• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

חדשות ועדכונים חוק הגיוס וכיוצ"ב

אוי באמת.
כתוב שהם רוצים חוק, אבל כתוב איזה חוק??
אבל אישרו את החוק כבר באלול עוד לפני שהחוק נולד ???
טוב
עכשיו אני כבר באמת לא מאמין לכם.
גם אתם הטוענים שהמכתבים של מרן שליט"א אינם נכונים, אתם מודים שמרן שליט"א חתם על המכתב שהובא כאן...
שעליו חתומים כל חברי מועצת חכמי התורה.
המכתב הזה מדבר על החוק שהיה בהתחלה אצל אדלשטיין עם יעדים של חרדים רבים....
בקיצור אולי תסבירו בדיוק למה מרן הסכים ולמה הוא מתנגד.
באמת שאני לא מבין !!!!

הרב מאיה לא פונה במכתב הזה לתקשורת ולא לציבור.
הוא פונה לחברי מועצת חכמי התורה, שאם נראה להם שיש צורך לכנס את המועצת שיתאמו עם 'אהובנו ר' אריה שליט"א".
ככל הנראה הם [רובם או כולם] סברו שאין צורך לכנס את המועצת שוב, עד שיגיע הזמן שיצטרכו לתמוך בחוק בפועל.
כל שבוע יש איזה משהו חדש ושינויים בחוק וכו', ולכן כנראה סברו שלא התחדש משהו מהותי שמצריך כינוס נוסף של המועצת לאחר חודשיים מאז התכנסה לאחרונה.
תקרא זאת שוב
ומנגד אמר ש:
הצג קובץ מצורף 39910
וכן את זה:

הצג קובץ מצורף 39911
ולהלן דברים קצרים שכתבתי באשכול חדשות ועדכונים מחצר קודשו של הגאון הגדול רבי משה מאיה שליט"א לאחר הביקור בחדר הסיעה:

דון מינה ואוקי באתרין!
שבוע טוב צדיק!

אחי ורעי
יש כאן שתי נושאים,
1. האם מותר לשס לתמוך בחוק ש80 אחוז מגדולי הדור הספרדים מתנגדים אליו {ובכללם הרב יצחק שהוא הרב המוביל בציבור השסי}, או ששס אמורה ללכת כמו הרב לנדא והרב סלים
2. מסע הרדיפה הלחצים וההשתקה נגד הרב יצחק
אנשיו של מכלוף בפורום ובכללם משתוקק לא להבין ועוד, מעונינים שהנידון בפורום, ובכלל הנידון הציבורי, יהיה סביב נושא 1 ולא 2
כי למרות שאנחנו צודקים ב 100 אחוז בנושא 1, יש להם קצת פתחון פה ויכולים לטייח את ציבור,
אבל הם ממש לא רוצים שיהיה דיון ציבורי סביב נושא 2, כי אז הם יודעים שבמקרה הטוב צריך לשלוח את השלוחא לבית,
ובמקרה הפחות טוב צריך להחזיר אותו ל.... ודי למבין, אז רבותי בבקשה לזעוק את זעקת ביזוי התורה בכל מקום.

וזה בעיני חלק מתפקידו של פורום חשוב זה שאמור להציב את הנושא בפרונט.

כתבו לגבי החוק שסוכם עם אדלשטיין לפני שהוא חזר בו.
אל תנסה להוכיח שאין לך מושג על מה מדובר.
גדו"י תמכו ב"חקיקת חוק להסדרת מעמדם של בחורי הישיבות", ולא בחוק שיגרום לגיוס של 50% או 10% מהציבור החרדי רח"ל!
וכמאמר החכם:
אל תנסה להוכיח שאין לך מושג על מה מדובר
...

אחי ורעי
יש כאן שתי נושאים,
1. האם מותר לשס לתמוך בחוק ש80 אחוז מגדולי הדור הספרדים מתנגדים אליו {ובכללם הרב יצחק שהוא הרב המוביל בציבור השסי}, או ששס אמורה ללכת כמו הרב לנדא והרב סלים
אנשיו של מכלוף בפורום ובכללם משתוקק לא להבין ועוד, מעונינים שהנידון בפורום, ובכלל הנידון הציבורי, יהיה סביב נושא 1 ולא 2
כי למרות שאנחנו צודקים ב 100 אחוז בנושא 1, יש להם קצת פתחון פה ויכולים לטייח את ציבור,
אבל הם ממש לא רוצים שיהיה דיון ציבורי סביב נושא 2, כי אז הם יודעים שבמקרה הטוב צריך לשלוח את השלוחא לבית,
ובמקרה הפחות טוב צריך להחזיר אותו ל.... ודי למבין, אז רבותי בבקשה לזעוק את זעקת ביזוי התורה בכל מקום.

אם התכוונת אלי, אז אני באמת @משתוקק להבין, ואני טוען את טענותי הלגיטימיות, ומה שלא לגיטימי ההנהלה כבר מחליטה אם לפרסם או לא. ועל כך מגיעה להם הכרת הטוב שהם מסננים את הדברים הלא ראויים.
לגופו של ענין - כל אחד בטוח שהוא צודק 100%, ולכן כל אחד שוטח את טענותיו, והבוחר יבחר.
חבל שאתה מאשים אותי במה שאין בי, אין לי שום התנגדות לדבר על סעיף 2, אדרבה ואדרבה, רק בזה אני לא כ"כ בקיא, אלא ניזון רק משמועות, אבל על סעיף 1 אני די בקי [לא לגבי אם ש"ס צריכה ללכת לפי הרב לנדו או לפי הרב יצחק, אלא לגופו של נידון האם יש צד שכן טוב לתמוך בחוק].
וגם לגבי סעיף 1 אני לא טוען שודאי צריך לתמוך בחוק, אני סה"כ מעמיד את הצד של גדולי ישראל שתומכים בו, ולא שיחשבו חלילה שאין להם בעיה שיגייסו את הספרדים.

גדו"י תמכו ב"חקיקת חוק להסדרת מעמדם של בחורי הישיבות", ולא בחוק שיגרום לגיוס של 50% או 10% מהציבור החרדי רח"ל!
וכמאמר החכם:

...
אז אתה שוב מוכיח שאין לך מושג על מה מדובר, כי גדולי ישראל כתבו שהם מצטערים על כך שאדלשטיין חזר בו מהסיכומים, והסיכומים היו כמו החוק הנוכחי.

תומכי החוק טוענים שהחוק הנוכחי בפועל זה לא יגייס אף אחד, לא מבין איך, אבל זו טענתם.
ולכן לטענתם הוא עונה על ההגדרה הנ"ל עוד יותר מהחוק של אדלשטיין בתחילתו.
ואם אתם מודים שמרן שליט"א חתם על המכתב הנ"ל אז אולי גם מרן סובר כך?
חובת ההוכחה עליכם שמרן חושב שהחוק הנוכחי הוא אסון.

נערך לאחרונה:
אחי ורעי
יש כאן שתי נושאים,

במחילה מכבודו.
לעניות דעתי:
נושא מספר 1 הוא נושא הלכתי מהדרגה הראשונה וזה לא נדון לכותבי פורומים רק לרבנים גדולים.
יש נושא אחר שבו צריך לדון באמת לברר מה דעתו האמיתית של מרן הראש"ל שליט"א.
בינתיים לא מצאתי כאן שום דבר ברור בעניין רק שמועות וסתירות.

נושא מס 2 הוא הנושא החשוב והמרכזי, אם באמת אתם צודקים שמבזים את מרן, אז זה הנושא הכי חשוב.
וזה לא קשור בכלל לדיון ההלכתי בגופו של עניין בחוק.
אבל גם לסיפור הזה שמבזים את מרן לא קיבלתי שום הוכחה.
לספר שמכריחים אותו לכתוב מכתבים - זה נשמע הזיה.

אז אתה שוב מוכיח שאין לך מושג על מה מדובר, כי גדולי ישראל כתבו שהם מצטערים על כך שאדלשטיין חזר בו מהסיכומים, והסיכומים היו כמו החוק הנוכחי.
אז אתה שוב מוכיח שאין לך מושג על מה מדובר, משום שיש כמה הבדלים בין חוק אדלשטיין לחוק ביסמוט-דרעי

טוב
עכשיו אני כבר באמת לא מאמין לכם.
גם אתם הטוענים שהמכתבים של מרן שליט"א אינם נכונים, אתם מודים שמרן שליט"א חתם על המכתב שהובא כאן...
שעליו חתומים כל חברי מועצת חכמי התורה.
המכתב הזה מדבר על החוק שהיה בהתחלה אצל אדלשטיין עם יעדים של חרדים רבים....
בקיצור אולי תסבירו בדיוק למה מרן הסכים ולמה הוא מתנגד.
באמת שאני לא מבין !!!!
ידידי, למה לבלבל? בשעת ישיבת המועצת חוק אדלשטיין כבר לא היה על הפרק והרבנים לא אישרו אותו בשום פנים!
הישיבה היתה על כך שלא מקדמים שום פיתרון לבחורי הישיבות ועל כך הורו להתפטר מהתפקידים! (דבר שלקח לפוליטיקאים המון זמן לעשות עם הרבה שטיקים)
אל תבלבל את הציבור בבקשה. לא היתה שום הסכמה לשום חוק. רק הביעו מחאה שאין פיתרון!
וכל הק"ו והגז"ש שאתה עושה אין מקומם בפוליטיקה, וכ"ש לא במקום שהוא בסיס קיום עולם הישיבות!

חזור
חלק עליון