אמס:
ח"כ ינון אזולאי מש״ס תקף הערב בחריפות חסרת תקדים את הפלג הירושלמי, בראיון למהדורה המרכזית של ’קול חי’. אזולאי, חבר ועדת חוץ וביטחון ומי שנמצא שעות ארוכות בדיוני חוק הגיוס, הציג קו ברור וחד, והבהיר כי גדולי ישראל מעודכנים בפרטי החוק לפרטי־פרטים, וכי מי שטוען אחרת “מוציא דיבתם רעה של גדולי ישראל”.
לדבריו, “חד וחלק. וכל מי שאומר אחרת לא מונח, לא יודע, לא מבין, ומדבר ומוציא דיבתם רעה, וחלילה מדבר על גדולי ישראל. לא משהו אחר”. אזולאי הדגיש כי הוא עצמו היה אצל כל חברי מועצת חכמי התורה, אצל חלקם לא פעם ולא פעמיים, והסביר: “אני באופן אישי הייתי אצל כל מועצת חכמי התורה. הייתי אצלם והייתי בישיבות גם של רובם יחד וגם באופן פרטני. נשאלו השאלות, עברנו על סעיף־סעיף”. בהמשך הבהיר כי כל פרטי החוק נידונו, כולל יעדים ומספרים, ואמר: “אין מכסות, יש יעדים. עברנו על הכול. נשאלו השאלות, חזרנו עם תשובות. אנחנו עם החוק הזה עוד מתקופה קודמת, לא מהיום”.
אזולאי סיפר כי נפגש גם עם מרן הראש"ל הגאון רבי יצחק יוסף:
“הייתי אצל הרב יצחק יוסף באופן אישי, דיברתי איתו על החוק והסברתי לו. ואני אומר לך בשמו. והוא יצא אחר כך ואמר את זה בקולו – שהחוק הזה דואג ללומדי התורה”. הוא התייחס לדברים שנאמרו אז בציבור והבהיר:
“הרב אמר חד וחלק שלא. מי שתורתו אומנותו – זה התפקיד שלכם לדאוג. מי שבטלן, שיש לו משבר בישיבה – צריך לעזור לו. אבל מי שהולך אחר כך ונעשה מלצר, צריך לגייס אותו. זה לא אני אמרתי, זה מרן הראשון לציון אמר”.