• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ו. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

הקשר בין מרן שליט"א לאדמו"ר ה'בית ישראל' מגור זצ"ל

יחיא

Member
זכינו לשמוע בשיעור השבועי, ובעוד הזדמנויות איך שמרן מספר על הקשרים שהיו לו עם ה'בית ישראל' מגור. האם יש למישהו מושג על מה נסובו השיחות, ועל מה דיבר מרן אמש ששלח הבית ישראל לקרוא לו ולשאול אותו על דעת אביו מרן זי"ע?

עיין כאן ציטוט מראיון בהמודיע עם מרן שליט"א. צוטט ע"י @אושרי רביב.
האם על סיפור זה דיבר מרן?
אגב, זכיתי להיות מקורב - כנראה בזכות אבא - לאדמו"ר בעל ה'בית ישראל' מגור זיע"א. הוא שלח לקרוא לי כמה פעמים ושוחח עמי בחיבת הקודש. מי שהיה כביכול המקשר בינינו היה יהושע פולק. באחת ההזדמנויות הוזקקתי לייעוץ ונקבע שאבוא בערב ראש השנה בשתים עשרה. באתי בשעה היעודה וראיתי תור ארוך.

ניגשתי לגבאי הרב חנינא שיף ז"ל ואמרתי לו: 'הרבי קרא לי לשתים עשרה ועכשיו שתים עשרה'. הוא נכנס לרבי ורגע כמימריה הרבי פתח את הדלת והורה לי להיכנס. הוא שמע אותי ונתן לי להרצות את אשר על לבי. בסיום דברי אמר לי: 'מה אתה צריך אותי? למה אתה מתייעץ איתי? יש לך אבא גאון וצדיק, תתייעץ איתו. אתה יכול לסמוך עליו. הוא הכה במקלו המוכסף על המרצפות וזה היה לי סימן שהשיחה הסתיימה. יצאתי והלכתי להתייעץ עם אבא. כך אמר הרבי מגור - - -

חזור
חלק עליון