• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

חדשות ועדכונים חוק הגיוס וכיוצ"ב

מה הענין לכתוב סיסמאות או דברים חתומים?
תבין שיש דברים רגישים שאי אפשר לדבר עליהם בציבור.
אך כמו שאמרתי שלא ירחק היום והתורה הקדושה תתבע את עלבונה וכולם ידעו את כל הפשעים שנעשו.

מרן אמר בשיעור שהוא חסיד סאטמר אני רואה שהוא בחור ישיבה רגיל מה הפשט
ידייק כבודו-
אתמול יישב לי מרן רבינו הראש"ל שליט"א את השאלה בעניין השטריימלים בחתונת נכד הג"ר אלבז:

"השבוע היתה חתונה של הנכד שלו, בחור נפלא, התחתן עם סאטמר, שאלתי אותו: אתה לומד יבי"א? אמר לי בטח!..."

חוץ מאחד שהוזכר לעייל ...
אבל אם זה עד עכשיו נשאר ולא נמחק כנראה שמנהלי הפורום ראו לנכון להניח זאת
חבל שהם נותנים כתף וחלק במערכה הזו בפילוג הציבור הספרדי (שלכאורה נראה שממומן ע"י גורמים אנטי ציוניים מלונדון והפלג הירושלמי, ויש ע"כ עדויות)
סוף סוף אפשר לומר את מה שנמצא בבטן עמוק...!

ולאחר שהדבר יצא כבר, אפשר לומר שכעת יתבררו לכם הרבה עניינים, ויתחברו הרבה חלקים בפאזל...

המכתב בשם הרי"צ דניאל- לא היה ולא נברא! (הנ"ל נם את שנתו באותה השעה..., ומרן שליט"א התוודע לכך מאוחר מדי

מלהכחיש לאחר שכבר פורסם בכ"מ ע"י היחצני"ם )

המכתב לבן צור-לא היה ולא נברא!

ורמזתי זאת לעיל ליודעי ח"ן:

אני בהחלט שוקל לעזוב את הפורום הזה שלא איכווה בגחלתן של חכמים ולא להיות חלק במחלוקת האדירה שעומדת להתרגש עלינו.

עכשיו שגדו"י הליטאים נראה שהולכים בכיוון של תמיכה בחוק הגיוס, מה נעשה?
יצמח לנו כאן דור ספרדי כהפלג ב"מ?

אדרבה, קחו חלק בגישור ובהבאת שלום ואחדות והדבר יזקף על שמכם לדורי דורות, ולא חלילה לאבדון ודראון עולם.

חבל שהם נותנים כתף וחלק במערכה הזו בפילוג הציבור הספרדי (שלכאורה נראה שממומן ע"י גורמים אנטי ציוניים מלונדון והפלג הירושלמי, ויש ע"כ עדויות)
חבל שפוגעים במרן בצורה כ''כ מזלזלת
חבל שמדחיקים את מרן לפינה בשס ובעיתון הדרך
חבל שלא שומעים לדעתו האמיתית של מרן
חבל ששלוחי דרבנן לא נפגשים בכלל עם הרבנן
חבל שאתה וחברים כמוך כואב להם הכאב על היו''ר והכאב של מרן לא מעניין אותכם אנשים מתוך היתו צועקים הצילו ואתה וחבריך מה שמפריע לכם זה הפילוג אמרנו כמה פעמים שעד לפני שלוש שנים הכל היה בסדר לא היה פילוג ולא היה כלום הסדר היה מסודר חכם שלום הרב בעדני הרב יצחק מי ששינה את הסדר הזה שיאכל את הדיסה שהוא בישל בעצמו
לא אנחנו לא נשתוק רוצים תשובות יש לכם מה לענות @דרך המלך @יי"ש @לשמור ולעשות ???

הרב @מורשת מרן באמת שזה כואב לי המחלוקת הזו שמקבלת עידוד וגיבוי על ידכם, אולי בהוראת מרן הראש"ל?!?!
עכשיו אני מבין את דברי הגר"ר אלבז שליט"א עם פטירתו של מרן זיע"א שככל הנראה בעיניו אם הציבור הספרדי לא יתעשת ויקבל מרות אחת גזר דינם של הציבור הספרדי להתפלג כמו האשכנזים, וחבל! עכת"ד.

יש רבנים שתומכים בחוק,
ויש שמתנגדים
הכול בסדר מחלוקת בין רבנים,
אבל מכאן ועד לאים על רבנים שמתנגדים לחוק
להשתיק את דעת הרבנים המתנגדים לחוק
השם ירחם
אסור לשתוק על ביזוי כבוד התורה לא משנה מה העמדה שלך בעד או נגד החוק.

באמת שזה כואב לי המחלוקת הזו שמקבלת עידוד וגיבוי על ידכם,
קצת בושה, הרצחת וגם ירשת?
גם לרמוס את רצון הציבור הספרדי שזועק "רצוננו לראות את מלכנו בראשנו" ,
לרמוס את מרן מנהיג הדור שליט"א ,לנסות להשליט עלינו את ה"מרביצי", לצפצף על כל הרבנים ועל הציבור

ואז לצעוק אתם עושים פילוג??

נערך לאחרונה:
היום דיבר הגאון רבי יעקב עדס שליט"א ברדיו קול חי דברים חריפים ונוקבים ביותר!!! דברים מבהילים ממש...!!! ומגלה שם הרבה סודות
ובכל אופן, בדקה 6:53 דיבר הרב מהי דעתו של מרן הראשון לציון, ומעיד נאמנה שדעתו במליארד אחוז נגד חוק הגיוס!!!!! בלי בלבולי מח שממציאים אנשים...

חבל שפוגעים במרן בצורה כ''כ מזלזלת
צודק
חבל שמדחיקים את מרן לפינה בשס ובעיתון הדרך
זרוק את העיתון לפח. מי מסתכל בו בכלל תמיד היה ויהיה עיתון מפלגתי.
בזמנו חייבו וכפו אותנו לעשות מנוי שזו הוראת חכם שלום זיע"א שכדאי לקרוא בו (כדברי הנציגה) אמרתי לה ברגע שחכם שלום יקרא בו גם אני אעשה מנוי.. וביטלתי. לא בגלל שום דבר אחר חוץ מזה שהוא לא מעניין בגרוש.
עיתון יש ראיה לכאן או לכאן?
די תתקדמו, שיכתבו מה שרוצים.. איזה עולם מבולבל.
יש לנו את ספרי מרן זיע"א ויבלחט"א שליט"א משם נלמד ונביא ראיות.
חבל שלא שומעים לדעתו האמיתית של מרן
שיתכנסו חברי המועצת יחד איתו ויחליטו, למה כל הציהור צריך לסבול, איפה העסקנים שמחפשים רק אקשן ומחלוקת ולא שלום?!?!
חבל ששלוחי דרבנן לא נפגשים בכלל עם הרבנן
נכון
חבל שאתה וחברים כמוך כואב להם הכאב על היו''ר והכאב של מרן לא מעניין אותכם אנשים מתוך היתו צועקים הצילו ואתה וחבריך מה שמפריע לכם זה הפילוג אמרנו כמה פעמים שעד לפני שלוש שנים הכל היה בסדר לא היה פילוג ולא היה כלום הסדר היה מסודר חכם שלום הרב בעדני הרב יצחק מי ששינה את הסדר הזה שיאכל את הדיסה שהוא בישל בעצמו
לא אנחנו לא נשתוק רוצים תשובות יש לכם מה לענות @דרך המלך @יי"ש @לשמור ולעשות ???
אני לא יודע בני כמה אתם ומי אתם.
אתה לא מכיר אותי (גדלתי וחונכתי על ברכי מרן זיע"א) ואינך יודע כמה אני מצטער על כבוד התורה וחילול השם הגדול והנורא שנעשה.
אם לא כבודו של מרן כבודו של מי??
גם אריה דרעי הוא אדם (חוץ מהר"ת) בעל משפחה וכו' כמו כל יהודי וכששופכים דם של יהודי בטענה של כבוד התורה.. מה שנעשה זה בדיוק הפוך, כי זה לא כפי דיני התורה.

לדידי, הנקודה היא לא אריה דרעי כלל (למרות ההערכה והכבוד שלי אליו) וזה מה שאני רוצה שתבינו..
מה אתם מחפשים נקמנות, נראה לו מה זה..?

הענין הוא כבוד השם הגדול והנורא שמתחלל ומתבזה בכותרות העיתונים, האתרים, הערוצים, הרחובות, ובפשקווילים. וזה ע"י ריבוי האש והלהבה ע"י כלים ורעיונות שונים ומשונים תחת זו שעלינו (ובעיקר עליכם מקורבי מרן - אין לי איך להגיע למקורבי אד"ם) לרדוף אחר השלום בכל העוז, יותר ולפחות לא פחות מהרדיפה אחר ליבוי המחלוקת.

אבא! תגאל את בניך.. רוצים לקדש את שמך ואת כבוד תורתך, ולא יודעים כיצד, ומה היא הדרך הנכונה.. ראה כמה הם מבולבלים ושוטטים אנה ואנה.
והוא רחום יכפר!

נערך לאחרונה:
צודק

זרוק את העיתון לפח. מי מסתכל בו בכלל תמיד היה ויהיה עיתון מפלגתי.
בזמנו חייבו וכפו אותנו לעשות מנוי שזו הוראת חכם שלום זיע"א שכדאי לקרוא בו (כדברי הנציגה) אמרתי לה ברגע שחכם שלום יקרא בו גם אני אעשה מנוי.. וביטלתי. לא בגלל שום דבר אחר חוץ מזה שהוא לא מעניין בגרוש.
עיתון יש ראיה לכאן או לכאן?
די תתקדמו, שיכתבו מה שרוצים.. איזה עולם מבולבל.
יש לנו את ספרי מרן זיע"א ויבלחט"א שליט"א משם נלמד ונביא ראיות.

שיתכנסו חברי המועצת יחד איתו ויחליטו, למה כל הציהור צריך לסבול, איפה העסקנים שמחפשים רק אקשן ומחלוקת ולא שלום?!?!

נכון

אני לא יודע בני כמה אתם ומי אתם.
אתה לא מכיר אותי (גדלתי וחונכתי על ברכי מרן זיע"א) ואינך יודע כמה אני מצטער על כבוד התורה וחילול השם הגדול והנורא שנעשה.
אם לא כבודו של מרן כבודו של מי??
גם אריה דרעי הוא אדם (חוץ מהר"ת) בעל משפחה וכו' כמו כל יהודי וכששופכים דם של יהודי בטענה של כבוד התורה.. מה שנעשה זה בדיוק הפוך, כי זה לא כפי דיני התורה.

לדידי, הנקודה היא לא אריה דרעי כלל (למרות ההערכה והכבוד שלי אליו) וזה מה שאני רוצה שתבינו..
מה אתם מחפשים נקמנות, נראה לו מה זה..?

הענין הוא כבוד השם הגדול והנורא שמתחלל ומתבזה בכותרות העיתונים, האתרים, הערוצים, הרחובות, ובפשקווילים. וזה ע"י ריבוי האש והלהבה ע"י כלים ורעיונות שונים ומשונים תחת זו שעלינו (ובעיקר עליכם מקורבי מרן - אין לי איך להגיע למקורבי אד"ם) לרדוף אחר השלום בכל העוז, יותר ולפחות לא פחות מהרדיפה אחר ליבוי המחלוקת.

אבא! תגאל את בניך.. רוצים לקדש את שמך ואת כבוד תורתך, ולא יודעים כיצד, ומה היא הדרך הנכונה.. ראה כמה הם מבולבלים ושוטטים אנה ואנה.
והוא רחום יכפר!
נו אז מה כבודו רוצה שהכל נכון ונשתוק איך אפשר בטענה שזה יוצר מחלוקות אנחנו עכשיו הבעייתיים ???

קצת בושה, הרצחת וגם ירשת?
גם לרמוס את רצון הציבור הספרדי שזועק "רצוננו לראות את מלכנו בראשנו" ,
לרמוס את מרן מנהיג הדור שליט"א ,לנסות להשליט עלינו את ה"מרביצי", לצפצף על כל הרבים ועל הציבור

ואז לצעוק אתם עושים פילוג??
נא לא להיסחף, ולקרוא היטב את הדברים שלי.
היום דיבר הגאון רבי יעקב עדס שליט"א ברדיו קול חי דברים חריפים ונוקבים ביותר!!! דברים מבהילים ממש...!!! ומגלה שם הרבה סודות
ובכל אופן, בדקה 6:53 דיבר הרב מהי דעתו של מרן הראשון לציון, ומעיד נאמנה שדעתו במליארד אחוז נגד חוק הגיוס!!!!! בלי בלבולי מח שממציאים אנשים...
לא נ"מ מה דעת פלוני ואלמוני.
הנ"מ היחידה מה רצון השם??
נו, אז דעתו של מרן שליט"א נגד הגיוס - כאילו לא ידענו ושמענו בשיעורים - מה הלאה?
ניתן רשות למשחית להשצית לזעוק לבזות ח"כ לזרוק עליהם פחי אשפה, לחלל שבת ע"י זרירת פשקווילים וקריעת דפים, וגזל שינה דרבים, ועוד ועוד..
די תתבגרו!!!
נו אז מה כבודו רוצה שהכל נכון ונשתוק איך אפשר בטענה שזה יוצר מחלוקות אנחנו עכשיו הבעייתיים ???
בפעם המליון - אתם לא בעיתיים המחלוקת בעייתית.
רק מכאן למדתי פחות או יותר את סלע המחלוקת. זה לא סיבה לחלל את התורה בראש חוצות, שיסתדרו הרבנים בינם לבין עצמם..

רבש"ע, למה החילוניים ואנשי הבוהמה והטלוויזיה צריכים לרקוד על הדם שלנו ולחכף ידיים בהנאה?
זה רצון מרן שליט"א?
אשמח (אתעצב עד עמקי נשמתי וארגיש נבגד בשם התורה, כי לא זו דרכה של תורה) לשמוע שהוא מורה לתמידיו לפעול הצורה שבה נלחמים ומבזים את התורה ושופכים את דמו של אגם ואת כבוד התורה בראש חוצות בדרך נלוזה מבוזה ודוחה.

היו פילוגים ומחלוקות בעם ישראל.
היו לתועלת?
חכמים הסכימו עם זה?
כולם יצאו נקיים?
התלמידים הבוחשים הקדירה תמיד יצאו כשידם על התחתונה.

העולה מן האמור:
א. צריך למחות על כבוד התורה.
ב. לקבל פסק ברור ממי שגדול כיצד למחות והדרך הראויה לכך, והיכן הגבולות.
ג. לפעול בכל הכוח (ולא חסרות דרכים) למען הרבות שלום בעולם עד כדי קבלת בזיונות עבור השלום.
ד. לדאוג שלא יתבזה שום חכם אחר בתואנה של כבוד חכם אחר, [זה לגבי שאר חברי המועצת] (כי לא עשינו בכך כלום כי אם בזיון חכמים והאדרת שמו של רבי בלבד).

הרב @מורשת מרן אשמח לתגובתך בנידון.

הרב מורשת מרן עושה מלאכת קודש בכל הקשור לזה
האמן לי שאחרים במקומו היו ששים לפרסם כל הודעה שיש בה מענה ותגובה לכל הכפישים, ולא כמעשיהם מעשנו. הרב מורשת מרן מסנן כל הודעה בקפידא רבה, לא נראה לי שהיית רוצה להתחלף איתו, ולבסוף גם מכפישים אותו.
אשרי הרב מורשת מרן על המאמץ המרובה בכל הנוגע לכך!!!!!!

נא לא להיסחף, ולקרוא היטב את הדברים שלי.

לא נ"מ מה דעת פלוני ואלמוני.
הנ"מ היחידה מה רצון השם??
ניתן רשות למשחית להשצית לזעוק לבזות ח"כ לזרוק עליהם פחי אשפה, לחלל שבת ע"י זרירת פשקווילים וקריעת דפים, וגזל שינה דרבים, ועוד ועוד..
די תתבגרו!!!

בפעם המליון - אתם לא בעיתיים המחלוקת בעייתית.
רק מכאן למדתי פחות או יותר את סלע המחלוקת. זה לא סיבה לחלל את התורה בראש חוצות, שיסתדרו הרבנים בינם לבין עצמם..

רבש"ע, למה החילוניים ואנשי הבוהמה והטלוויזיה צריכים לרקוד על הדם שלנו ולחכף ידיים בהנאה?
זה רצון מרן שליט"א?
אשמח (אתעצב עד עמקי נשמתי וארגיש נבגד בשם התורה, כי לא זו דרכה של תורה) לשמוע שהוא מורה לתמידיו לפעול הצורה שבה נלחמים ומבזים את התורה ושופכים את דמו של אגם ואת כבוד התורה בראש חוצות בדרך נלוזה מבוזה ודוחה.

היו פילוגים ומחלוקות בעם ישראל.
היו לתועלת?
חכמים הסכימו עם זה?
כולם יצאו נקיים?
התלמידים הבוחשים הקדירה תמיד יצאו כשידם על התחתונה.

העולה מן האמור:
א. צריך למחות על כבוד התורה.
ב. לקבל פסק ברור ממי שגדול כיצד למחות והדרך הראויה לכך, והיכן הגבולות.
ג. לפעול בכל הכוח (ולא חסרות דרכים) למען הרבות שלום בעולם עד כדי קבלת בזיונות עבור השלום.
ד. לדאוג שלא יתבזה שום חכם אחר בתואנה של כבוד חכם אחר, [זה לגבי שאר חברי המועצת] (כי לא עשינו בכך כלום כי אם בזיון חכמים והאדרת שמו של רבי בלבד).

קראת את החוק?

בתקופה האחרונה לא שמענו ממנו, והיתה אי בהירות בנושא, וע"ז באה עדותו של הרב עדס.
מה זה קשור למה שהרב עדס אמר?

(כי לא עשינו בכך כלום כי אם בזיון חכמים והאדרת שמו של רבי בלבד).

להזכיר, שרוב גדולי ישראל וביניהם חברי מועצת חכמי התורה - הביעו דעתם נגד חוקי היעדים -

בענין דעת שאר גדו"י חברי מועצחה"ת בענין חוקי היעדים [בנוסף למכתב דלעיל]​

להלן מעט ממכתבי גדולי ישראל, וביניהם גם חברי מועצת חכמי התורה:
הגר"מ צדקה הגר"מ מאיה והגר"ש מחפוד -
בין החותמים חברי מועצחה"ת: הגר"ר אלבז הגר"מ מאיה והגר"י כהן -
בין החותמים חברי מועצחה"ת הגר"ש מחפוד והגר"י כהן -
בין החותמים חברי מועצחה"ת הגר"ש בן שמעון ויבדלח"ט הגר"ש מחפוד -
בין החותמים חבר מועצחה"ת הגר"ש בן שמעון -

קראת את החוק?
אני רואה גם כתב קטן, מבטיח.
לא רלוונטי מה כתוב בחוק.
מה שיחליטו גדו"י זה רלוונטי.
להזכיר, שרוב גדולי ישראל וביניהם חברי מועצת חכמי התורה - הביעו דעתם נגד חוקי היעדים -
לא זה הנושא.
רק כבוד התורה והחלטות המועצות וגדו"י.
והתאריך גם לא רלוונוטי.

למה הדבר היחיד שבוער לכם זה גזל שינה של השכנים [דבר בעייתי כשלעצמו]
וכמובן מחאה על כבודו של אד"מ?

מה כבוד התורה?
מה עם רמיסת כבוד הרבנים?
מה עם השתקת דעת התורה של הרבנים?
מה עם בחורי הישיבות [הספרדים כמובן] שמושלכים חדשות לבקרים לכלא ואין פוצה פה???
מה עם זה שהתנועה נהיתה כרכושו הפרטי, ורב שמעיז לחשוב אחרת ממנו נדחק הצידה [כדוגמת מרן שליט"א] ???
מה עם זה שהוא מחליט לציבור מי ינהיג אותו?

לכבודי לא מחיתם, לכבוד בשר ודם מחיתם????
לא ידוע לי שפשקוויל בשבת זה מוקצה.
זה הלכה חדשה שהמציאו עסקני ש"ס בימים אלו לכבוד .....
1763568148288.png

הגר"מ צדקה הגר"מ מאיה והגר"ש מחפוד -

בין החותמים חברי מועצחה"ת: הגר"ר אלבז הגר"מ מאיה והגר"י כהן -

בין החותמים חברי מועצחה"ת הגר"ש מחפוד והגר"י כהן -

בין החותמים חברי מועצחה"ת הגר"ש בן שמעון ויבדלח"ט הגר"ש מחפוד -

בין החותמים חבר מועצחה"ת הגר"ש בן שמעון -
שכחת את כל מכתבי החזרות וחזרי החזרות ובפרט שלא הכל אמיתי ודל

בברכת התורה

חזור
חלק עליון