חיים אלוש
Well-known member
היכן שמע?הרב ירון אשכנזי כל שנה מפרסם ששמע ממרן זצ"ל שהשיעור נקבע בר"ח אדר ולא צריך לבדוק כל יוםיש לבדוק ולהתעדכן החל מיום שישי א' באדר ב' למי שנותן ביום זה.
מי שנותן בתענית אסתר יש לו לבדוק סמוך לאותו היום.
היכן שמע?הרב ירון אשכנזי כל שנה מפרסם ששמע ממרן זצ"ל שהשיעור נקבע בר"ח אדר ולא צריך לבדוק כל יוםיש לבדוק ולהתעדכן החל מיום שישי א' באדר ב' למי שנותן ביום זה.
כבר הקדימוך בדקות ספורותבאחד באדר משמעין על השקלים: לקראת חודש אדר כמדי שנה לבקשת רבים הוראתו של מרן פוסק הדור הראשון לציון הגאון רבי יצחק יוסף שליט״א על שיעור סכום מצוות ׳זכר למחצית השקל׳.
הצג קובץ מצורף 42403
זה 'ה'בעיה בלחכות לאישור של הודעהכבר הקדימוך בדקות ספורות
כמו כל מדליה, כנראה שהקטע פה זה השקעה במתכת עצמה או משהו סמלי.ראיתי בפרסומת בפורום שכתוב:
הצג קובץ מצורף 42406
מה התועלת במטבע הזה? וכי אקנה אותו ב-1200 שקל ואז אתרום אותו לצדקה בעבור זכר למחצית השקל?!
עזוב אותך תמיד יהיה את המיזמים האלה של "מטבע שבורך ע"י הסטייפלער" "המטבע של החת"ם סופר" "יין שבירך עליו המשך חכמה" ועוד כמה שטויות ושקרים של אנשים שמפילים אנשים בפח או שגוזלים את הציבור והורסים את העוה"ז והעוה"ב שלהם שמע לי אל תקנה את זה!!!!!מה התועלת במטבע הזה? וכי אקנה אותו ב-1200 שקל ואז אתרום אותו לצדקה בעבור זכר למחצית השקל?!
מה הסברא בזה באמת ?הרב ירון אשכנזי כל שנה מפרסם ששמע ממרן זצ"ל שהשיעור נקבע בר"ח אדר ולא צריך לבדוק כל יוםיש לבדוק ולהתעדכן החל מיום שישי א' באדר ב' למי שנותן ביום זה.
אשמח אם יעלו את המכתב ללא לוגו ע"מ לתלות בבתי מדרשות.מתוך צ'אט מורשת מרן:
פסק הלכה משולחנו הטהור של מנהיג הדור מרן הראש"ל שליט"א
עקב העלייה הדרסטית במחיר הכסף טהור שיעור מחצית השקל השנה הינו: 86 ש"ח!
![]()
מסתמא מכיון שבר"ח אדר משמיעים על השקלים, זה הזמן הראוי לתת.מה הסברא בזה באמת ?
אני הקטן שואל למה לפרסם לפני אדר?מה הסברא בזה באמת ?
שבת שקלים..אני הקטן שואל למה לפרסם לפני אדר?
?שבת שקלים..
אני הקטן יענה, שכן דרכו של רבינו מרן פוסק הדור שליט"א מימים ימימה לפרסם מידי שנה בשבוע שלפני פר' שקלים את סכום "זכר למחצית השקל" ופעמים שפרסם אף קרוב ל -10 ימים קודם. ראה בקבצים המצו"ב.אני הקטן שואל למה לפרסם לפני אדר?