• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

הרב יוסף רביע

אמא שלו זה אחות ר' עזרא שטיאת
זה הבן של ר' אפרים רביע גר בסמיכות לזהרי חמה והמופיע בספרו של נז"י חבושה והתוקע במנין השני של שמש צדקה בר"ה בזמן ח"ר יעקב מוצפי
זה אח של ר' אליהו רביע ומר דויד רביע מחו"ל קהילת נמני ה.... גיסו ר' יצחק לוי מרחוב יהודית גיסו חכם ראובן בטאט מבחירי תלמידי הגרב"ץ
זה דוד של ר' שמעון חיים רביע מתורת יוסף ביתר ור' יוסף רביע מחותן הגר"ב שמואלי ור' מיכאל רביע מוסאיוף

נערך לאחרונה:
אמא שלו זה אחות ר' עזרא שטיאת
זה הבן של ר' אפרים רביע גר בסמיכות לזהרי חמה והמופיע בספרו של נז"י חבושה והתוקע במנין השני של שמש צדקה בר"ה בזמן ח"ר יעקב מוצפי
זה אח של ר' אליהו רביע ומר דויד רביע מחו"ל קהילת נמני ה.... גיסו ר' יצחק לוי מרחוב יהודית גיסו חכם יצחק בטאט מבחירי תלמידי הגרב"ץ
זה דוד של ר' שמעון חיים רביע מתורת יוסף ביתר ור' יוסף רביע מחותן הגר"ב שמואלי ור' מיכאל רביע מוסאיוף
ברוך שמסר עולמו לשומרים

כמדומה שהוא בין הראשונים שחיבר ספר על מרן רבינו עובדיה , והיה משמש בקודש אצל מוה''ר הקוה''ט אברהם מונסא זצ''ל, ולאחרונה נצפה הרבה עם מרן רה''י שליט''א
אמת כדברך מלך ביופיו ואף מו"ל בתקופה האחרונה עלון יפה ומושקע בתורת רבותינו הספרדים מעתיקי השמועה
ואף הו"ל ספר על האותיות ב"ח והכניס שם לרוב מחכמי הספרדים

אמת כדברך מלך ביופיו ואף מו"ל בתקופה האחרונה עלון יפה ומושקע בתורת רבותינו הספרדים מעתיקי השמועה
ואף הו"ל ספר על האותיות ב"ח והכניס שם לרוב מחכמי הספרדים
איזה עלון? נשמח לראות
בעירך הקודמת (שעליה אני קורא ויצא יע'קב פנה זיוה וכו') ביקרתי בבנין מפואר של הרב פרץ שסייר איתי בבית נכאתיו והראה לי אוצרות ספריו החשובים וגם העלון שמוציא וכו'

אם היית יודע מי אני דווקא היית שמח לבוא ולבקרני
בפרט שאתה מכירני היטב.
ואם אוצרותיו של הרב משה פרץ שימחו את ליבך, אזי שאוצרותי שלי אשר מקומם כבוד בביתי ישמחוך פי שניים.
כי בבית גנזי ואוצרותי נמצאים ספרים וכתבי יד חדשים גם ישנים יחד החל מכתב ידם הטהור של רבותינו הקדושים כהגאון רבינו יוסף חיים זיע"א הבן איש חי, והגר"מ כלפון הכהן, ורבי רחמים חי חויתה הכהן, ועוד רבים, אשר נמצאים בחדר לימודי.
אך אם סרבת לבוא אכבד את בקשתך

מכתב ידם הטהור של רבותינו הקדושים כהגאון רבינו יוסף חיים זיע"א הבן איש חי,
עכשיו זה זאת חנוכה ולא זאת פורים
דרך אגב מי שיש לו באמת באמת באמת הוא לא מפרסם
ותן לחכם ויחכם ודי לחכימא ברמיזא ומש"כ יחכים ידרים היינו הרוצה לדעת כמה חוכמה יש לו ילך לגור בדרום ולא פחות מ9 שנים ויראה כמה בבות קובבות יש שם ואז בס"ד הוא יגלה כמה חכם גדול הוא בתורה ובמנין ובעבודה וירא"ש ובזיכוי הרבים לש"ש, לא שיש לי אבל זה הפירוש
נ.ב. אם שמו האמיתי של ... בכול אופן לפחות המשפחה היא גונזלס, אז קצת תכבד את עצמך, ולשאול באישי ולא קהל עם ועדה לשאול מי אני ומה שמי

עכשיו זה זאת חנוכה ולא זאת פורים
אינני מעוניין להעבירם לאיש ואף לא למוכרם.
ומראה אותם ליחידי סגולה אשר אני בוחר..

ולעניין מה שכתב:
לא לזאת יקרא פירסום

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
בכל אופן לאחר בדיקה שערכתי אז גם אם תרצה להשפיל עצמך להראות לי את הכתי"ק
אני לא מעוניין כי הכתי"ק הנ"ל הוא כבר הודפס והו"ל

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
חזור
חלק עליון