חדשות ועדכונים חוק הגיוס וכיוצ"ב

חוק הגיוס אשר צורף בהודעתך הינו משנת התשפ"ב והרבה פחות חמור מן החוק הנוכחי.
עכשיו אני רואה את הכותרת בגליון עצמו.
אבל זה מה שאתר הכנסת שולח אליו בעמוד של החוק: https://main.knesset.gov.il/activit...x?t=lawsuggestionssearch&lawitemid=2168881&st
אני מבין שיש טיוטא אחרת שהיא שונה באמת ממה שהבאתי.
מי שיש בידו אשמח אם יצרף

עברתי כאן על כמה עמודים, ונראה לי שיש כאן חוסר הבנה בסיסי בציבור שמגיב כאן.

יש כאן ציור של 50% רע ו50% רע יותר
בלי חוק, אין תקציבים, יש רדיפה משטרתית של מעצרים.
עם חוק יש תקציבים ואין מעצרים.
בשני המציאויות יש דברים גרועים פחות ויש דברים גרועים יותר.
מה שגדולי ישראל, אפילו המתנגדים לחוק, תומכים חוק, הוא בשביל למנוע ביטול תורה מיותר מהציבור התורני. גיוס, יעדים, תנאים, כל אלו פחות חשובים כשיש טירדא כ״כ גדולה בעולם התורה. כשיהיה חוק אפשר לגמש אותו כמו שעושים תמיד.
שום חרדי בסביבתי לא מאמין שגדולי ישראל רוצים לגייס חרדים למרות שהם תומכים בחוק. ההיפך הוא הנכון.

בוא נבטל דעתנו מפני גדולי חכמים שרואים את הנולד טיפה יותר ממנו.
דברים כמו ״הם לא ראו את הפרטים בחוק הגיוס״ מזלזל בהם. חבל שדברים כאלו נאמרים בכלל בפורום תורני.

ערוץ 14 חושף את הסנקציות האגרסיביות בחוק הגיוס שלא הוצגו לציבור: המתמטיקה ברורה וקטלנית - ישיבה שלא תספק את הסחורה ותגיע ל-25% של עמידה ביעדים, תראה את התקציב שלה נחתך 50%. המשך אי-עמידה רציף לאורך שנים יוריד את התמיכה ל-20% בלבד, ובמקרים מסוימים לאפס. זהו איום משמעותי על המוסדות החרדים.

עוד מהחשיפה של ערוץ 14 על הסנקציות האגרסיביות בחוק הגיוס: השוט אינו עוצר רק בישיבות, הוא מגיע עד לכיס הפרטי של הצעיר החרדי. מי שלא יתייצב, יגלה שהחיים הופכים למסלול מכשולים יקר: שלילת רשיון נהיגה, איסור יציאה מהארץ, ובעיקר: ביטול נקודות זיכוי במס. סנקציות אגרסיביות נוספות שקיימות בחוק: שלילת הסבסוד למעונות יום ומניעת הטבות לרכישת דירה ב'מחיר למשתכן'. המסר לצעיר החרדי ברור: בלי שירות צבאי – אין הטבות״.

ועכשיו שאלה אליכם:
האם אתם מכירים איזה ראש ישיבה כל שהוא שבשביל תקציבים לישיבה שלו ישלח תלמידים לצבא?
החילונים יכולים לדמיין שזה שוט, כי הם בטוחים שאותנו מעניינים רק התקציבים.
אבל תענו בכנות, מה יקרה כשראש הישיבה יקבל ממשרד החינוך מכתב שאם הישיבה תמשיך לא לעמוד ביעדים ישללו ממנו את התקציבים.
החילונים בטוחים שלמחרת בבוקר הוא יזמין אוטובוס וישלוף את כל הבטלנים מהפנימיות כדי שהמתמידים ימשיכו ללמוד.
....
ובנושא הסנקציות על צעיר חרדי:
האם אתם מכירים בחור ישיבה שבגלל איומים כאלו ילך לצבא.
האם אתם מכירים עובד חרדי יר"ש שזה ישפיע עליו.

אז על מה הויכוח?
על עובד חרדי שלא כל כך יר"ש... האם לחשוש שיתפתה וילך כדי לקבל רשיון/חו"ל הטבות או שלא חוששים לזה.

ערוץ 14 חושף את הסנקציות האגרסיביות בחוק הגיוס שלא הוצגו לציבור: המתמטיקה ברורה וקטלנית - ישיבה שלא תספק את הסחורה ותגיע ל-25% של עמידה ביעדים, תראה את התקציב שלה נחתך 50%. המשך אי-עמידה רציף לאורך שנים יוריד את התמיכה ל-20% בלבד, ובמקרים מסוימים לאפס. זהו איום משמעותי על המוסדות החרדים.

עוד מהחשיפה של ערוץ 14 על הסנקציות האגרסיביות בחוק הגיוס: השוט אינו עוצר רק בישיבות, הוא מגיע עד לכיס הפרטי של הצעיר החרדי. מי שלא יתייצב, יגלה שהחיים הופכים למסלול מכשולים יקר: שלילת רשיון נהיגה, איסור יציאה מהארץ, ובעיקר: ביטול נקודות זיכוי במס. סנקציות אגרסיביות נוספות שקיימות בחוק: שלילת הסבסוד למעונות יום ומניעת הטבות לרכישת דירה ב'מחיר למשתכן'. המסר לצעיר החרדי ברור: בלי שירות צבאי – אין הטבות״.

ועכשיו שאלה אליכם:
האם אתם מכירים איזה ראש ישיבה כל שהוא שבשביל תקציבים לישיבה שלו ישלח תלמידים לצבא?
אבל תענו בכנות, מה יקרה כשראש הישיבה יקבל ממשרד החינוך מכתב שאם הישיבה תמשיך לא לעמוד ביעדים ישללו ממנו את התקציבים.
החילונים בטוחים שלמחרת בבוקר הוא יזמין אוטובוס וישלוף את כל הבטלנים מהפנימיות כדי שהמתמידים ימשיכו ללמוד.
....
ובנושא הסנקציות על צעיר חרדי:
האם אתם מכירים בחור ישיבה שבגלל איומים כאלו ילך לצבא.
האם אתם מכירים עובד חרדי יר"ש שזה ישפיע עליו.

אז על מה הויכוח?
על עובד חרדי שלא כל כך יר"ש... האם לחשוש שיתפתה וילך כדי לקבל רשיון/חו"ל הטבות או שלא חוששים לזה.
מלבד הדברים הצודקים שכתבת
אסור לשכוח שהסנקציות האלו ברובן הגדול כבר קיימות
תקציב הישיבות ירד ל0% לפני קרוב לשנתיים
איסור יציאה מהארץ קיים כבר על רוב חייבי הגיוס ההנחה במעונות בוטלה כבר בג"צ קבע דיון (שתוצאותיו ידועים מראש לביטול ההטבות ברכישת דירה)
בג"צ קבע שעל המדינה לגבש תוכנית אכיפה אפקטיבית לגיוס חרדים ודרישת היועמשי"ת שהתוכנית הזו תכלול ביטול נקודות זיכוי שלילת רישיון נהיגה ביטול ההנחות בתח"צ והגברת המעצרים
כך שכל הסנקציות קיימות כבר היום וההבדל הגדול הוא שהיום מי שחייב גיוס הסנקציות יישארו עליו עד גיל 40 ולאחר החוק בגיל 26 יפקעו כל הסנקציות
(ואגב בנוגע לרישיון בעבר בשביל למנוע מבני הישיבות לעשות רישיון הרב שך הורה לועד הישיבות שלא לתת דיחוי למי שיעשה רישיון והיום האנשים שמתיימרים לקרא לעצמם תלמידיו זועקים מרה על החוק הנוראי שימנע מבחור ישיבה לעשות רישיון לפני גיל 23)

בדיון מעקב שנערך השבוע אצל היועמ"שית נחשפו נתונים מפתיעים על היקפי הגיוס בחברה החרדית. על פי הנתונים, מאז יולי 2025 התגייסו כ-1,100 חרדים - נתון המשקף קצב שנתי של כ-3,300.

מדובר בהכפלת מספר המתגייסים החרדים ביחס לתקופה שקדמה למלחמה, ועלייה של כ-20% ביחס לשנת 2024. משתתפי הדיון העריכו שהסנקציות עובדות וזאת עוד בזמן המתנה לחוק גיוס. החשש - החוק הנוכחי רק יחזיר את המצב לאחור. (דפנה ליאל)

נו אז מה המסקנא שלכם, עדיף בלי חוק שהרבה נופלים מרוב פחד ממעצרים וסנקציות על האדם עצמו.
או חוק עם סנקציות בעיקר ציבוריות וחלק פרטיות אבל בלי פחד ממעצר ועריקות????

בלי להביע עמדה האם החוק הזה בסדר או לא שזה תלוי בדעת רבותינו ודעת מרן שליט"א להתנגד לחוק.
אני שואל באופן עקרוני האם חוק זה כדאי או עדיף מעצרים כדעת הפלג הירושלמי...

(ואגב בנוגע לרישיון בעבר בשביל למנוע מבני הישיבות לעשות רישיון הרב שך הורה לועד הישיבות שלא לתת דיחוי למי שיעשה רישיון והיום האנשים שמתיימרים לקרא לעצמם תלמידיו זועקים מרה על החוק הנוראי שימנע מבחור ישיבה לעשות רישיון לפני גיל 23)
הרב שך הורה לראש הישיבה לזרוק בחור שיש לו רישיון מהישיבה
ולהודיע על כך לשלטונות הצבא.
אני זוכר איך הייתי בהלם לשמוע את זה בשעת מעשה.
היום שכתבו את ההיסטוריה...
נראה לי שיש מכתב מפורש שלו כזה שמודפס עם כל המכתבים שלו.

. . .
עכ"פ, עלינו להמשיך את המסורת של מרן שאף חרדי לא מתגייס גם אם הוא מלצר או עובד בפיצה. ולא ניתן לפוליטיקאים לעשות חצי חצי כמו פרעה שאמר מי ומי ההולכים, ושמעתי שיש על זה וורט מהאדמור מגור זצ"ל שהמילה 'מי' בגימטריא 50, והיינו שפרעה הציע פשרה של 50-50, 50% ילכו לזבוח ו50% יישארו במצרים. ומשה רבינו ענה לו בנערינו ובזקינינו נלך, 'נלך, בגימטריא 100, והיינו שמשה רבינו לא ויתר על אף אחד. וצריך כל ה100%.

הגרב"צ מוצפי:
(מכאן)
"האהבלים עושים ׳סחר מכר׳ נוותר על ככה, 'מי שלא לומד',
ברגע שאתה מתחיל ב׳משא ומתן׳ עם היצר הרע, הוא יטרוף אותך, הדרך זה רק בכח .
פרעה ניסה לעשות ׳סחר מכר׳ עם משה רבינו אבל משה סירב ודרש לשחרר את כולם".

זה (נוסח 2025) הרבה יותר מעודכן:
בשביל מה לקרוא את זה בשביל לקבל חלחלה או כאב בטן....
יש רבנים שהם יקראו הם יחליטו,
גם מי שחושב שהחוק הוא הרע במיעוטו אמור להקיא מלקרוא אותו

בדיון מעקב שנערך השבוע אצל היועמ"שית נחשפו נתונים מפתיעים על היקפי הגיוס בחברה החרדית. על פי הנתונים, מאז יולי 2025 התגייסו כ-1,100 חרדים - נתון המשקף קצב שנתי של כ-3,300.

מדובר בהכפלת מספר המתגייסים החרדים ביחס לתקופה שקדמה למלחמה, ועלייה של כ-20% ביחס לשנת 2024. משתתפי הדיון העריכו שהסנקציות עובדות וזאת עוד בזמן המתנה לחוק גיוס. החשש - החוק הנוכחי רק יחזיר את המצב לאחור. (דפנה ליאל)

נו אז מה המסקנא שלכם, עדיף בלי חוק שהרבה נופלים מרוב פחד ממעצרים וסנקציות על האדם עצמו.
או חוק עם סנקציות בעיקר ציבוריות וחלק פרטיות אבל בלי פחד ממעצר ועריקות????

בלי להביע עמדה האם החוק הזה בסדר או לא שזה תלוי בדעת רבותינו ודעת מרן שליט"א להתנגד לחוק.
אני שואל באופן עקרוני האם חוק זה כדאי או עדיף מעצרים כדעת הפלג הירושלמי...
דברים כדורבנות

בשביל מה לקרוא את זה בשביל לקבל חלחלה או כאב בטן....
יש רבנים שהם יקראו הם יחליטו,
גם מי שחושב שהחוק הוא הרע במיעוטו אמור להקיא מלקרוא אותו
בשביל לא להאמין לכל מודעת רחוב אנונימית שכותביה לא הקשיבו בשיעור הבנת הנקרא

מי עבד עליהם????
אבקש את עזרת הציבור במציאת ראש הישיבה המתאים לתיאור דלהלן:

עוד מערוץ 14 בפרויקט המיוחד על חוק הגיוס: החוק מייצר משוואה חדשה: מהרגע שהחוק עובר, גיוס החרדים הופך לאינטרס חרדי מובהק. כשראש ישיבה מבין שאי-עמידה ביעדי הגיוס תפעיל סנקציות דרקוניות שראינו בפרק השני ותרוקן את קופת הישיבה הוא כבר לא יעצום עין. להיפך, הרבנים יהיו אלו שידחפו את הבחור שאינו לומד אל עבר הבקו"ם, כדי להציל את עולם התורה האמיתי.

עוד מערוץ 14 בפרויקט המיוחד על חוק גיוס: ״ככל שיותר בחורים יישלחו לצבא על ידי ההנהגה שלהם, יהפכו המדים הירוקים לחלק בלת֫י נפרד מהנוף בערים החרדיות. כשייתלו המדים לייבוש על חַבלי הכביסה לצד החולצות הלבנות, הגיוס יפסיק להיות אירוע של 'שבירת כלים' ויהפוך לדבר מקובל בחברה."
ועכשיו שאלה אליכם:

הרב שך הורה לראש הישיבה לזרוק בחור שיש לו רישיון מהישיבה
ולהודיע על כך לשלטונות הצבא.
אני זוכר איך הייתי בהלם לשמוע את זה בשעת מעשה.
היום שכתבו את ההיסטוריה...
נראה לי שיש מכתב מפורש שלו כזה שמודפס עם כל המכתבים שלו.

מה המקור שלך?

ריבונו של עולם שמור על לומדי התורה תציל אותנו מגזירות והתעללות היועמשי"ת גלי ימ"ש
ריבונו של עולם שמור על לומדי התורה ותציל אותנו מגזרות הפוליטיקאים החרדים.
שהרי ברור שאם כל הציבור החרדי היה אומר למדינה "לא" בצורה ברורה לא היתה למדינה לעשות שום דבר,
וברגע שהפוליטיקאים ממשיכים להיתפשר על גבם של לומדי התורה, אז היועמשית מבינה שהציבור החרדי לא ילחם, אז אפשר לגזור עוד גזרות.

מה המקור שלך?
אני זוכר את זה מאז.
לא אוכל לשכוח את ההלם שאחז בי למקרא הדברים.
מצאתי עיתון ישן עם תיאור, אני זוכר טוב טוב את הסיפור של התאונה הכואבת הזו
זה עשה רעש אדיר שהרב שך לא הסכים שההלוויה תצא מישיבת פונביז.

עד הישיבות: תלמיד ישיבה שיקבל רשיון נהיגה יאבד זכותו לדחיית שרות

מאת: נח זבולוני
פורסם
: דבר | דבר - חדשות (עמוד 4) - 11/05/1995 (יום חמישי)
1770153537340.png

נערך לאחרונה:
ריבונו של עולם שמור על לומדי התורה ותציל אותנו מגזרות הפוליטיקאים החרדים.
שהרי ברור שאם כל הציבור החרדי היה אומר למדינה "לא" בצורה ברורה לא היתה למדינה לעשות שום דבר,
וברגע שהפוליטיקאים ממשיכים להיתפשר על גבם של לומדי התורה, אז היועמשית מבינה שהציבור החרדי לא ילחם, אז אפשר לגזור עוד גזרות.
זה לא יעזור לכתוב על הפוליטיקאים בזמן שיש רבנים גדולים שמובילים את העניין.
מותר ורצוי לחלוק כדרכה של תורה.
אין שום עניין בשכתוב המציאות ולומר שהרבנים שמובילים את החוק לא יודעים מה הפוליטיקאים עושים.
זה בזיון לתורה שלהם.

בעקבות דריסת הבחורים ז"ל
'העדה החרדית' מגלים אחריות, נוכח אסונות הדריסה, והתיעודים המבישים מהתנהגות צעירים חרדים בהפגנות. כרוז מיוחד הופץ אמש והיום: "אין לבחורים להשתתף בהפגנות". עד כה, קהילות מפגינות אחרות, לא נקטו בצעדים דומים.
(אמס)

הודעות אחרונות

חזור
חלק עליון