מרדכי מיכאלי
Well-known member
מיהו החכם הנ"ל, למד/לומד עדיין בכולל ברכת אברהם של הר' בחבוט, שהעיד שהוא מסיים כל 3 חודש לערך את הש"ס.....פלא
ברוך שמסר עולמו לשומריםאמא שלו זה אחות ר' עזרא שטיאת
זה הבן של ר' אפרים רביע גר בסמיכות לזהרי חמה והמופיע בספרו של נז"י חבושה והתוקע במנין השני של שמש צדקה בר"ה בזמן ח"ר יעקב מוצפי
זה אח של ר' אליהו רביע ומר דויד רביע מחו"ל קהילת נמני ה.... גיסו ר' יצחק לוי מרחוב יהודית גיסו חכם יצחק בטאט מבחירי תלמידי הגרב"ץ
זה דוד של ר' שמעון חיים רביע מתורת יוסף ביתר ור' יוסף רביע מחותן הגר"ב שמואלי ור' מיכאל רביע מוסאיוף
כמדומה שהוא בין הראשונים שחיבר ספר על מרן רבינו עובדיה , והיה משמש בקודש אצל מוה''ר הקוה''ט אברהם מונסא זצ''ל, ולאחרונה נצפה הרבה עם מרן רה''י שליט''אר' שמעון חיים רביע מתורת יוסף ביתר
אמת כדברך מלך ביופיו ואף מו"ל בתקופה האחרונה עלון יפה ומושקע בתורת רבותינו הספרדים מעתיקי השמועהכמדומה שהוא בין הראשונים שחיבר ספר על מרן רבינו עובדיה , והיה משמש בקודש אצל מוה''ר הקוה''ט אברהם מונסא זצ''ל, ולאחרונה נצפה הרבה עם מרן רה''י שליט''א
איזה עלון? נשמח לראותאמת כדברך מלך ביופיו ואף מו"ל בתקופה האחרונה עלון יפה ומושקע בתורת רבותינו הספרדים מעתיקי השמועה
ואף הו"ל ספר על האותיות ב"ח והכניס שם לרוב מחכמי הספרדים
הרב פרץ עשה שם סיור להרבה אנשים.אינני מאמין למראה עיני האתה הוא יעקב מזרחי המכונה יעקב הבבלי (בנו של ר' יוסף חיים מזרחי)
חכם משען מדוע לא באת לבקרני . אני מתגורר בקרבת מקוםאינני מאמין למראה עיני האתה הוא יעקב מזרחי המכונה יעקב הבבלי (בנו של ר' יוסף חיים מזרחי)
מה לי ולךחכם משען מדוע לא באת לבקרני . אני מתגורר בקרבת מקום
ככה תדבר אל ידיד קרוב?מה לי ולך
טעות בידך ידידי, אני לא מי שאתה חושב שאני, אלא אני עני איש ירושלים הגולה ומטולטל בצפוןככה תדבר אל ידיד קרוב?
עכשיו זה זאת חנוכה ולא זאת פוריםמכתב ידם הטהור של רבותינו הקדושים כהגאון רבינו יוסף חיים זיע"א הבן איש חי,
???מרן רה''י שליט''א
אינני מעוניין להעבירם לאיש ואף לא למוכרם.עכשיו זה זאת חנוכה ולא זאת פורים
דרך אגב מי שיש לו באמת באמת באמת הוא לא מפרסם
לא לזאת יקרא פירסוםדרך אגב מי שיש לו באמת באמת באמת הוא לא מפרסם
ממש לא צרותצרות של עשירים