נ.ב. צ'אט זה מאושר בנטפרי.
יחו"ד [ח''ה סי' יא] דעת הגרע"י כתב להתיר לשבת בחזרת הש"ץ.האם אסור להישען בחזרת השץ או שכל האיסור הוא רק לשבת ממש אשמח לתשובות נבחרות וכן אין קשר דוקא לחזרת השץ אלא לכל דבר שיש צורך לעמוד בו
הועבר.מה זה קשור לכינור חידתי
מצרף מסה"קהמקור הוא "יש אומרים" שהובא ברמ"א או"ח קכד, ד.
לכאו' הוא מנהג בעלמא שאין לו כל מקור בתלמוד כך שלא הייתי מגדיר זאת כאיסור.
עדיף לפתוח נושא חדש.אגב אני נסתפקתי להיפך, אם במקומות בהם צריך לשבת כדוגמת נפילת אפיים תועיל סמיכה, והכרעתי להחמיר ע"פ דברי התוס' בזבחים שם בד"ה וליתב ודו"ק, אם למישהו יש מקורות גם לדיון זה אשמח לקבלם.
יש גם משמעות של עמידה שכוונתה שלא ללכת, עיין בתוס' ברכות יג: בד"ה על בשם הירושלמי, אבל לא מסתבר שזו כוונת הרמב"ם מכיוון שאין רגילות כל כך לשמוע חזרת הש"ץ בהליכה...כתב הרמב"ם (הלכות תפילה ונשיאת כפים פרק ט הלכה ג) ואחר שיפסיע שליח ציבור שלש פסיעות לאחוריו ויעמוד, מתחיל ומתפלל בקול רם מתחילת הברכות להוציא את מי שלא התפלל, והכל עומדים ושומעים ועונין אמן אחר כל ברכה וברכה, בין אלו שלא יצאו ידי חובתן בין אלו שכבר יצאו ידי חובתן.
מה זה הכרעתי מי שמך לרב ופוסק, ועוד שדרך העולם בנפילת אפיים להיסמך על גבי ארונות ספרים וכדומה בעמידהאגב אני נסתפקתי להיפך, אם במקומות בהם צריך לשבת כדוגמת נפילת אפיים תועיל סמיכה, והכרעתי להחמיר ע"פ דברי התוס' בזבחים שם בד"ה וליתב ודו"ק, אם למישהו יש מקורות גם לדיון זה אשמח לקבלם.
צ''ל מהרי''אמהרי"ל
הכרעתי מדעתי, אלוקים נתן בליבי בינה להבין ולהשכיל, לא צריך להיות פוסק כדי להכריע להחמיר בנידון.מה זה הכרעתי מי שמך לרב ופוסק, ועוד שדרך העולם בנפילת אפיים להיסמך על גבי ארונות ספרים וכדומה בעמידה
פוק חזי מאי עמא דבר ישראל אם אינם נביאים בני נביאים הם חלילה לנו ללמד קטגוריא על עם ישראל מה גם שפוסק אמיתי נמדד בכוחו להתיר ולא להיפך אם מוכר לך הסיפור על הט''ז שנאלץ להתגלות במהלך גלותוהכרעתי מדעתי, אלוקים נתן בליבי בינה להבין ולהשכיל, לא צריך להיות פוסק כדי להכריע להחמיר בנידון.
מנהג העולם לא מוכיח כלום, העולם גם נוהג לדבר בחזרת הש"ץ לשון הרע וכו', עוילם גוילם.
כבר כתבתי מאי עמא דבר, ואין בכך קטגוריא כי איירי במיעוטא דמיעוטא בשולי כל בית מדרש, ב"ה זכינו ואיתרבו ספסלי בביהמ"ד לכל מאן דבעי וכך נוהגים כל הני צורבי מרבנן.פוק חזי מאי עמא דבר ישראל אם אינם נביאים בני נביאים הם חלילה לנו ללמד קטגוריא על עם ישראל מה גם שפוסק אמיתי נמדד בכוחו להתיר ולא להיפך אם מוכר לך הסיפור על הט''ז שנאלץ להתגלות במהלך גלותו
"גם אויל מחריש חכם יחשב"כתוב על התורה שהיא ''דרכיה דרכי נועם '' לא יתכן שהתורה כך תכביד על אנשים