• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

הרב יוסף רביע

הנה עכשיו נודע לנו שידידי החדש חכם @שמשון גונזלס יש לו אוצרות בלומים, אז בבקשה ממנו שיפתח את אוצרו הטוב ויזכה בהם את חברי הפורום
וגם רבי יעקב הבבלי אשר אנחנו מעריכים אותו מאוד ורוצים לשמוע את דברי חוכמתו ישפיע עלינו מטובו והכל על מקומו יבוא בשלום

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
אינני כותב דברים ללא בדיקה מדוקדקת ומדוייקת שפשוט אתה עדין לא מאמין שכתי"ק הלז כבר הודפס
ולא משנה מהיכן הגיע ובפרט שהגיע ממכירות שונים ומשונות ואנשים קונים אותם בדמים תרתי משמע
אבל זאת האמת כל הכתי"ק שכל סוגי המכירות בכל אתר ואתר בכל מקום ומקום שהוא
וגם אם צוחקים עליכם ואומרים לכם שלא הודפס מעולם מעולם כדאי שקצת תטרחו לשאול את מי שבאמת יכול ויודיע לבדוק
וזה ע"פ ההלכה כמובן מקח טעות אז לא נורא שגם אתה בקטגוריה שרימו ג"כ אותך בגדול ובעוז
מה שבטוח הכסף הגיע אם לא לתרופות וכדו' אז לכבוד שאני יש לי כתי"ק בכל זאת שמירה מועילה לבית ולרכב ולנכס
במקום שאני יתבע אותך על הוצאת דיבה כנ"ל אז תתבע אותם על מקח טעות
ואם כתבתי אני יודיע מה אני אומר
נ.ב. נקודה למחשבה! למה נראה לך שאם באמת זה לא הודפס כפשוטו, אז למה ללכת לעשות קצת זוזים ולשווקם באלונמיות, כשיש יהודי שמוכן לתת כל מחיר ועלות ללא שטיקים וטריקים, למען פדיון והו"ל כתבי הבא"ח, ותן לחכם ויחכם.

נערך לאחרונה:
אולי תשאירו את ההכתבות הזאת ביניכם. זה לא מכבד אותנו.
על מה ולמה? ח"ו הרי בזכותו עכשיו הרבה יודעים מה מעוללים לאנשים תמימים שרוכשים כתי"ק של החכמים
ובסוף הם מגלים שרימו אותו ושיקרו אותם ללא רחם וחמל
ולנע"ד ע"ז אמרו גדול נסיון העשירות מנסיון העוני
שאתה קונה מרוב טוב לבב בדמים יקרים תרתי משמע ע"ד שלא הודפס
ובסוף מגלה את הרע מכל ע"י אנשים שמשתדלים להיות טובים כגון מר יעקב הבבלי שכאן באתר

בזאת הזמן והפנאי להודות למעלת כת"ר מערכת הפורום היקר והחביב
יהיה רצון שתזכו להרבות כבוד ה' יתברך לש"ש
בדרכם של רבותינו וחכמינו שלאורם נלך
ולעשות רצונו כרצונו בבריאות ונחת לעבודתו לשמו הגדול
ולראות דורות ישרים מבורכים עדי זקנה ושיבה
בבנין בית מקדשנו ותפארתנו בב"א

מיהו החכם הנ"ל, למד/לומד עדיין בכולל ברכת אברהם של הר' בחבוט, שהעיד שהוא מסיים כל 3 חודש לערך את הש"ס.....פלא
שמעתי מזמן בשיעור של הרב מיכאל רביע דברים כעין אלה על כמה ממשפחת רביע, על אחיו הצעיר המחותן של הגה"צ הרב קוק מטבריא שסיים עד גיל 23 10 פעמים שס, והוא עצמו הרב מיכאל בקיא ושקדן גדול.

ולעניין מה שכתבת שכבר היד כבר נדפס.
אני כבר ערכתי בדיקה מדוקדקת וכתבי היד של הבן איש חי שברשותי לא נדפסו מעולם.
ובפרט שהם לא הגיעו ממכירות אלא קיבלתי אותם מיהודי זקן ושבע ימים.
ומבחינתי כאן עמד קנ'ה ואינני מעוניין להתווכח איתך יותר. היה שלום ידידי.

מדוע כבודו לא מדפיס את הכת"י לזיכוי הרבים ?

ירשני ידידי לשוח מעשה אמיתי מאחד מגדולי תלמידי מרנא הגרי''ח, המקובל ח''ר סלמאן מוצפי זצ''ל
היה חכם זקן בעל ספריה נכבדת שגנבו לו הספרים, ואמר לו חכם סלמאן שעליו להחזיק טובה לגנב, שעד עכשיו היו הספרים מקללים אותו שאוסרם בביתו כאבן שאין לה הופכין, וכעת ימכרם הגנב למי שילמד בהם ונמצאת ניצול מקללתם...
ואידך זיל גמור לאו מילתא זוטרתא היא לקבל לטותא ח''ו מבעלי הכתבים.

ירשני ידידי לשוח מעשה אמיתי מאחד מגדולי תלמידי מרנא הגרי''ח, המקובל ח''ר סלמאן מוצפי זצ''ל
היה חכם זקן בעל ספריה נכבדת שגנבו לו הספרים, ואמר לו חכם סלמאן שעליו להחזיק טובה לגנב, שעד עכשיו היו הספרים מקללים אותו שאוסרם בביתו כאבן שאין לה הופכין, וכעת ימכרם הגנב למי שילמד בהם ונמצאת ניצול מקללתם...
ואידך זיל גמור לאו מילתא זוטרתא היא לקבל לטותא ח''ו מבעלי הכתבים.
אל דאגה ידידי

חזור
חלק עליון