חדשות ועדכונים חוק הגיוס וכיוצ"ב

"חס וחלילה שנמלא יעדים": נחשפו הקלטות דרמטיות של גדולי הדור על חוק הגיוס

הערב נחשפו ב'חדשות 12' הקלטות משיחות פנימיות עם גדולי התורה, העוסקות בחוק הגיוס המקודם בימים אלו בכנסת. מן הדברים עולה כי החוק נועד בראש ובראשונה להסדיר את מעמדם של בני הישיבות לאחר פקיעת ההסדרים הקודמים, ולמנוע פגיעה רוחבית בעולם התורה, ולא להביא לגיוס בפועל.

הגרמ"ה הירש מתייחס בהקלטות ליעדים המופיעים בהצעת החוק, ומבהיר כי אין כוונה לראות בהם יעדים מעשיים. לדבריו, הציבור החרדי אינו מחזיק במסגרות מתאימות לגיוס, ואין רצון להגיע למצב שבו בני ישיבות יידרשו לעמוד ביעדים מספריים. כשנשאל אם בחורי ישיבה שנפלטו מהמסגרות המקובלות בסוף יאלצו להתגייס – אמר: "חס וחלילה! חס ושלום".

את היעדים שאמורים להיות קבועים בחוק הסביר: "הם חושבים שאנחנו נרצה למלא את היעד? בוודאי שאנחנו לא נרצה. בסוף החוק ייפול אחרי כמה שנים, אבל בינתיים הרווחנו זמן".

גם הגר"ד לנדו נשמע מביע עמדה ברורה שלפיה אין כוונה לעודד גיוס של בני הציבור החרדי, לרבות כאלה שאינם לומדים במסגרת ישיבתית.

בהקלטות נוספות נשמע גם הגר"י כהן, חבר מועצת חכמי התורה של ש״ס, המסביר כי התמיכה בחוק הגיוס נובעת מהרצון לבטל גזירות כלכליות שנוצרו בתקופה האחרונה ולהשיב תקציבים למוסדות התורה. לדבריו, בפועל אין ציפייה שראשי הישיבות ישלחו תלמידים לשירות צבאי, והחוק נועד בעיקר לייצר יציבות זמנית ולאפשר המשך קיום עולם התורה ללא פגיעה.

במערכת הפוליטית מעריכים כי עצם חשיפת ההקלטות עלולה להעמיד בסכנה את המשך הדיונים על חוק הגיוס.
"אף אחד לא יילך לצבא!": אלי הירשמן חושף בחדשות 12 הקלטות חדשות של הרב לנדו והרב שרגא שטיינמן נגד חוק הגיוס
שלום שטיין | יו"ר ועדת חו"ב בועז ביסמוט על הקלטות הרבנים לגבי חוק הגיוס שהתפרסמו בחדשות 12: "זה יוצא עכשיו כדי לקלקל. זה מלפני שנה ההקלטות, בדקתי"

רוב הציבור הספרדי בארץ הקודש לא מבין את מה שאתם טוענים.
מי אתם שתחליטו לגדולי ישראל מה לומר ומה להורות?
עם כל הכבוד הענק לגדולי ישראל שהזכרתם-מדוע שהחכי"ם מש"ס ישמעו להם? אין להם רבנים? אין מועצת החכמים? האם החכי"ם לא צריכים לשמוע לרבנים ששלחו אותם לכנסת? למה הם צריכים להסביר לכם את כל מה שהם עושים?
החכי"ם שומעים לרבנים שלהם! כן! כולם יודעים את זה! זה מאוד מאוד מצחיק שטוענים שהחכי"ם נגד הרבנים וכו' וכששואלים איזה רבנים, אומרים הרב צדקה, הרב מוצפי, וכו' וכו' [אגב אני מתלמידיהם ושותה בצמא את דבריהם.] סליחה? מה הם קשורים לש"ס? זה כמו שאני אטען שכל חכ"י דגל בוגדים כי הם נגד רבי עזריאל אוירבך....... תכנסו לפורפורציות.... לא כל גדולי ישראל הם "בחדא מחתא" והם שחור או לבן.
[תכל'ס רוב בני הישיבות הספרדים-מאוגדים תחת כל ראשי הישיבות שהתכנסו יחד עם הרב חנוך כהן בכנס ראשי הישיבות, וכולל אגב, 2 בניו של מרן הראשל"צ שליט"א-הם מחלטים מה גורל בני הישיבות! ולא אף אחד אחר. זה מגוחך לראות כל-מיני אינשי דלא מעלי כביכול "דואגים" לבני הישיבות, בו-ברגע שתשאל את ראשי-הישיבות עצמם שטורחים וכמעט קורסים להחזיק את ישיבותיהם-הם יאמרו לך אחרת! וכשכתבתי "רוב"-זוהי עובדה שאינה ניתנת לויכוח, אז שאף אחד לא יקח בעלות על "בחורים ספרדיים" שהם בכלל שומעים לדעת רבניהם!!]
לרבנים מותר להתבטאות-אבל לי ולכם-פשוט אסור!!
אם תראו לכל גדול שהזכרתם רבע פשקוויל מהרחוב-הוא ייחרד!

איך הגענו למצב הזה שנושאים כ"כ חשובים שמדירים שינה מעיני גדולי ישראל מכלל העדות והחוגים-נידונים בפורום החשוב שלנו?!! אנחנו מנהלים את הדור??? מחליטים מי סובר מה ומי הרוב ואיזה רבנים מפחדים ואיזה לא חשובים!
אני את שלי מחיתי!
אני מקבל ע"ע בל"נ לא להגיב יותר בנושא-כי לדעתי זה גובל בבזיון חכמים. שכידוע כמו שאמרו חכמים ש"רבי יעקב עמדין ורבי יהונתן אייבשיץ יושבים ולומדים יחד בגן-עדן, ואילו כל המחרחרים בינהם נמקים בגיהנם!!" אני לא רוצה להיות בינהם.
ואל תשקרו על עצמכם שאתם נלחמים למען גדולי ישראל וכו' "לא מאהבת מרדכי אלא משנאת וכו'. וד"ל.
ושתדעו לכם-שהציבור לא קונה את זה, רוב בני-התורה הספרדיים לא קונים לוקשים של "פשקווילים" ומודעות רחוב, איך אמר לי מרביץ תורה חשוב:" אני לא מנהל אפילו ועד בית, שאני ינהיג את הדור? לא ענייני מה נוסח החוק!"
נלך כולנו לבית-המדרש, ולא למגרש הפוליטי, וניתן לגדולי ישראל את ההכרעה, ואל דאגה ביום פקודה-גם מרן פוה"ד הראשל"צ בעל הילקוט יוסף שליט"א יביע את דעתו בגלוי, והוא לא צריך עוד כמה תגובות שמבזות גדול"י ב"פורום מורשת מרן" בבכדי "לעזור" לו לדבר..
על החתום בכאב עמוק
בן תורה נאמן לדעת רבותינו שליט"א

נ.ב. אני ממש מתנצל מכל המגיבים החשובים, אך איני הולך להשיב על טענות ,לדעתי כאמור זה ממש בזיון כבוד התורה, לכן את שלי אמרתי, והקב"ה יתן בלב כולכם אמונת חכמים שהיתה תמיד אצל בני המזרח.
דברים כדרבנות

לא כל כך הבנתי למה כונתך,
יש חוק שבו כתוב ש 50 אחוז צריכים להתגיס רח"ל,
ובגלל זה הרבה בחורים חלשים חושבים שהרבנים מתירים גיוס.
לא צריך לצעוק בקול גדול שאנחנו מתנגדים לגיוס,
כדי שלא יהיה משמע מהחוק שאנחנו תומכים???
אם כבר צריך לשאול הפוך,
למה הציבור צריך לשמוע את דעת הרבנים בהקלטות סתר,
ולא על גבי כותרות העיתונים.
מה דעתך ע"ז שפשוט לא יפמפמו את הציבור כל היום על כך שבחוק כתוב 50%

אבי מוסקוב: בכירים בדגל התורה: ״עוד אין החלטה כיצד להצביע מחר. יש 3 אופציות: להצביע על התקציב בקריאה ראשונה כצ׳אנס אחרון, להצביע על התקציב תמורת דברים אחרים שאינם חוק גיוס מתוך הבנה שזה כבר לא יקרה, פיצוץ מוחלט״

מכין את הקרקע להתקפלות? גורם חרדי בכיר לישי כהן: הצבעה נגד התקציב תפגע בראש ובראשונה בתקציבי החינוך החרדי.

שלום שטיין
גורם ביהדות התורה אומר הערב ל'אמס': "עדיין נותנים צ'אנס למגעים מול הייעוץ המשפטי של ועדת החוץ והביטחון ולכן נתמוך מחר בתקציב בקריאה ראשונה"

הישורת האחרונה • ביסמוט הודיע כעת בוועדה: "השלמנו את הקראת סעיפי חוק הגיוס, בקרוב ההצבעה" | דבריו המלאים של יו"ר ועדת חו"ב בועז ביסמוט: "אני נרגש לבשר שוועדת החוץ והביטחון השלימה את הקראת כל סעיפי חוק הגיוס. אנחנו מגיעים לקו הסיום, בקרוב נצביע על החוק בוועדה לקריאה שנייה ושלישית. מה שנגרר שנים, מה שנתקע שוב ושוב בדיונים אינסופיים, התקדם במשמרת שלי, כי הייתה מטרה ברורה: חוק. לא דיונים לשם דיונים, אלא רצון אמיתי להגיע לפתרון. לבנה אחר לבנה. בהידברות, בשיתוף פעולה, ובנחישות. כפי שאמר הערב ראש הממשלה "אנחנו על סף השלמת העברת חוק הגיוס". הלפיד עובר לשלב הבא. כעת תפקידה של הכנסת כולה להמשיך את הדרך עד לאישור החוק במליאת הכנסת, ...

אלי הירשמן: ועדת החוץ והביטחון: ח"כ קינלי טור-פז משמיע את הקלטות הרבנים, שבהן נאמר שאין להם שום כוונה לעמוד ביעדים. ח"כ שטרן לביסמוט: "אתה חושב שמישהו מאמין לך שאתה רוצה לגייס באמת עם החוק הזה?". ח"כ ביסמוט השיב: "אתם הולכים להתאכזב כולכם"

אמס:
ח"כ ינון אזולאי מש״ס תקף הערב בחריפות חסרת תקדים את הפלג הירושלמי, בראיון למהדורה המרכזית של ’קול חי’. אזולאי, חבר ועדת חוץ וביטחון ומי שנמצא שעות ארוכות בדיוני חוק הגיוס, הציג קו ברור וחד, והבהיר כי גדולי ישראל מעודכנים בפרטי החוק לפרטי־פרטים, וכי מי שטוען אחרת “מוציא דיבתם רעה של גדולי ישראל”.

לדבריו, “חד וחלק. וכל מי שאומר אחרת לא מונח, לא יודע, לא מבין, ומדבר ומוציא דיבתם רעה, וחלילה מדבר על גדולי ישראל. לא משהו אחר”. אזולאי הדגיש כי הוא עצמו היה אצל כל חברי מועצת חכמי התורה, אצל חלקם לא פעם ולא פעמיים, והסביר: “אני באופן אישי הייתי אצל כל מועצת חכמי התורה. הייתי אצלם והייתי בישיבות גם של רובם יחד וגם באופן פרטני. נשאלו השאלות, עברנו על סעיף־סעיף”. בהמשך הבהיר כי כל פרטי החוק נידונו, כולל יעדים ומספרים, ואמר: “אין מכסות, יש יעדים. עברנו על הכול. נשאלו השאלות, חזרנו עם תשובות. אנחנו עם החוק הזה עוד מתקופה קודמת, לא מהיום”.

אזולאי סיפר כי נפגש גם עם מרן הראש"ל הגאון רבי יצחק יוסף: “הייתי אצל הרב יצחק יוסף באופן אישי, דיברתי איתו על החוק והסברתי לו. ואני אומר לך בשמו. והוא יצא אחר כך ואמר את זה בקולו – שהחוק הזה דואג ללומדי התורה”. הוא התייחס לדברים שנאמרו אז בציבור והבהיר: “הרב אמר חד וחלק שלא. מי שתורתו אומנותו – זה התפקיד שלכם לדאוג. מי שבטלן, שיש לו משבר בישיבה – צריך לעזור לו. אבל מי שהולך אחר כך ונעשה מלצר, צריך לגייס אותו. זה לא אני אמרתי, זה מרן הראשון לציון אמר”.

האם יש תגובה ממישהו מבאי ביתו של מרן שליט"א, לדבריו של אזולאי, שטוען שמרן אמר לו שמי שלא לומד צריך להתגייס?
ומה כוונתו "והוא יצא אחר כך ואמר את זה בקולו"?

האם יש תגובה ממישהו מבאי ביתו של מרן שליט"א, לדבריו של אזולאי, שטוען שמרן אמר לו שמי שלא לומד צריך להתגייס?
ומה כוונתו "והוא יצא אחר כך ואמר את זה בקולו"?
אין לדבר סוף אי אפשר כל היום לעסוק בתגובות מבית הרב על כל איזה אמירה של ח''כ כזה או אחר

מה דעתך ע"ז שפשוט לא יפמפמו את הציבור כל היום על כך שבחוק כתוב 50%
אתה מבין יותר טוב מרוב גדול"י וראשי הישיבות שבוחנים את זה?
ואם אתה מגיע מכח הרבנים שנגד החוק, אז תאמר שאתה הולך אחריהם, אבל אתה לא יכול לבוא בטענות מכוח עצמך, כי מי אתה עם כל הכבוד.

רוב הציבור הספרדי בארץ הקודש לא מבין את מה שאתם טוענים.
מי אתם שתחליטו לגדולי ישראל מה לומר ומה להורות?
עם כל הכבוד הענק לגדולי ישראל שהזכרתם-מדוע שהחכי"ם מש"ס ישמעו להם? אין להם רבנים? אין מועצת החכמים? האם החכי"ם לא צריכים לשמוע לרבנים ששלחו אותם לכנסת? למה הם צריכים להסביר לכם את כל מה שהם עושים?
החכי"ם שומעים לרבנים שלהם! כן! כולם יודעים את זה! זה מאוד מאוד מצחיק שטוענים שהחכי"ם נגד הרבנים וכו' וכששואלים איזה רבנים, אומרים הרב צדקה, הרב מוצפי, וכו' וכו' [אגב אני מתלמידיהם ושותה בצמא את דבריהם.] סליחה? מה הם קשורים לש"ס? זה כמו שאני אטען שכל חכ"י דגל בוגדים כי הם נגד רבי עזריאל אוירבך....... תכנסו לפורפורציות.... לא כל גדולי ישראל הם "בחדא מחתא" והם שחור או לבן.
[תכל'ס רוב בני הישיבות הספרדים-מאוגדים תחת כל ראשי הישיבות שהתכנסו יחד עם הרב חנוך כהן בכנס ראשי הישיבות, וכולל אגב, 2 בניו של מרן הראשל"צ שליט"א-הם מחלטים מה גורל בני הישיבות! ולא אף אחד אחר. זה מגוחך לראות כל-מיני אינשי דלא מעלי כביכול "דואגים" לבני הישיבות, בו-ברגע שתשאל את ראשי-הישיבות עצמם שטורחים וכמעט קורסים להחזיק את ישיבותיהם-הם יאמרו לך אחרת! וכשכתבתי "רוב"-זוהי עובדה שאינה ניתנת לויכוח, אז שאף אחד לא יקח בעלות על "בחורים ספרדיים" שהם בכלל שומעים לדעת רבניהם!!]
לרבנים מותר להתבטאות-אבל לי ולכם-פשוט אסור!!
אם תראו לכל גדול שהזכרתם רבע פשקוויל מהרחוב-הוא ייחרד!

איך הגענו למצב הזה שנושאים כ"כ חשובים שמדירים שינה מעיני גדולי ישראל מכלל העדות והחוגים-נידונים בפורום החשוב שלנו?!! אנחנו מנהלים את הדור??? מחליטים מי סובר מה ומי הרוב ואיזה רבנים מפחדים ואיזה לא חשובים!
אני את שלי מחיתי!
אני מקבל ע"ע בל"נ לא להגיב יותר בנושא-כי לדעתי זה גובל בבזיון חכמים. שכידוע כמו שאמרו חכמים ש"רבי יעקב עמדין ורבי יהונתן אייבשיץ יושבים ולומדים יחד בגן-עדן, ואילו כל המחרחרים בינהם נמקים בגיהנם!!" אני לא רוצה להיות בינהם.
ואל תשקרו על עצמכם שאתם נלחמים למען גדולי ישראל וכו' "לא מאהבת מרדכי אלא משנאת וכו'. וד"ל.
ושתדעו לכם-שהציבור לא קונה את זה, רוב בני-התורה הספרדיים לא קונים לוקשים של "פשקווילים" ומודעות רחוב, איך אמר לי מרביץ תורה חשוב:" אני לא מנהל אפילו ועד בית, שאני ינהיג את הדור? לא ענייני מה נוסח החוק!"
נלך כולנו לבית-המדרש, ולא למגרש הפוליטי, וניתן לגדולי ישראל את ההכרעה, ואל דאגה ביום פקודה-גם מרן פוה"ד הראשל"צ בעל הילקוט יוסף שליט"א יביע את דעתו בגלוי, והוא לא צריך עוד כמה תגובות שמבזות גדול"י ב"פורום מורשת מרן" בבכדי "לעזור" לו לדבר..
על החתום בכאב עמוק
בן תורה נאמן לדעת רבותינו שליט"א

נ.ב. אני ממש מתנצל מכל המגיבים החשובים, אך איני הולך להשיב על טענות ,לדעתי כאמור זה ממש בזיון כבוד התורה, לכן את שלי אמרתי, והקב"ה יתן בלב כולכם אמונת חכמים שהיתה תמיד אצל בני המזרח
כל מאמרך מונח על תפיסה מוטעה והיא: הרבנים לא מונחים בפרטי החוק והכל על דעת העסקנים.

ואם אתה מגיע מכח הרבנים שנגד החוק, אז תאמר שאתה הולך אחריהם, אבל אתה לא יכול לבוא בטענות מכוח עצמך, כי מי אתה עם כל הכבוד.
אף אחד מגדולי ישראל לא יודע את פרטי החוק המדויקים ועל זה אני יכול לחתום כי אין היגיון שיסכימו בדעת תורה לגיוס חמישים אחוז!!!!!

כתוב וזה עובדה
אולי היה כתוב פעם. היום כתוב 15% - 35%
גם נראה שהסנקציות המוסדיות הם תקציביות בלבד.
יש בעיות אחרות כמו שהם כותבים שבשום צורה "לא יפגע" מעמד האשה, וסעיף אחרי זה "לפעול" לשמירה על אורח החיים ה"ייחודי" (כאילו מדובר באיזה חיה אקזוטית) של הציבור החרדי. א. למישהו חשוב ההבדל הנ"ל. ב. לא מבין איך הסעיפים יכולים להתקיים במקביל. ואם אשה תרצה להכנס לפלוגה חרדית? מה יקרה אז?

קבצים מצורפים

אף אחד מגדולי ישראל לא יודע את פרטי החוק המדויקים ועל זה אני יכול לחתום כי אין היגיון שיסכימו בדעת תורה לגיוס חמישים אחוז!!!!!
אתה באמת חושב שאתה יותר חכם מהרבנים.
מה נראה לך שהרבנים שמסכימים לחוק או שמובילים את התמיכה בו לא יודעים על איזה חוק מדובר???
נכון ברור שהם לא מסכימים לגיוס של 50% מי שאומר שהם מסכימים זה המתנגדים לחוק.
כולם מבינים שהיעדים בחוק הם בדיחה וכל העניין הוא להרוויח זמן.
וזה פורסם בהקלטות מהרבנים התומכים בחוק בתקשורת.

המחלוקת האם מותר להצביע בעד חוק כזה למרות שאין שום כוונה ליישם אותו - זו הטענה בעיקר של הקנאים יותר.
וכן רבנים רבים חוששים ובראשם מרן שליט"א שהסיכון בקומבינה של החוק גבוה מידי, ויתכן שהוא יביא יותר נזק מתועלת.
אבל אף אדם רציני לא באמת חושב שהרבנים מוכנים לחתוך חצי מעולם התורה.
באמת נראה לך שבשביל זה הם למדו תורה כל החיים???

אולי היה כתוב פעם. היום כתוב 15% - 35%
גם נראה שהסנקציות המוסדיות הם תקציביות בלבד.
יש בעיות אחרות כמו שהם כותבים שבשום צורה "לא יפגע" מעמד האשה, וסעיף אחרי זה "לפעול" לשמירה על אורח החיים ה"ייחודי" (כאילו מדובר באיזה חיה אקזוטית) של הציבור החרדי. א. למישהו חשוב ההבדל הנ"ל. ב. לא מבין איך הסעיפים יכולים להתקיים במקביל. ואם אשה תרצה להכנס לפלוגה חרדית? מה יקרה אז?
חוק הגיוס אשר צורף בהודעתך הינו משנת התשפ"ב והרבה פחות חמור מן החוק הנוכחי.

כתוב וזה עובדה
חבל שהגבתם בלי להתבונן באיזה הקשר כתבתי את דבריי

פעם כבר כתבתי את זה ואף אחד לא רצה אנשים לא מבינים כמה פגיעה יש בזה שבכל בית מדרש שמו את החוברות הנל ואין פוצה פה ומצפצף ועוד מעט ישטפו את המח גם שלנו בענין הזה חו
ואני מדגיש שחו אסור לזלזל באף גדול שהוא אבל אין היתר לאף אחד לבוא ולכתוב על הרב כאילו הוא זה שדרש כל מיני דרישות וגם אם זה נכון מי שמם לכתוב על זה שזה מוגזם ואוי להם למתעסקים באש מכל הכיוונים

בברכת התורה
על איזה חוברות מדובר, האם הם עדיין ממשיכים או שפסקו מלהופיע?

אתה באמת חושב שאתה יותר חכם מהרבנים.
מה נראה לך שהרבנים שמסכימים לחוק או שמובילים את התמיכה בו לא יודעים על איזה חוק מדובר???
נכון ברור שהם לא מסכימים לגיוס של 50% מי שאומר שהם מסכימים זה המתנגדים לחוק.
כולם מבינים שהיעדים בחוק הם בדיחה וכל העניין הוא להרוויח זמן.
וזה פורסם בהקלטות מהרבנים התומכים בחוק בתקשורת.

המחלוקת האם מותר להצביע בעד חוק כזה למרות שאין שום כוונה ליישם אותו - זו הטענה בעיקר של הקנאים יותר.
וכן רבנים רבים חוששים ובראשם מרן שליט"א שהסיכון בקומבינה של החוק גבוה מידי, ויתכן שהוא יביא יותר נזק מתועלת.
אבל אף אדם רציני לא באמת חושב שהרבנים מוכנים לחתוך חצי מעולם התורה.
באמת נראה לך שבשביל זה הם למדו תורה כל החיים???
מישהו שמע מפורש ממרן שליט"א שדעתו שלא להגיש את החוק?

הודעות אחרונות

חזור
חלק עליון