• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • "המרכז למורשת מרן" שמח לבשר לציבור היקר על פתיחת קבוצת הצ'אט "מורשת מרן אונליין" בה יובאו חדשות ועדכונים מעולם התורה, וכן תכנים תורניים מעניינים כולל קטעי וידאו, תמונות והנעשה בעולם הישיבות.

>> להתחברות לחצו עכשיו:

https://news.moreshet-maran.com/

לשליחת עדכונים לחצו כאן, או שלחו למייל: news@moreshet-maran.com

נ.ב. צ'אט זה מאושר בנטפרי.

ירידת הדורות, או ההפך?

קראתי ספר של הרבנית שולמית אזרחי על המשגיח של חברון הרב מאיר חדש זצ''ל, ושם מובאות תמונות של גדולי ישראל מהדור הקודם, תעיין שם ותראה איך הרבה מהם היות מתגלחים באופן ברור נגד ההלכה, יש הרבה תמונות כאלו, וגם נשותיהם מופיעות בלי כיסוי ראש כלל [ואפי' יש שם תמונה כמה ימים אחרי מאורעות תרפ''ט של כמה נשות רבני הישיבה ממלאים שקי חול, וכולם שם ללא יוצא מן הכלל עם חצאית נגד ההלכה - מעל הברך. ההיתכן?

אני לא יודע אם תגובתי תובן מחמת שצורת החיים כיום אחרת לגמרי
אבל פעם בעבר הלא רחוק הראש של האנשים היה הרבה יותר נקי ולא היה תופס מקום במחשבה כל בגד שלא ענה על הגדרים, לכן יש בסיפרות התורנית הרבה תיאורים שלא מובנים לנו כיום
וגם העניות גרמה שלא יוכלו להתלבש כפי שרצו, לא כמו היום שהבגדים בזול והכביסה זמינה

אני לא יודע אם תגובתי תובן מחמת שצורת החיים כיום אחרת לגמרי
אבל פעם בעבר הלא רחוק הראש של האנשים היה הרבה יותר נקי ולא היה תופס מקום במחשבה כל בגד שלא ענה על הגדרים, לכן יש בסיפרות התורנית הרבה תיאורים שלא מובנים לנו כיום
וגם העניות גרמה שלא יוכלו להתלבש כפי שרצו, לא כמו היום שהבגדים בזול והכביסה זמינה
חוששני שאם היו רוצים רק עוד בד אחד 'בקטנה' בשביל כיסוי ראש, או עוד בד אחד בקטנה בכדי להאריך את החצאית זה היה אפשרי, הרי בסוף אסור לשכוח מדובר בשו'ע מפורש, בגמ' מפורשת, הרי זה דבר פשוט, וא''כ הל התירוצים והאמתלאות ש'לא נהגו' שם וכו' וכו' לא יהני לן, ורק אם נאמר שהדור באמת היה חלש באותו תקופה בנושא זה תתישב דעתינו.

קראתי ספר של הרבנית שולמית אזרחי על המשגיח של חברון הרב מאיר חדש זצ''ל, ושם מובאות תמונות של גדולי ישראל מהדור הקודם, תעיין שם ותראה איך הרבה מהם היות מתגלחים באופן ברור נגד ההלכה, יש הרבה תמונות כאלו, וגם נשותיהם מופיעות בלי כיסוי ראש כלל [ואפי' יש שם תמונה כמה ימים אחרי מאורעות תרפ''ט של כמה נשות רבני הישיבה ממלאים שקי חול, וכולם שם ללא יוצא מן הכלל עם חצאית נגד ההלכה - מעל הברך. ההיתכן?
עיין בספר בגדי תפארתך המצורף באורך. וע"ע במה שכתבתי בקונטרס כיסוי השוק כהלכתו העומד לראות אור בעז"ה בקרוב (מצורף העמודים הנצרכים, בקרוב אעלה אותו בשלימותו).

קבצים מצורפים

• בגדי תפארתך בעניין ה'מסורת' בצניעות.pdf
    6.8 MB · צפיות: 17
  • אם ניתן ללמוד מנשות רבנים.pdf
    324.5 KB · צפיות: 11
עיין בספר בגדי תפארתך המצורף באורך. וע"ע במה שכתבתי בקונטרס כיסוי השוק כהלכתו העומד לראות אור בעז"ה בקרוב (מצורף העמודים הנצרכים, בקרוב אעלה אותו בשלימותו).
דבר ראשון. ישר כח, קראתי כמעט הכל מתחילה ועד סוף, כתוב יפה מסודר וברור.
אך כמדומה שסו''ס אתה בעצם מסכים עם הטענה שבאמת פעם היה פריצות שלא היתה קיימת היום בכל מיני תחומים, אם אני מבין נכון. הלכך נמצא שאכתי עומדת הטענה שבבחינה מסוימת הדורות היום התחזקו והשתפרו יותר מאשר פעם.

נמצא שאכתי עומדת הטענה שבבחינה מסוימת הדורות היום התחזקו והשתפרו יותר מאשר פעם.
כלפי המאה שנים האחרונות (או יותר, איני יודע בדיוק ממתי יש לי קצת סתירות בזה) אכן התחזקו והשתפרו הדורות - בעניין הצניעות.

חזור
חלק עליון