נשיא מועצת חכמי התורה
Well-known member
לתשומת לבכם: המגזין של ליטא...
לתשומת לבכם: המגזין של ליטא...
לא על הבמה לבדה יחיה האדם, כי על מוצא פי ה' -שימו לב לתארים...![]()
תפוס לשון אחרוןלמד מטעיות בעבר או הבחירות קרבות ? : אריה דרעי בביקור חג אצל מרן הראש"ל שליט"א.
הצג קובץ מצורף 43944
איפה ניתן להשיג את העיתון הזה בעיר בית שמש?
צריך שמישהו יהיה שם ממורשת מרן ויגיד לאריה ליד מרן למה אין תקצוב לשום דבר של מרן ממשרד הדתותאריה דרעי בביקור חג אצל מרן הראש"ל שליט"א.
זמן מלחמה. הנסיעות בכבישים ראשיים בלי הגנה מאוד מסוכנות. אז מה הבעיה שמרן שליטא יותר באיזור ירושלים?משהו לא ברור עם היציאות של מרן רק בירושלים ??
מרן לא יגיע והאירוע בוטל עקב המלחמה.הקבלת פני רבו ביום ראשון בביהכנ"ס 'ישועה ליהודה' ב"ב
למרן הרשל"צ
מה הציטוט המלא,![]()
הראשון לציון בשיעורו: "הקדוש ברוך הוא יהרוג וישמיד את שופטי בג"צ" - כל רגע
הראשון לציון הגר"י יוסף תקף בחריפות את החלטת השופטים ואמר: "כופרים ורשעים, הקדוש ברוך הוא ישמיד אותם, יהרוג אותם", כשהקהל עונה "אמן". שר החינוך קיש: "בג"ץ נתן רוח גבית לחבורת אנרכיסטים שמחפשים כאוס בזמן מלחמה"www.kore.co.il
הרב אומר: "... כל זה בגלל השופטים הרשעים האלו. הקב"ה ישמיד אותם, יהרוג אותם".מה הציטוט המלא,
למי שלא נפתח לו.
חדשות ועדכונים?!מדברי מרן זיע"א ממה שמשודר כעת [לאחר שדיבר על כלאב בן דוד]:
איזו זכות יש לאדם, שיש לו בנים שיגנו עליו, על הקושיות שמקשים עליו. יש הרבה וישטמוהו בעלי חצים, אבל ותשב באיתן קשתו. יש בעלי חצים, יש אוהבים להקשות, לדחות את דבריו, אבל ותשב באיתן קשתו. אם יש לו בנים שמגנים עליו.
יש ספר מגני שלמה. מגני שלמה, זה שמו רבי יהושע שלמה, זה היה רבו של שפתי כהן. הספר הזה מגני שלמה, מה זה מגני שלמה? כולו להגן על רבינו שלמה יצחקי, רש"י, שהתוספות הרבה מקומות דוחים אותו לא נכון כך וכך, מביאים ראיות נגדו שלא כך דבריו אלא כך הפירוש. והוא הספר הזה מגן עליו, הקושיות של התוספות לא נכונים, והדברים של רש"י הם אמתיים. כותב דברים של טעם לא סתם בשביל רש"י רש"י... רש"י על הראסנא, אבל צריך דברי טעם להגן על דבריו. כל הספר כולו, זהב מקשה טהור. כולו לתרץ דבריו של רש"י. והוא כתב במקום אחד, כשאני אפטר מן העולם הזה, יבוא רש"י לקראתי, שאני טורח ליישב את דבריו. בשעת פטירתו היו תלמידיו אצלו, שפתי כהן וכל אלה היו אצלו, והוא נעור מהמיטה, ברוך הבא רש"י, ברוך הבא רש"י, ברוך הבא רש"י, שלוש פעמים. תפנו לו כיסא. לא רואים כלום, והוא ראה. רש"י כמו שאמרתי הוא בא לקיים את דבריי. ראה שאני מגן על דברו, בא להוליך אותי לגן עדן, לעולם הבא. זה שמגנים עליו. הגן על כל מה שכתב רש"י. מקשים התוספות, לוקח את כל הקושיות אלה קושיות עצומות, והוא ישב וטרח איך ליישב את הקושיות שלהם, היה מתרץ את הקושיות שלהם.
לפעמים הפלפול נוטה קצת מהדרך, אבל המסקנה היא אמת וגמרנו.
קשור למרן שליט"א! לכן סימנתי גם את זה! [אתה מבין יותר טוב ממני. זה מה שקפץ לי, ובגלל שזה שידור חי אז מהר לחצתי והקלדתי מילה במילה ממה שרץ עכשיו ביוטיוב]חדשות ועדכונים?!
לטענה זו צריך לעשות בירור מעמיק, ואח"כ לייצר דרישה חזקה מול התנועה. למה שעמלי התורה יקבלו כספים עצומים וגושפנקא מהתנועה ואילו אנחנו לא???צריך שמישהו יהיה שם ממורשת מרן ויגיד לאריה ליד מרן למה אין תקצוב לשום דבר של מרן ממשרד הדתות
[אני רוצה להמנע להוסיף שכל דברי הרב דוד יוצאים בסיוע המשרד לעניני דתות וכ'ו אך אין מה לעשות זו האמת]
מרן לא מבקש לספריו שלו אלא להנצחת מרן כספר הזכרון בית יוסף כמו המשדר או האתר
הדברים מכאיבים מאד צריך לנצל זמנים כאלה להגיד לאריה שאנו חשים ומרגישים מה הולך בפנים וחבל
אין התורה מוחלת על ביזינו של מרן שליט"א ואף זצ"ל לצערנו
לטענה זו צריך לעשות בירור מעמיק, ואח"כ לייצר דרישה חזקה מול התנועה. למה שעמלי התורה יקבלו כספים עצומים וגושפנקא מהתנועה ואילו אנחנו לא???
אני חושב שצריך להתאגד עכשיו לפני הבחירות ולדרוש הכל.
אולי כדאי לפתוח על כך נדון נפרדבבקשה לא לדון בעניין זה כאן, אלא להשאיר את המקום לעדכונים בלבד!