחות לפרסם את הדברים החוצבי להבות האלו, דברים היוצאים מלב טהור.
ה. ואם תגיד מי אני שאני יכול להשפיע? כבר ענה הרב על זה בשיחתו יעויין שם.
ו. וגם ללא כל זה, אפילו אם באתי רק כדי לחזק את המחוזקים, והיה זה שכרי.

נ.ב לא זכיתי להבין את העקיצה או הרמז שבספויילר.
את חטאי אני מזכיר שלא קראתי הכל ולא שמעתי כלום! אני קשה לי קצת עם המבטא להבין
רק שתדע שלפני המון שנים עוד הרבה לפני שבאתי לכאן הייתי עוסק הרבה בעניינים האלה [עם הרב ליפשיץ זצ"ל. וב"ה עשינו הרבה בלגן בזמנו], אבל עכשיו שאני עוסק עם בחורים בישיבות גדולות ושומע גם מה קורה בסמינרים אני מבין שכמעט חבל על הדיבורים כל עוד שיש ראשי ישיבות ומנהלות סמינרים שדוחפים ללבוש דוקא פאה [והגדילה מנהלת חצופה אחת ארורה לטעון ברבים שהיא שמעה כך ממרן רבינו עובדיה], אנחנו מדברים והם הורסים
ובאשר לצניעות הנשים וקדושת הבחורים, כל מילה אמת, אבל אולי יותר יהיה כדאי להפריד בין הנושאים, ולפרסם על כל נושא בנפרד, כיון שאטומטית שרואים שכותבים נגד הפאה ננעלים ולא רוצים לשמוע
ונקודה אחרונה [שזה כוונתי היתה בהסתרה, ולא אליך] צריך לתת לאנשים מיושבים בדעתם לכתוב, ולא לאנשים מתלהבים שמערבבים דברים ותולים תניא בדלא תניא וגורמים לזילות וזלזול בכל הנושא ומוציאים את החשק בכלל לקרוא, שזה מה שקרה לי כאן ג"כ.

את חטאי אני מזכיר שלא קראתי הכל ולא שמעתי כלום! אני קשה לי קצת עם המבטא להבין

ובאשר לצניעות הנשים וקדושת הבחורים, כל מילה אמת, אבל אולי יותר יהיה כדאי להפריד בין הנושאים, ולפרסם על כל נושא בנפרד, כיון שאטומטית שרואים שכותבים נגד הפאה ננעלים ולא רוצים לשמוע
כעת יש לך גם שמע וגם תמלול מלא, כך שקל מאד להבין. אבל מה שחשוב בשמיעה זה הלב שיוצא עם הדברים, ודברים היוצאים מן הלב נכנסים אל הלב.
להפריד או לא, זה לא בחירה של אף אחד מאיתנו, מה שהרב אמר תמללו, הוא החליט לחבר בן הנושאים, מי אנחנו שנפריד? אח"כ יאשימו אותנו בזיוף או בהוצאת דברים מהקשרם כידוע לך היטב.
מעלה לך הכל שוב כדי שלא תצטרך לחפש את הקבצים.

קבצים מצורפים

401.8 KB · צפיות: 0
  • שיחת ר' דן סגל שתי השיחות.pdf
    509.6 KB · צפיות: 0
  • הרב דן סגל על הפאות בישיבת מיר משפטים.zip
    8.5 MB · צפיות: 4
  • הרב דן סגל אחרי הפגוע על הפאות מדקה 20.zip
    6.7 MB · צפיות: 0
  • שיחת ר' דן סגל מעוצב.pdf
    193.8 KB · צפיות: 1
כעת ראיתי שגם הרב שטרנבוך שליט"א עורר בדיוק על ענין זה. ומצו"ב.

קבצים מצורפים

• הגר''מ שטרנבוך בקריאת _קודש_על_חובתינו_במצבינו_בעת_הזאת.pdf
    470.9 KB · צפיות: 4
  • הלכות והנהגות מהגר''מ שטרנבוך-משפטים פג.pdf
    4.1 MB · צפיות: 2
כעת ראיתי שגם הרב שטרנבוך שליט"א עורר בדיוק על ענין זה. ומצו"ב.
הבדל קטן, הגר"מ שטרנבוך עורר על הפאות הארוכות, והמשגיח הרב דן סגל דיבר על כל הפאות של היום בהשוואה לפאות קש שהיו לפני עשרות שנים.

בעוד הלב של עם ישראל עדין כואב ומדמם על מות הקדושים למשפחת פלאיי והחתן הצעיר שעלו כקרבן ציבור לכפר על הדור, והרבה מיראי ה' בציבור דורש ה' מה ה' דורש מאתנו לעת אשר כזאת, קפץ עלינו רוגזו של יתד ובציניות מחרידה עושה הכל כדי שח"ו לא תהיה שום צדיקה שתוריד את הפאה הקדושה מעל ראשה, (כנראה כהמשך לפרשיית ח"ו..)
יתד נאמן כדרכו עשרות שנים בהשתקת כל רב שמדבר נגד הפאות הקדושות המקבלות במה פרסומית מכובדת בעיתון, ובהעלמת מכתבי הרבנים או בצנזורם השרירותי, הביא את השיחה השניה ביום שישי, (מהראשונה התעלמו כשאפילו JDN הביאו את השיחה) ובלי שום בושה צנזרו והעלימו כל אזכור בנושא הפאה, וטשטשו וסלפו כאילו מדובר להתחזק בהרבה נושאים הקשורים לקדושה ואמונה וגם בצניעות, ולב יודע מרת נפשו.
מכאן הוכחה רבה לאוריתא, יתד לא נאמן, לא לדעת רבותינו, ולא לתורה הקדושה. בושו והכלמו.
"ויתד תהיה לך על אזניך וכיסת בו את צאתך"
מצורף הצילום מיתד לא נאמן ותמליל השיחה המקורית להשוואה.

קבצים מצורפים

• יתד מצנזר את השיחה של הרב דן סגל.pdf
    791 KB · צפיות: 23
    401.8 KB · צפיות: 5
כשהם כתבו "מכסים את הראש ועושים כל השתדלות שזה יראה לא מכוסה" למה נראה לך הם התכוונו?!
מחילה, אבל אם הקשבת לדברי המשגיח שים לב שהוא התבטא שצריך לדבר בזה ברחל בתך הקטנה וזה ההיפך הגמור ממטרתו וכוונתו

מחילה, אבל אם הקשבת לדברי המשגיח שים לב שהוא התבטא שצריך לדבר בזה ברחל בתך הקטנה וזה ההיפך הגמור ממטרתו וכוונתו
כיוון שהוא דיבר על כל הפאות של היום, ודאי שלא יביאו, כי האשכנזים נוהגים בזה היתר עפ"י רבותיהם שליט"א.
(הבנות של הגרשז"א זצ"ל התנגדו בתוקף לשמועה כאילו אסר פאות, ואמרו: הלא אבא זצ"ל הביא לנו כסף שנקנה ולא אמר לנו שום איסור בדבר).

חזור
חלק עליון