• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

חדשות ועדכונים חוק הגיוס וכיוצ"ב

מעניין אותי אתם שכותבים פה למחות על כבודו של הראש"ל, אתם בעד 'ההפגנות' שעשו ליואב בן צור וינון אזולאי וגם לחבר'ה האשכנזים או שאין קשר?
חס ושלום אין שום כל קשר אני באופן אישי כתבתי בכמה וכמה מקומות שחייבים להפריד בין מה שעושים המשוגעים האלה לחברי כנסת הפגנות וצרחות ליד הדלת של ח''כ אזולי וגם מה שעשו לבן צור שזה נורא והיום לבין מה שפוגעים ומנסים להדחיק את מרן לפינה ולעלות את רבני המרביצי שעל זה כל הכאב והצער

ההלך הרוח בפורום זה כשכואב צועקים אין מה לעשות אף שיש כמה שמנסים לטשטש ולהגיד הכל בסדר בשביל זה אנחנו כאן לצעוק הצילו ! על ההבל שנעשה למרן בשלוש שנים האחרונות ועכשיו ג''כ יותר מתמיד וכמה כואב שיש כאלו בכח רוצים לצייר שהכל טוב ומרן מתייעצים עימו והכל כשורה ובעיתון הדרך ממשיכים לשים אתו במקום היכן שהוא היה בזמן חכם שלום וכו' וכו'
מה יהיה ה' יודע אנחנו לא מנהלים לקב''ה את הלו''ז אבל בחובתינו לא לראות כבלע את הקודש ונשתוק
כשכואב צועקים צועקים, אך זו הדרך זו העיר?
לא ברעש ה'.
מי מינה אותנו לעשות זאת?
יושבים כאן לכאורה חבר'ה צעירים עם דם חם ובאבחת מקלדת יכולים להרוס יותר מאשר לבנות!

תוכל להסביר יותר ולעשות סדר לאלו שלא מעורים בפוליטיקות הקטנות..

א. הדרך הוא בטאונה של ש"ס. ידוע.
ב. מרן הראש"ל הוא נשיא או חבר מועצת?
ג. מה הקשר (או אי הקשר) של הראש"ל לעיתון הדרך?
ד. מה קשור בנו של מרן הי"ו לנושא הגיוס
ה. דעתו הרמ'ה שלא להסכים מכל וכל לשום חוק, שום גיוס חלקי או מספרי גם למי שלא לומד, כמו הפלג?
ו. למה הוא לא מביע את דעתו ברבים - אם כדברכם כן הוא, שלא מתיעצים איתו ולא 'סופרים את דעתו' למה הוא לא מתנתק משם?
וכי חסר לרבינו שליט"א במה להתעסק וכי יש לו זמן מיותר רק לפוליטיקה הזו? (רוצה להשפיע ולשמר את מורשתו של מרן, מסתמא)
ז. אם בכ"א הוא רוצה להשפיע (מהמועצת או שלא) שיאמר את דעתו בבירור. הרי כולם יודעים שאינו חת מפני איש.
ח. אותם ניקים שכותבים כאן נגד אריה דרעי ותנועת ש"ס אתם אנשי ביתו של הרב? למה אתם אנונימיים?
ט. הוא שליט"א שולח אתכם שתצעקו את זעקתו?
ועוד בה עשיריה. הוא מודע (ברור שכן) למה שעשו ליואב בן צור וינון אזולאי וכו'? הוא תומך בזה?

עוד רגע אדבר מתוככי לבי השותת - -

כ"כ לא נעים לי לכתוב את הדברים הללו..
על מרן זיע"א רוענו אבינו שגדלנו על ברכיו מישהו היה מהין לכתוב או להרהר אחר מדותיו?!?!
לא!!!!
וכאן שבנו ממשיך דרכו משוש חיינו מאור עיננו שלאורו אנו הולכים, כביכול אנו תוהים אחריו, ולא היא.
הבלבול והמצוקה שהשועלים מחבלים בכרמים גרמו לכל זאת ואין מאיתנו יודע עד מה.. זו היא שיבה זו היא הרחקה.
ומה ילד יום?
הציבור הספרדי יקרע לשתים חלילה ויעשה עדרים עדרים? גם ככה מאז פטירתו של מרן זיע"א זה המצב, ולמה כעת מתרגשת עלינו הצרה הזו??
למה לא יקומו אנשים טובים שאכפת להם ממרן ז"ל מהתנועה שלו שהקים ב-10 אצבעותיו ותחת להרבות בתככים וללבות את אש המחלוקת, ישכין שלום עלינו ועל כל ישראל????

הרי יש הרבה גדולים וטובים שקרובים גם למרן וגם ליו"ר תנועת ש"ס שיכולים לגשר ולפשר דברי ריבות בצ'עריך, אז למה זה לא קורה?
יש מי ששמח בזה ולוקח חלק פעיל למטרות קלוקלות ומנסה להפריד אלוף מאלופו של עולם, ממרן אור העולם?!

אתמההה

נערך לאחרונה:

א. הדרך הוא בטאונה של ש"ס.
ה. דעתו הרמ'ה שלא להסכים מכל וכל לשום חוק שום מספרים כמו הפלג?
ו. למה הוא לא מביע את דעתו ברבים - אם כדברכם כן הוא, שלא מתיעצים איתו ולר 'סופרים את דעתו' למה הוא לא מתנתק משם?
לא חסר לרבינו שליט"א במה להתעסק רק בפוליטיקה הזו?
ז. אם בכ"א הוא רוצה להשפיע (מהמועצת או שלא) שיאמר את דעתו בבירור. הרי כולם יודעים שאינו חת מפני איש.
ח. אותם ניקים שכותבים כאן נגד אריה דרעי ותנועת ש"ס אתם אנשי ביתו של הרב? למה אתם אנונימיים?
י. הוא מודע (ברור שכן) למה שעשו ליואב בן צור וינון אזולאי וכו'? הוא תומך בזה?
יא. כ"כ לא נעים לי לכתוב את הדברים הללו.. על מרן זיע"א רוענו אבינו שגדלנו על ברכיו מישהו היה מהין לכתו או להרהר אחר מדותיו?!?!
וכאן שבנו ממשיך דרכו משוש חיינו מאור עיננו שלאורו אנו הולכים כביכול אנו תוהים אחריו
מחר בעז''ה בשעת הפנאי השיב לכת''ר דבר דבור על אופניו כעת השעה והזמן לא מאפשרים לי עימך הסליחה .....

כשכואב צועקים צועקים, אך זו הדרך זו העיר?
לא ברעש ה'.
מי מינה אותנו לעשות זאת?
יושבים כאן לכאורה חבר'ה צעירים עם דם חם ובאבחת מקלדת יכולים להרוס יותר מאשר לבנות!

א. הדרך הוא בטאונה של ש"ס. ידוע.
ה. דעתו הרמ'ה שלא להסכים מכל וכל לשום חוק, שום גיוס חלקי או מספרי גם למי שלא לומד, כמו הפלג?
ו. למה הוא לא מביע את דעתו ברבים - אם כדברכם כן הוא, שלא מתיעצים איתו ולא 'סופרים את דעתו' למה הוא לא מתנתק משם?
וכי חסר לרבינו שליט"א במה להתעסק וכי יש לו זמן מיותר רק לפוליטיקה הזו? (רוצה להשפיע ולשמר את מורשתו של מרן, מסתמא)
ועוד בה עשיריה. הוא מודע (ברור שכן) למה שעשו ליואב בן צור וינון אזולאי וכו'? הוא תומך בזה?

עוד רגע אדבר מתוככי לבי השותת - -

כ"כ לא נעים לי לכתוב את הדברים הללו..
על מרן זיע"א רוענו אבינו שגדלנו על ברכיו מישהו היה מהין לכתוב או להרהר אחר מדותיו?!?!
לא!!!!
וכאן שבנו ממשיך דרכו משוש חיינו מאור עיננו שלאורו אנו הולכים, כביכול אנו תוהים אחריו, ולא היא.
הבלבול והמצוקה שהשועלים מחבלים בכרמים גרמו לכל זאת ואין מאיתנו יודע עד מה.. זו היא שיבה זו היא הרחקה.
ומה ילד יום?
הציבור הספרדי יקרע לשתים חלילה ויעשה עדרים עדרים? גם ככה מאז פטירתו של מרן זיע"א זה המצב, ולמה כעת מתרגשת עלינו הצרה הזו??
למה לא יקומו אנשים טובים שאכפת להם ממרן ז"ל מהתנועה שלו שהקים ב-10 אצבעותיו ותחת להרבות בתככים וללבות את אש המחלוקת, ישכין שלום עלינו ועל כל ישראל????

הרי יש הרבה גדולים וטובים שקרובים גם למרן וגם ליו"ר תנועת ש"ס שיכולים לגשר ולפשר דברי ריבות בצ'עריך, אז למה זה לא קורה?
יש מי ששמח בזה ולוקח חלק פעיל למטרות קלוקלות ומנסה להפריד אלוף מאלופו של עולם, ממרן אור העולם?!

אתמההה
א נכון.
ב מטעם שס מינו את מרן שליט"א לחבר ולכן אין לו סמכויות בפועל של נשיא. מצד העם בכל מקום שתלך מכירים וגאים בכך שהוא נשיא!
ג מצד העיתון בהוראת דרעי (ואני כותב לך דברים שאני שומע פה אל פה מבפנים!!!) מוחקים את מרן שליט"א, מצד מרן זה בודאי לא משקף את דעתו ואין לו בו חלק או יכולת לשלוט.
ד הרב עובדיה יוסף יושב בועדה של ועד הישיבות הדנה בנושא הגיוס, וכמו שנכתב פה, לצערי אחד מחברי המועצת בגיל מופלג חוסם ולא נותנן את רשות הדיבור לבנו של הראש"ל וכן לרב חנוך, וכמובן הכל נובע מכך שהבן משמיע את דעתו הטהורה של מרן הראש"ל.
ה בוודאי, והרב אמר את זה כמה וכמה פעמים, הבעיה שדרעי מצליח לבלבל את הציבור עם כל המערכת המשומנת שלו והרבנים שצריכים את טובתו מכמה סיבות... ולכן נשמע שיש בלבול בדעת מרן שליט"א ח"ו, אבל הוא אמר מפורש וחוזר על זה בשיעורים גם בחור בטלן ואפי' כאלו שמרן הכיר בזמנו כר"י, היום ראשי כוללים מחברי ספרים, אם היו הולכים לצבא מה היה יוצא מהם?
ו שאלה יסודית, את מה שאני יודע מתוך ביתו של מרן אני מנוע מלומר. מה שכן את מה שמרן שליט"א חושב כדעת תורה צרופה הוא אמר יותר מפעם אחת ובצורה הכי תקיפה, וכמו שאתה יכול לשמוע זאת מכל הרבנים המקדימים שמשבחים ומדברים בעצמם נגד החוק (כאדשר אם זה לא דעתו של מרן שליט"א היה לו למנוע מהן לדבר כך בפניו!!!) חלק מכך אתה יכול לשמוע בהקלטות שיצאו מביתו של מרן שלא בידיעתו אלא שלדעתי ואני מדגיש לדעתי אין זה חכם ולא נכון לחזור על אותו המשפט כמה וכמה פעמים כדברי החכם "אל תען כשיל כאיוולתו" לא בכל פעם שיש התקדמות כזו או אחרת הרב יתחיל לדבר, זה לא חכם וגם לא נשמע טוב, וכמבן לא על כל פשקוויל ששס ואחרים יוציאו הרב צריך להתייחס אליהם. לכן איך שחשבו על כך להחיל מיכסות ויעדים מרן תקף, אם ח"ו תהיה איזו שהיא התקדמות, בטוחני כי מרן יתקוף וידבר בגלוי נגד.
ז השאלה כלולה כולה בתשו' הקודמת
ח אני רואה שאתה מופיע בשם מלא בלי ראשי תיבות אפי', דבר אשון! ועוד - כל אדם לא רוצה להופיע במקום ציבורי ולהביע את דעתו ואת מחשבתו, או אפי' דברים שהוא שומע באי אלו מקומות ולהעביר אותם בשם מלא, אנחנו בסוף לא כתבי חוץ או פנים מדובר כאן בתלמידי מרן ואפי' הרב אוזן שליט"א ת"ח חשוב לן בעומקה של הלכה, ותאמין לי לולא מורשתו של מרן לא היה נכנס לכל הכאבי ראש האלו והאחרים שהוא לוקח על עצמו. ובעיקר כאשר אתה צריך להילחם במערכת משומנת שאינה מוכנה לתת שקל אחד לתקציבים שקשורים למרן שליט"א רק בשל כך שהוא מתנגד למהלכים כאלו ואחרים של דרעי וחביריו, ואם החברים כאן יגיבו בשם אמיתי הם ינזקו ואולי ללא גוזמא אפי' לכל החיים!!
ט קודם כל, מה שכואב לרב הרב אומר ברבים ואף עשה זאת כמה וכמה פעמים, אם כי כמו שכתבתי למעלה הוא לא יחזור לעשות את זה על כל פשקוויל. דבר שני לא סוד שהדבר הזה של חוק הגיוס בעיקר ובכלל כל ההתנהלות הבריונית של דרעי וחביריו בכל הקשור להתנהלות ללא התייעצות בדעת תורה כבעבר אלא רק על מתכונת של עדכונים לחברי המועצת ותו לא לכן כתלמידים באי ביתו של הרב, הרב שח את צערו ואת כאבו ודעתו דעת התורה, גם משום הכאב העצום והדאגה לעולם התורה, וגם משום שנדע מהי דעתו. ואנחנו כתלמידים אחרי שברור לנו כשמש מהי דעת תורה, ונכנסים לפורום כאן כמוך לצערי או אברכים ברחוב שמתבלבלים מכל מכתב או פשקוויל ואין להם דעת תורה ושואלים כהוגן מהי דעת תורה, אנחנו עונים לכם, לא מכיר אחד שהרב אמר לו משפט כזו או אחר ויגיד לו לך תפרסם בשמי, הרב לא עובד בערוץ חדשות עם כתבים, וגם ששומעים מהרב את דעת התורה זה ביני וביני תוך כדי אמירות "טוב, תנו לי ללמוד" וכדו' השקיעות העצומה של מרן שליט"א לא יודעת גבולות, לא לחנם זכה שכל העולם הולך אחריו.
י ידועה דעתו של מרן זיע"א, ושל מרן שליט"א נגד אלימות מכל צד ולכל אדם באשר הוא, ואפי' כשעשו למרן זיע"א צרות ורדיפות מרן לא הסכים להחזיר מלחמה השערה בהפגנות וכ"ש לא באלימות. בוודאי שזו לא דרך התורה, תמיד עולים באוזנינו דברים ש מרן זיע"א היה רגיל לומר "דרכיה דרכי נועם וכו'".
על שאלתך מרן שליט"א מודע למה שעושים לח"כ, ואין דעתו נוחה מעצם המעשים שנעשים לא ע"י תלמידיו בכלל אלא ע"י קיצונייים אלימים.
אם כי לכל דבר יש סיבה ומסובב, אם לחכי"ם שנשלחו ע"י לומדי התורה לא מצליחים ללמוד או לישון ברוגע בגלל צווי מעצר וסנקציות שעשו עליהם העיקר להעביר עוד חוק תקציב ועוד אחד וחוק בחלב ובריבונות ומוות למחבלים ולא יודע עוד איזה חוקים עברו בכל הזמן הזה שהם בתפקידים רק לשם שמירה על עולם התורה, ועוד אח"כ אירה יאמר שא"א למנות את מרן שליט"א לנשיא כי יש שקשה להם שמרן שליט"א שהוא "רב של בע"ב" עפ"ל ומרן היחיד שנלחם נגד החוק, מה שהם כן מסכימים להתקדם עם החוק והמכסות הנוראות שיש בטיוטה ולא איכפת להם מעולם התורה הספרדי ובחורי הישיבות בכלל.

על מה שפתחת את סוגר לבך הכואב אם יהין מאן דהוא לקום לעזרת ה' בגיבורים, עוד הצעת אחד מתוך התנועה, תדע לך שהוא מתחייב בנפשו לאריה, ופשוט הוא ימחק כליל ויזנק, וכי בשופטני עסקינן?

נכון הוא בתחילתו הקים ופעל רבות ונצורות למען עולם התורה.
הוא חושב שכל בחירות ילך לרבנים יבקש חתימות להצביע וכו' וככה הוא קונה את הציבור, נמאסת - אריה אם משהוא לא משתנה אני וכמובן עוד רבים לא מצביעים שס בקרוב, ואז נראה מה יהיו חלומותיו!!!

היחיד שלא רוצה בקירוב הזה הוא אריה כי הוא מפחד למנות את מרן שליט"א לנשיא מתוך ידיעה שמרן ילחם כאביו על כל קוצו של יוד, ועד שסו"ס אריה הגיע "למלכות" באומרו אני אמלוך עכשיו הוא ישים כתר לראשו את מרן שליט"א? לדעתו זה אפי' לא בא בחשבון, באומרו יש רבנים מבוגרים ממרן שליט"א אין זה כבוד התורה למנות נשיא צעיר מהם (מובא בכמה דוכ' שלא הגיל קובע אלא עומק הידיעה והעיון והתלמידים והספרים וזיכוי הרבים הם שעומדים לו לאדם להיות גדול, ולכן מינו רבנים ראשונים לציון בדורות קודמים אפי' שהיו צעירים כמרן זיע"א בגיל 52 ואפי' צעירים מגיל זה 40 + וכו') ובכך מונע ממרן שליט"א לחולל מהפך מבפנים במערכת שמתחילה להירקב כשאין דעת תורה, אין מי שמכנס מועצת אין מי שקובע דברים בטון ברור בהשקפה צרופה.
ובמקום להיות תמימים פשוט להרים את הכפפה ולא להצביע כלל, מה שפוליטקאי רגיל וכ"ש מנוסה כאריה מבין זה הבחור ביום הבחירות אם הוא ירד בכמה מנדטים זה כבר יעשה לו רע עד כדי שהוא יוציא מהמועצת את הרב סאלים וימנה את מרן לנישא מה שכרגע לא נראה בכלל מעשי

ובטוחני שמרן זיע"א כואב את כאבו למעלה, ויתבע את כל מי שקשור או מסייע ואפי' רק מי שממשיך לטמון ראשו בחול כבת היענה ולהיות תמים כלא מבין ולא הולך בדרכו דרך מרן שליט"א ממשיך דכרו של אביו בהלכה וכ"ש בהשקפה!!!

מקוה שעניתי על הכל - מחילה מהרב המקדים שענה לך בקצירת האומר אבל שמא יקדימנו אחר ברחמים...

לילה טוב
ובתפילה שהדברים היוצאים מהלב יכנסו ללבבות,
אדרבה אם זה סיפק בידך אנא תעביר זאת אלאה

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
מחילה אבל זה כל כך מגוחך שצריך לגשר בין פוליטיקאי שלא רוצה לקבל את מרות של הרב לבין מרן הראש''ל שליט''א לא טוב לו שיניח את המפתחות אין מה לעשות הרב לא צריך לחפש מגשר זה לא ענייני שלום בית בין בעל לאשה

אז לפי דעת הראשל״צ, האם מצביעים בבחירות הקרובות לדגל? (שאלת תם)
ראשית, נצביע כפי מה שיורנו מרן מנהיג הדור שליט"א.

אבל זה באמת ראוי לדיון. אם בין כה מקבלים ללא סייג את דברי רבותינו האשכנזים מב"ב.
ומרן הרב א"ד החליט להשליט עלינו את המרביצי
אז זה בהחלט אופציה להצביע למקור קרי דגל התורה כהוראת המרביצי [עד הבחירות האחרונות ועד בכלל] והוראת רבותינו מב"ב
למה לש"ס???

שלא להסכים מכל וכל לשום חוק, שום גיוס חלקי או מספרי גם למי שלא לומד, כמו הפלג?

?!?!?!

בענין דעת שאר גדו"י חברי מועצחה"ת בענין חוקי היעדים [בנוסף למכתב דלעיל]​

להלן מעט ממכתבי גדולי ישראל, וביניהם גם חברי מועצת חכמי התורה:

הגר"מ צדקה הגר"ש מחפוד והגר"מ מאיה -
1764074189102.png
בין החותמים חברי מועצחה"ת: הגר"ר אלבז הגר"מ מאיה והגר"י כהן -
1764074202405.png
בין החותמים חברי מועצחה"ת הגר"ש מחפוד והגר"י כהן -
1764074211373.png
בין החותמים חברי מועצחה"ת הגר"ש בן שמעון ויבדלח"ט הגר"ש מחפוד -
1764074218112.png
בין החותמים חבר מועצחה"ת הגר"ש בן שמעון -
1764074223216.png

אז זה בהחלט אופציה להצביע למקור קרי דגל התורה כהוראת המרביצי [עד הבחירות האחרונות ועד בכלל]
לשם הדיוק: לפי ויקיפדיה זה לא ועד בכלל
בבחירות לכנסת ה 25 הרב סלים והרב בצלאל הורו להצביע שס

נערך לאחרונה:
כי עם כבר מדברים על בחירות אתם מבינים לבד ששס ללא מרן הראש''ל שליט''א זה סיום הש''ס
וזו שאלת השאלות.
גם אם דרעי לא רוצה לשמוע לרבנים, הוא הפולטיקאי מספר 1
ויכול להיות הגיוני שהוא לא ישמע לרב מסוים,
אבל למרן???
הוא מבין היטב היטב את המשמעות של חוסר תמיכה של מרן בתנועה.
ואם הוא לא שומע לו ובוודאי אם עושה את מה שאתם מייחסים לו.
הוא פוגע בראש ובראשונה בעצמו.
אשמח להסבר הגיוני איך זה יכול להיות???

על מה שפתחת את סוגר לבך הכואב אם יהין מאן דהוא לקום לעזרת ה' בגיבורים, עוד הצעת אחד מתוך התנועה, תדע לך שהוא מתחייב בנפשו לאריה, ופשוט הוא ימחק כליל ויזנק, וכי בשופטני עסקינן?
אין אף רב מפורסם
או עסקן בשס שמוכן לומר דברים ברורים ברבים???
מה כולם נגררים אחרי הפוליטיקה ואין אף אחד שאיכפת לו דעת תורה????

אין אף רב מפורסם
אני רק בגלל זה לא הייתי מצביע לתנועה, אם אין אף אחד שמסוגל לשים דברים על השולחן, אז כל התנועה לא שווה כלום!!
אצל הליטאים או החסידים אין מושג כזה, אם גפני יעיז לעשות משהו נגד ר"ד לנדו וכד', באותו רגע הוא עף לצמיתות.
שפלנו עד עפר!

אני רק בגלל זה לא הייתי מצביע לתנועה, אם אין אף אחד שמסוגל לשים דברים על השולחן, אז כל התנועה לא שווה כלום!!
אצל הליטאים או החסידים אין מושג כזה, אם גפני יעיז לעשות משהו נגד ר"ד לנדו וכד', באותו רגע הוא עף לצמיתות.
שפלנו עד עפר!
יאמר לזכותו שהוא כבר 34 שנים בכנסת אני לא יודע אם בהכל הוא שאל את הגדולים אבל בנושאים הקיריטים ביותר הוא שאל, יתיעץ מה לדבר, וגם חקר לעומק מה לעשות!

אין אף רב מפורסם
תתפלא לשמוע שמפחדים ממנו,
צבי חקק מול מצלמה אמר במילים הבאות "מרן זיע"א אמר על אירה שהוא מסוכן צריך לשמור אותו קרוב" וציין שמרן אמר זאת בכמה הזדמנויות גם כשאריה רצה לפתוח מפלגה נגד מרן עוד בחייו!!!
כ"ש רבנים צעירים או מבוגרים שאין כוחם במותנם או בגרונם לצעוק ולהריע ולהיכנס למלחמה פומבית נגד אריה וכל המערכת הזו....

קבצים מצורפים

• 1763568148288.png
    1763568148288.png
    91.1 KB · צפיות: 13
נערך לאחרונה על ידי מנחה:
"הסתה חמורה לרצח" – סיעות ש״ס ויהדות התורה הגישו תלונה במשטרה נגד דבריו המסיתים של בכיר 'הפלג' צבי רוט

בעקבות דבריו החמורים של בכיר הפלג הירושלמי, צבי רוט, נגד נציגי הציבור, הגישו היום סיעות ש״ס ודגל התורה תלונה למשטרת ישראל בגין הסתה לרצח וקריאה לאלימות.
בקווי המידע הטלפוניים של 'הפלג', אליהם מחוברים אלפי אנשים, השמיע רוט קריאות מסיתות וקיצוניות, ובהן השוואה מזעזעת בין נציגי הציבור החרדיים לנאצים, ואף עידוד לפגיעה ישירה בהם.
להלן חלק מדבריו המסיתים:
"אם הייתה בימינו הסנהדרין של פעם, אז לא רק שהיו מפגינים ליד ביתם של אותם המכונים שלוחי דרבנן - אלא פשוט היו שורפים אותם באש."
"הם מזכירים מאוד את הגרמנים במלחמת העולם השנייה… הידיים האלו מגואלות בדם של יהודים."
"היהודים במחנות ההשמדה אמרו בליבם: אילו הייתה לי האפשרות - הייתי עכשיו שוחט את אותם גרמנים ארורים, מדין 'הבא להורגך השכם להורגו'."

סיעות ש״ס ויהדות התורה מסרו:
״מדובר בהסתה חמורה ומזעזעת, המתירה את דמם של הנציגים החרדיים. רק לאחרונה ראינו כיצד ההסתה הזו הובילה לניסיון לינץ' חמור, נסיונות פגיעה ופריצה לבתיהם של יו״ר ש״ס הרב אריה דרעי, יו״ר דגל התורה הרב משה גפני, ח״כ הרב יואב בן צור, ח"כ הרב ינון אזולאי, ח״כ הרב אורי מקלב וח״כ הרב יעקב אשר. אנו דורשים מרשויות האכיפה לפעול במלוא חומרת הדין נגד מוקדי ההסתה והאלימות, לפני שיישפך כאן דם חלילה."

🟡 מוקד ש״ס 🟡

קבצים מצורפים

"אם הייתה בימינו הסנהדרין של פעם, אז לא רק שהיו מפגינים ליד ביתם של אותם המכונים שלוחי דרבנן - אלא פשוט היו שורפים אותם באש."
"הם מזכירים מאוד את הגרמנים במלחמת העולם השנייה… הידיים האלו מגואלות בדם של יהודים."
"היהודים במחנות ההשמדה אמרו בליבם: אילו הייתה לי האפשרות - הייתי עכשיו שוחט את אותם גרמנים ארורים, מדין 'הבא להורגך השכם להורגו'."
סתם לוקחים את כל זה למקומות קיצונים ושום דבר טוב לא יוצא מזה אח''כ אנשים אומרים שכל מי שנגד הגיוס הוא קיצוני ומי שבעד החוק הוא הנורמאלי
אז לא כך חברים לא כל מי שנגד החוק הגיוס הוא כמו אתו אחד מהפלג ....

חזור
חלק עליון