• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

חוק לישראל ושמו"ת

rafi2391

Member
האם צריך לקרוא גם חוק לישראל באופן 2 מקרא ואחד תרגום וגם שמו"ת בנוסף בלי קשר
(יוצא שקוראים פעמיים שמו"ת)?
בכללי לא כל כך מצאתי הלכות לגבי חוק לישראל למעט מה שרשום בהקדמה מאת הארי

כן. עיין באורחות ציון/ סידור קול ציון שחרית של מרן הרב מוצפי שליט"א יש שם הרבה הלכות של חק לישראל

שאלה-295893
לכבוד הרב אני הייתי קורא חוק לישראל של אותו יום אבל רק מקרא בלי תרגום עכשיו ב"ה התחלתי לקרוא עם התרגום האים ביום שישי אני יקרא מה שנשאר בלי צורך לחזור מהתחלה תודה לרב

תשובה
כתבתי לכם, כי בכל יום שישי צריכים להתחיל מתחילת פרשת השבוע ועד סופה, שנים מקרא ואחד תרגום. כל הפסוקים, בלי קשר אם למא חק לישראל במשך השבוע.

שאלה-216798
הרב שיחיה כתב שגם מי שקורא חק לישראל צריך לקרוא בשישי שמו"ת.
האם ביום שישי קורא יישר שמו"ת? או קודם מסיים את החלק שנשאר ואז מתחיל מההתחלה?

תשובה
מחילה ממך, זה לא אני המצאתי, אלא זה המנהג והתקנה, וכן נהגו כל גדולי הדור, יש שני מסלולים שאינם תלויים זה בזה,
א, לימוד חק לישראל מדי יום. ב, קריאת שנים מקרא מדי יום השישי. וצריכים ביום שישי לקרוא כל הפרשה מתחילתה ועד סופה כל פסוק פעמיים מקרא ופעם תרגום.

שאלה-295893
לכבוד הרב אני הייתי קורא חוק לישראל של אותו יום אבל רק מקרא בלי תרגום עכשיו ב"ה התחלתי לקרוא עם התרגום האים ביום שישי אני יקרא מה שנשאר בלי צורך לחזור מהתחלה תודה לרב

תשובה
כתבתי לכם, כי בכל יום שישי צריכים להתחיל מתחילת פרשת השבוע ועד סופה, שנים מקרא ואחד תרגום. כל הפסוקים, בלי קשר אם למא חק לישראל במשך השבוע.

שאלה-216798
הרב שיחיה כתב שגם מי שקורא חק לישראל צריך לקרוא בשישי שמו"ת.
האם ביום שישי קורא יישר שמו"ת? או קודם מסיים את החלק שנשאר ואז מתחיל מההתחלה?

תשובה
מחילה ממך, זה לא אני המצאתי, אלא זה המנהג והתקנה, וכן נהגו כל גדולי הדור, יש שני מסלולים שאינם תלויים זה בזה,
א, לימוד חק לישראל מדי יום. ב, קריאת שנים מקרא מדי יום השישי. וצריכים ביום שישי לקרוא כל הפרשה מתחילתה ועד סופה כל פסוק פעמיים מקרא ופעם תרגום.
בעקבות הדברים
האם אפשר להקל לקרוא חוק לישראל רק מקרא ותרגום וגם זה כמה פוסקים ביום ולא כל הפרשה (לציין שאני ממילא קורא שמות באופן שאני נחלק כל יום קצת אעפ שהרב כתב שאין קשר אך יש לציין שמות זה הלכה בשוע סימן רפה וחוק לישראל לא)

חזור
חלק עליון