• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • בשורה משמחת: בעז"ה עומד לצאת לאור בימים הקרובים ילקוט יוסף ברכות חלק א' החדש. מחיר מוזל לקבוצות הנרשמים מראש (כגון כוללים, קהילות, בתי כנסת וכדו'), לפרטים והרשמה יש לפנות למרכז למורשת מרן במייל: y@moreshet-maran.com

טוסטר אובן שהשתמשו בו בבשר וחלבי

אודי

Member
שלום רב

יש לי טוסטר אובן שהכינו בו חלבי ואח"כ חיממו בו בשרי שהיה עטוף בנייר אפיה בלבד (עטפו אותו כמו סוכריה)
האם הטוסר נעשה טריפה וכיצד יש לנקות אותו והאם מותר לעשות כן לכתחילה או בדיעבד???

תודה רבה
 
ב"ה
שלום וברכה,
לכתחילה אין להכין מאכל חלבי בתנור או טוסטר אובן בשרי ולהיפך אף כשעוטף המאכל כעת בנייר כסף,
ואינו רק משיקולי זהירות ותקלות טכניות, שהם גם מספיק סיבה להיזהר בזה לכתחילה,
אלא גם מבחינה הלכתית הזיעה הבשרית שבחלל הטוסטר מבליעה טעם בנייר כסף ומשם נבלע במאכל החלבי.
וגם אם יעשה שני כיסויים כמו אטומים יש להימנע משיקולי זהירות ותקלות טכניות.

אולם בדיעבד יש לחלק, שאם הטוסטר מלא בשאריות שומן וכיו"ב מהבשרי, (מצוי בעיקר בטוסטר תעשייתי), יש להימנע מלאכול,
אבל אם הטוסטר יחסית נקי, המאכל החלבי בדיעבד לא נאסר, דמסתברא ודאי אין טעם שיש פי שישים מהטעם הנבלע.

ואת הטוסטר יש להכשיר ע"י ניקוי בסקוצ' וסבון מרוכז וכדומה שיפגום את הממשות, ואח"כ יחמם הטוסטר בחום הגבוה ביותר במשך כשעה.

בברכה רבה
 
אין לך הרשאות מספיקות להגיב כאן.
חזור
חלק עליון