נ.ב. צ'אט זה מאושר בנטפרי.
חזק, וגם כמדומה תפילין דרבנו תם..תיקון חצות
רש"י ואונקלוס
אין לי זמן כרגע להעתיק את המקומות. סמן למישהו אחר וי.
מהפורום האחר שבו פרסמתי את השאלה, עלה שיש יותר מ-10 מקומות. ודאי שלא אוכל לסמן לך וי.תיקון חצות
רש"י ואונקלוס
אין לי זמן כרגע להעתיק את המקומות. סמן למישהו אחר וי.
מה עםמרן השו"ע כתב רק 3 פעמים וירא שמים...
אוירא שמים יצא ידי שניהם ויעשה שתי זוגות תפילין
או״ח סי׳ ט סעיף ו׳
יש אומרים שאין לעשות טלית של פשתן אף על פי שאין הלכה כן ירא שמים יצא את כולם ועושה טלית של צמר רחלים שהוא חייב בציצית מן התורה בלי פקפוק.
אם אפשר או להביא את לשון השו״ע במלואה או לציין מקור, זה מקשה עלי לדעת אם באמת כתוב שםגבי דבר שבלילתו רכה ובישל שיאכל עם לחם
זה לא כוונתי, אלא כל מקום שכתוב בו בשו״ע ״ירא שמיים״כוונתנו ל3 דברים שכתב השו"ע שאם יעשה אותם יזכה ליראת שמים, אפילו שהשתמש באותם לשונות "וירא שמים יעשה"..
עדיף להיות "מובך" מתשובות מהבטן ומהרא"ש, מאשר לכתוב באוצר החכמה או בבר אילן "ירא שמים" בתוך מילות השו"ע.. ובכך להוכיח את בקיאותנו הגדולה..מביך אותי שעבר כמעט שבוע משפתחתי את החידה, ואין כאן תשובות רציניות. רק מהבטן ומהראש.
אם אתה כ"כ רוצה, וזה כ"כ מביך אותך, אז עבדתי בשבילך 5 דקות בבר אילן....מביך אותי שעבר כמעט שבוע משפתחתי את החידה, ואין כאן תשובות רציניות. רק מהבטן ומהראש.
אם אנשים לא יודעים שו״ע, צריך להיות מובך מזה, כן.עדיף להיות "מובך" מתשובות מהבטן ומהרא"ש, מאשר לכתוב באוצר החכמה או בבר אילן "ירא שמים" בתוך מילות השו"ע.. ובכך להוכיח את בקיאותנו הגדולה..
אתה לא צריך לעבוד בשבילי. המקום הזה נועד בשביל ללמוד ולדעת.אם אתה כ"כ רוצה, וזה כ"כ מביך אותך, אז עבדתי בשבילך 5 דקות בבר אילן....
תתפלא, אבל עשיתי חיפוש בבר אילן.פשוט הלכת לפורום השכן שבו פרסמתי את החידה
ואותי מעניין אם אתה מרגיש טוב עם עצמך שפירסמת "חידה" בפורום זה.מעניין אותי אם אתה מרגיש טוב עם עצמך ש״פתרת״ חידה בפורום תורני בגלל זה
?!במחילה אבל דבריך נודפים מחוסר אהבת התורה
שבאמת נזכה לירא"ש, הלוואי שזה יהיה החוסר שלי בירא"ש. לצערי איני ירא"ש כמוך. אשמח שתתפלל עלי.לענ״ד זה מראה גופא על חוסר ירא״ש
המטרה שלי בפורום זה הוא להגדיל תורה ולהאדיר. מבחינת זה אני מרגיש מצוין, ב״ה.ואותי מעניין אם אתה מרגיש טוב עם עצמך שפירסמת "חידה" בפורום זה.
אתה כנראה לא מפנים את מה שאני אומר כי אתה מרגיש מותקף.אולי אהבת תורה הכוונה לאהבת תורה, ולא אהבת החיפוש?
אני פתחתי את הנושא בכותרת ״ירא שמיים לדעת השו״ע״. וד״ל.שבאמת נזכה לירא"ש, הלוואי שזה יהיה החוסר שלי בירא"ש. לצערי איני ירא"ש כמוך. אשמח שתתפלל עלי.
יש משפט יפה, אינני יודע מה מקורו.אני פתחתי את הנושא בכותרת ״ירא שמיים לדעת השו״ע״. וד״ל.
אז פשוט אתה היית מביא את כל המקורות וגורם לנו להיות "יראי שמים".בשביל באמת לדעת איפה כתוב בשו״ע ״ירא שמיים״, כי אתה באמת רוצה לדעת.
מו"ר חכם בן ציון נ"עמקורו
יש משפט יפה, אינני יודע מה מקורו.
"יהודי צריך להיות ירא שמים, לא ירא מהשו"ע".
אז פשוט אתה היית מביא את כל המקורות וגורם לנו להיות "יראי שמים".
נ.ב. מחילה אם פגעתי, ח"ו שזו לא כוונתי!
אחהמ"ר לא מובן משפט זה, כי הרי אף אחד לא ירא מהשו"ע, אלא מכיון שרצון הקב"ה שנקיים את ההלכה, לכן אדם מקיים את השו"ע.מו"ר חכם בן ציון נ"ע