• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

חידה קלה נושאת פרסים! מי הראשון שתיקן להפריש מעשר?

יצחק משען

Well-known member
שימו לב לא למהר לענות וגם זה לא יהיה הוגן לענות חצי תשובה
השאלה היא לא מי הפריש מעשר, אלא מי תיקן להפריש מעשר?
התשובה צריכה להיות דעות שונות של לפחות 2 ראשונים ולפחות ראשון נוסף שכתב בזה
הפרס הוא זיכוי לקבל קובץ בית יוסף ומרן מספר מהמשרדים של מורשת מרן [מי שרוצה משלוח שישלם בעצמו]
נתינת הפרס נתונה לשיקול דעתו ורצונו ונוחיותו של הרב @מורשת מרן שליט"א

פִּתָרוֹן
במדרש מובא שיעקב תיקן להפריש מעשר כספים, "וכל אשר תתן לי עשר אעשרנו לך".
ובעלי התוס' הקשו שהרי הראשון הוא אברהם שנא' ויתן לו מעשר מכל. [וע' תוס תענית ט. דמשמע שמעשר כספים דאו']
והרמב"ם בפ"ט דמלכים ה"א כתב שיצחק הפריש מעשר ["וימצא בשנה ההיא מאה שערים" שמדדן לעשרן], והשיג הראב"ד שכבר אברהם הפריש. ותירץ הכס"מ שאברהם לא נתן מתורת מעשר וכו'.
ובעלי התוס' הקשו שהרי הראשון הוא אברהם שנא' ויתן לו מעשר מכל. [וע' תוס תענית ט. דמשמע שמעשר כספים דאו']
והרמב"ם בפ"ט דמלכים ה"א כתב שיצחק הפריש מעשר ["וימצא בשנה ההיא מאה שערים" שמדדן לעשרן], והשיג הראב"ד שכבר אברהם הפריש. ותירץ הכס"מ שאברהם לא נתן מתורת מעשר וכו'.

פִּתָרוֹן
זכה לו!
אשרי הפורום שזכה בת''ח דגולים.
אם כי ציפיתי שתביא לפחות גם את רש''י והרמב''ן שהביא ברדב''ז על הרמב''ם שם.
חזק וברוך

חזור
חלק עליון