• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

חדשות ועידכונים על מנהיג הדור ונשיא החכמים מרן הראשון לציון רבינו יצחק יוסף שליט"א

חברים יקרים ! אני צופה בכם כבר המון זמן , למרות שאני די חדש פה . אני תלמיד של מרן . ואני שואל את עצמי , האם אנחנו באמת רוצים להיות ה' קורח ' של הדור הזה ? האם לא שבענו מפילוגים ? האם העצמת הוויכוח תחליש אותנו כציבור ? האם אנחנו מכוונים לשם שמים , או לאגו האישי שלנו , שמשהו עושה ההפך ממה שהרב שלנו אומר ? איך הציבור החילוני מסתכל עלנו , האם הוא לא לחכך ידיו בהנאה אל מול מה ההסתה שהוא רואה ? האם אותם אלה שתלו מודעות בכל פינה חרדית והשקיעו מליונים בפירסום נגד א.ד , האם הם לא מנצלים את הוויכוח ההשקפתי ,
אתה חכם שמכיר את המציאות, כל מילה בסלע.
ישנם הרבה תמימים כאן בפורום שנופלים בפח העצנקים.
ייש"כ.
יישר כח סוף סוף קצת פיקחות בין כל מחרחרי הריב

האשכנזים מהפלג עובדים קשה מאוד להכין את ההקלטות לכתבה הזו כבר כמה חודשים - אני מכיר אותם אישית...
מרוויחים פעמיים
גם הם חושבים שזה יעזור להם למצוה הגדולה שלהם להלחם בגזיירת הגיוסססס
והכי חשוב הם יפגעו בשנואת נפשם תנועת שס ועל הדרך לפגוע בא.ד. שנוא נפשם ובזכרו הקדוש של מרן זיע"א...

ממש רווח כפול
ואנחנו נופלים לבור שלהם
נאמר להם לא !!!
נגמרו הימים שהאשכנזים יקבעו מה קורה בתוך שס.
לא תצליחו לפלג אף אחד את הפלג תשאירו אצלכם !!!!
לא שמעת את ההקלטות
איזה פלג, זה הרבנים בעצמם תתעורר!!

אני תמיד אומר שהחלטה ופסק הסופי של מרן שליט''א הן בענייני פסיקת הלכה למעשה בספרים ''ילקוט יוסף'' והן בהוראה לנציגי הציבור לא נחתך בבית הרב המסקנה נאמרת בבית המדרש (השיעור השבועי וכדו') או אם זה פסק הלכה לציבור אז נכתב או שנכתב בספר או שנאמר לציבור בשיעור הלכה
לדוגמא בהלכה : מחר תביא לי פסק שהרב באמצע לכתוב מהספר ילקוט יוסף הלכות ברכות כרך ג' או אפילו גמר ותוציא את זה הוראה לציבור ואחרי שבוע יצא הספר ויהיה כתוב מסקנה אחרת אני לא ישאל לא הבנתי אבל הרב כתב בעצמו ? כן כי זה לא נורמאלי להוציא הלכה כל עוד הרב לא הכריע כך למסקנה הסופית לציבור וה''ה לנדון דידן וד''ל ואכמ''ל
אף אחד לא חלק. יישר כח

לא בדיוק כי באמת יש דברים בגו אך כמובן לא איך שמקצינים את זה אנשי הפלג
כוונתי,
שיש כאן אנשים בפורום שטועים ומטעים בדעת מרן, וחושבים שבגלל שהוא מעורר ומדבר על הנושא כל הזמן
ממילא הוא נגד חוק הגיוס, וממילא הרב א"ד עושה על דעת עצמו, ובטוחים שמרן נהיה בדעותיו הגאון הרב צדקה שליט"א,
וא"כ יש מחלוקת בין מרן לשאר חכמי המועצת.
ואלו דברים שאין להם שחר.
מרן בעצמו כתב במכתב שהוא סומך דעתו על רה"י חברי הועדה שליט"א שמינתה המועצת, והוא בכללם כמובן.
מספיק להאמין לכל ההכפשות שמרן נגד הרב א"ד.
תמיד אפשר למצוא הקלטות (אולי מעובדות בחלקן) נגד פלוני ואלמוני,
יש גם הקלטות של מרן זיע"א נגד הרב א"ד, אז זה אומר שהוא נגדו.
תסתכלו על המהלך הכללי, שיש כאן נציגי ציבור ששומעים לרבנים.
הכל בסדר.
מרן יודע לדבר בלווין מצויין ובצורה ברורה וגם לעקוץ את מי ומתי שצריך.
מי כמוך יודע שאם תהיה תקלה מרן ידע איך להבהיר זאת.

האשכנזים מהפלג עובדים קשה מאוד להכין את ההקלטות לכתבה הזו כבר כמה חודשים - אני מכיר אותם אישית...
מרוויחים פעמיים
גם הם חושבים שזה יעזור להם למצוה הגדולה שלהם להלחם בגזיירת הגיוסססס
והכי חשוב הם יפגעו בשנואת נפשם תנועת שס ועל הדרך לפגוע בא.ד. שנוא נפשם ובזכרו הקדוש של מרן זיע"א...

ממש רווח כפול
ואנחנו נופלים לבור שלהם
נאמר להם לא !!!
נגמרו הימים שהאשכנזים יקבעו מה קורה בתוך שס.
לא תצליחו לפלג אף אחד את הפלג תשאירו אצלכם !!!!
מילה בסלע.
אנשי הפלג הצליחו להשתלט על כמה ספרדים קיצונים שכבר פערו פיהם נגד הגראי"ל שטיינמן זצ"ל וכו' ועכשיו הגיעו לספרדים, הרי לא איכפת להם באמת מהספרדים, אם יסגר ת"ת ספרדי בצפון או בדרום, זה איכפת להם. איכפת להם דבר אחד להרוס את מורשתן מרן, בגלל הפסקים שלו וכו', הם אלו שהקימו בזמנו את המרביצי שביזו והחרימו את מרן.

ספרדים תלמידי מרן, אל תהיו תמימים.

לא בדיוק כי באמת יש דברים בגו אך כמובן לא איך שמקצינים את זה אנשי הפלג
גם דברים נכונים לא מפרסמים בתשקורת החילונית.
האם יש איזה רב שמתיר לעשות חילול שם שמים ברבים שהחילונים שומעים את כל חילוקי הדעות בין הרבנים החרדים???
יש את הפלג שלהם יש מצוה אחת שמתירה את כל העברות התורה

צריך לזכור
מי שהולך מכות בסוף ויכוח כנראה הפסיד.
אשכנזים מאנשי הפלג עבדו תקופה ארוכה עם קמפיין גועלי ולחצים על רבנים.
אחרי שלא הצליחו.
עברו להשמיץ בתקשורת - כתבה קלאסית של הפלג.

תזכרו שהם עשו את זה לאשכנזים בדיוק אותו דבר לפני קצת יותר מעשור.
גם שם הכל היה נשמע משכנע, שכולם רשעים ורק הם הצדיקים, וגם שם הביאו הקלטות מרבנים והניחו מכשיר הקלטה בבית של הרב שטיינמן.
אבל בסוף השקר מתגלה.
אל תתפעלו מהיופי של השקר בכתבה.
אני לא כותב חלילה על דברי הרבנים.
אלא על הצירוף של הדברים בצורה מסויימת ועל כיבוס הכביסה שלנו בתשקורת של ערוץ 12....

מי שהקליט והוציא את ההקלטות הם אשכנזים מהפלג, עם שליחים שלהם ספרדים...
אין להם בעיה עם כבוד התורה, כי מבחינתם הם לא רבנים בכלל.
הם לא מזכירים את הרבנים שלנו עם תואר "הרב" !!!
אין מה להזדעזע מהם הם כבר עשו את זה לגדולי הדור שלהם...

לא שמעת את ההקלטות
איזה פלג, זה הרבנים בעצמם תתעורר!!
שמעתי את ההקלטות
האם הרבנים המדברים ידעו שהם מוקלטים? ברור שלא !
מי שמקליט רב בלי ידיעתו ומוציא החוצה ועוד לתשקורת של ערוץ 12, הוא רוצה בכבוד הרב?
או שהמטרה היא לבזות את הרב ולהציג אותו כמחרחר ריב.

כל ימי גדלתי בישיבות ובכוללים של הליטאים.
ואני מכיר את השיטה הזו של אנשי הפלג טוב מאוד, הם עשו אותו דבר בדיוק אצל האשכנזים.
ואחרי שהעיפו אותם מכל מקום אפשרי
אנשי קורח הללו מחפשים מקום חדש לעשות את המחלוקות שלהם על חשבונינו.

זה שיש ויכוח בין רבנים זה דבר אחד. לחלל שם שמים ברבים זה דבר אחר לגמרי זו העבירה הכי חמורה שהרמב"ם מונה !!!
האם יעלה על דעתו של מישהו להוציא מכתב של רב בלי אישורו המלא.
כאן הם הוציאו הקלטות סתר
אחי היקרים !!!
אל תפלו לבור שלהם אל תתנו להם להרוס אותנו מבפנים
הם מחכים לזה כבר 30 שנה לפגוע בתנועת שס.

נכתב במקום אחר:
רבים מבני התורה בערב הזה נסערים, התרגלנו שכל דבר צריך להבין, אני מאוד מבויש וכאוב על הנזק שמחרחרי ריב יצרו על החילול השם הנורא על מחלוקת וכעס וריב בין גדולים...
אבל צריך להחדיר לעצמנו שלא כל דבר צריך להבין ודוקא בשעה הזאת המאתגרת שיש כ"כ הרבה טריגרים לדבר להביע דעה על הצד שכנגד לתקוף לזלזל תעצרו תרוויחו עולמות ואתם תזכו לברכות וישועות שאתם נזקקים "כל רגע ורגע שאדם חוסם פיו ולשונו (ומקלדתו...) זוכה לאור הגנוז שאין כל מלאך וברייה יכולים לשער" החפץ חיים בשם חז"ל בכלל א' סעיף ז'
זה הזמן לומר בצורה הכי פשוטה גם אם אנו פגועים בגלל פגיעה כזאת או אחרת ברבותינו בגלל שאמרו עליהם/בגלל מה שהם חווים... זה לא עסק שלנו, אין לנו הבנה והשגה בזה כלל ומי שכואב לו למה הכביסה המלוכלכת הזאת יוצאת רק אצלינו?! זה פשוט כי ה' מאתגר אותנו ומעמיד אותנו בניסיון, מי ישתוק ולא ידבר ולא יטנף, כי הוא רוצה להשפיע עלינו אינסוף טובות וברכות, הלוואי ונזכה.

מילה בסלע.
אנשי הפלג הצליחו להשתלט על כמה ספרדים קיצונים שכבר פערו פיהם נגד הגראי"ל שטיינמן זצ"ל וכו' ועכשיו הגיעו לספרדים, הרי לא איכפת להם באמת מהספרדים, אם יסגר ת"ת ספרדי בצפון או בדרום, זה איכפת להם. איכפת להם דבר אחד להרוס את מורשתן מרן, בגלל הפסקים שלו וכו', הם אלו שהקימו בזמנו את המרביצי שביזו והחרימו את מרן.

ספרדים תלמידי מרן, אל תהיו תמימים.
רק תראה איך שמרן הוציא מכתב שצריך להסדיר את מעמד בני הישיבות בחוק, ישר קפצו כל אנשי הפלג וחזרו לחרף ולגדף את מרן שליט"א ואת אביו, עפ"ל.

חזור
חלק עליון