• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

חרם - בורסלינו

אין הנידון דומה לראיה
במוכרי דגים הם מפקיעים את השערים ללא סיבה מוצדקת כאשר יכולים למכור את מחירם בזול יותר
כאן בבורסלינו א"א להתעלם כפי שאמרתי מהאיכות המיוחדת והנדירה שלהם
תשאל כל אדם שרכש כובע שלהם ושמר עליו טוב כמה שנים זה החזיק לו? כשאתה הספקת לקנות שתיים ושלוש כובעים בכמה שנים אני עדיין נשארתי עם הכובע הראשון...
לכן המחיר שלהם מוצדק, ועכ"פ גם אם יקר אינו בגדר "הפקעת" מחיר.
נכון שהכובעים שלהם יותר חזקים וטובים וכו'
אבל אם יאמרו לך שהם מרוויחים על כל כובע 1000 ש"ח האם מותר להם להרויח

מה לבחורים ובורסלינו? קניתי כזה רק לחתונה (בזמנו זה היה 1,000). עד עכשיו זו המגבעת לשבת שלי. נשמרת מצוין.
לבחורים לעומת זאת אני חושב שזה לא שייך מכמה סיבות. (בעיקר המחיר)

כמה מרוויחים על כל פאה אתה יודע?
פאות זה באמת טרוף לוקחים על כל פאה בממוצע 15,000 ש"ח !!!
זה באמת הפקעת מחיר לכל הדעות
וצריך לעשות עליהם חרם לא רק בגלל הפקעת מחירים אלא שמשחיתים את בנות ישראל הקדושות
אין שום היתר בעולם למכור פאות אלו
אין פוסק אחד בעולם שיתיר את הפאות הפרוצות (ארוכות, מסולסלות, מבריקות, הפזורות, וכו') שמשווקים היום בשוק!!!
וכבר זעקו על כך גדולי ומאורי הדור, ובראשם מרן רבינו זצ"ל
בבקשה לא להיגרר לנושאים שנסגרו בעבר...
וד״ל.

נכון שהכובעים שלהם יותר חזקים וטובים וכו'
אבל אם יאמרו לך שהם מרוויחים על כל כובע 1000 ש"ח האם מותר להם להרויח
ועל מסגרות משקפיים אתה יודע כמה מרויחים? הם קונים כל מסגרת בכמה דולרים בודדים ומוכרים במאות שקלים.

תשאל כל אדם שרכש כובע שלהם ושמר עליו טוב כמה שנים זה החזיק לו? כשאתה הספקת לקנות שתיים ושלוש כובעים בכמה שנים אני עדיין נשארתי עם הכובע הראשון...
לכן המחיר שלהם מוצדק, ועכ"פ גם אם יקר אינו בגדר "הפקעת" מחיר.
לא בהכרח שזה ממש טוב להשאר כמה שנים עם הכובע הראשון... לאחרונה התיתורא הצטמצמה ונהייתה צרה, מי שהולך עדיין עם תיתורא רחבה נראה מהמאה הקודמת...
לפעמים עדיף משהו קצת יותר זול, שאפשר יהיה להחליף אותו בבוא העת ללא חור בכיס...

לא בהכרח שזה ממש טוב להשאר כמה שנים עם הכובע הראשון... לאחרונה התיתורא הצטמצמה ונהייתה צרה, מי שהולך עדיין עם תיתורא רחבה נראה מהמאה הקודמת...
לפעמים עדיף משהו קצת יותר זול, שאפשר יהיה להחליף אותו בבוא העת ללא חור בכיס...
לראשונה אני שומע שאני נראה מהמאה הקודמת. (כאילו וזה לא נכון, המאה הנוכחית התחילה לפני 23 שנה...).

אף אחד לא חייב אף אדם לרכוש את המותג היוקרתי הזה, אפשר לרכוש כובעים של חברות אחרות. חתימות ראשי הישיבות לא יועילו, כי הבחורים ימשיכו לקנות. ומי שיצטרף למאבק זה מן הסתם אלו שבלא"ה לא קונים.
אתה מסכים שקשה לבחורים לוותר על זה בגלל החברה זה בסוף מותג ואת זה צריך להוריד

NKC
כולם אליך ישברו, מצפים לתשובתו D:

תשובה למה?

אבל מה יעזור לעשות חרם?
הבנתי שעיקר המטרה של החרם היא לא שבורסלינו יורידו את המחיר, אלא שיתחילו לעבוד עם התתי"ם של הישיבות.
נכון לעכשיו בחור שרוצה לקנות כובע, יש לת"ת (תומכי תורה. ב.ל.) הסדרים עם ברון, פרסטר ופוקס. אבל עם בורסלינו אין שום הסדר וגם הבחורים משלמים מחיר רגיל.
מה שרוצים לעשות זה להתאגד ביחד ולהבהיר לבורסלינו שאם הוא לא יעבוד עם התתי"ם להגיע להסדר מסויים שיהיה הנחה לבחורים בישיבות - לא יקנו ממנו, וככה הוא אמנם ישאיר לכולם את המחיר הגבוה אבל הבחורים בישיבות יקבלו מחיר מוזל.

הבנתי שעיקר המטרה של החרם היא לא שבורסלינו יורידו את המחיר, אלא שיתחילו לעבוד עם התתי"ם של הישיבות.
נכון לעכשיו בחור שרוצה לקנות כובע, יש לת"ת (תומכי תורה. ב.ל.) הסדרים עם ברון, פרסטר ופוקס. אבל עם בורסלינו אין שום הסדר וגם הבחורים משלמים מחיר רגיל.
מה שרוצים לעשות זה להתאגד ביחד ולהבהיר לבורסלינו שאם הוא לא יעבוד עם התתי"ם להגיע להסדר מסויים שיהיה הנחה לבחורים בישיבות - לא יקנו ממנו, וככה הוא אמנם ישאיר לכולם את המחיר הגבוה אבל הבחורים בישיבות יקבלו מחיר מוזל.
ככה הם מרוויחים שגם בחורי הישיבות קונים במחיר הרגיל.

צריכים ללמוד מהחסידים. שהגיעו למסקנה הנכונה.
א"א להבין את מוכרי הכובעים, כמה אפשר להרוויח, גם אם זה כובע חזק וטוב, אבל יש גבול לעושק והניצול של משפחות אברכים.
הגיע הזמן שאנחנו נלך בדרכם בדרך שלנו, למעננו.
תמיד אפשר לומר שאפשר לקנות ממקום אחר וכו', אבל שבחור ישיבה רוצה לקנות דוקא מברסלינו, לא תמיד ההורים יכולים לסרב אם יש תחרות בישיבה.

קבצים מצורפים

• חרם כובעים מנחם אב תשפג.jpg
    חרם כובעים מנחם אב תשפג.jpg
    51.5 KB · צפיות: 9
חזור
חלק עליון